Σελίδες

29 Μαρ 2013

Γραμμή συγκέντρωσης δυνάμεων για τη σοσιαλιστική επανάσταση


Στον πυρήνα της αντίληψης που αντιστρατεύεται τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο βρίσκεται η άποψη ότι η προσέγγιση στο σοσιαλισμό επιτυγχάνεται μέσω ενός μεταβατικού προγράμματος μέσα στον καπιταλισμό, μιας ενδιάμεσης εξουσίας - διακυβέρνησης, που θα ανοίξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, χωρίς να βάλει στο χέρι τα μονοπώλια, χωρίς να αλλάξει χέρια η εξουσία. Δηλαδή η γνωστή και δοκιμασμένη αντίληψη του περάσματος στο σοσιαλισμό μέσω μεταρρυθμίσεων στον καπιταλισμό. Μέσω ενός μίνιμουμ προγράμματος που θα περιέχει διεύρυνση των κρατικών καπιταλιστικών μονοπωλίων, των αστικών δημοκρατικών ελευθεριών.
Εμφανίζονται υπερασπιστές του 15ου Συνεδρίου, του Συνεδρίου που θα μείνει στην ιστορία γιατί έκανε τη μεγάλη τομή να καταργήσει τα στάδια στην επαναστατική διαδικασία και την ίδια στιγμή επαναφέρουν την ίδια γραμμή των σταδίων, με άλλη μορφή.
Στην πραγματικότητα, δε χώνεψαν ποτέ την κατάργηση των σταδίων.

ΝΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ: Αποδείχτηκε ότι οι χρυσαυγίτες εκπαιδεύονται στην προβοκάτσια όπως οι χίτες


Ανακοίνωση για τη σύλληψη των εμπρηστών της τράπεζας Κύπρου, εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Μαγνησίας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή εκπαιδεύεται στην προβοκάτσια και τα χτυπήματα με τις παλιές μεθόδους των χιτών και γερμανοτσολιάδων.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνει:
«Ο εμπρησμός της τράπεζας Κύπρου στο Βόλο από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με βάση τις ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα, αποδεικνύει ότι η ναζιστική οργάνωση εκπαιδεύεται στην προβοκάτσια και τα χτυπήματα με τις παλιές μεθόδους των χιτών και γερμανοτσολιάδων.
Τα όπλα που βρέθηκαν αποκαλύπτουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει βαθιές διασυνδέσεις με υπηρεσίες και μηχανισμούς, είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στο σύστημα. Τα μαντρόσκυλα των βιομηχάνων δίνουν διαπιστευτήρια ότι είναι στη διάθεση της αστικής τάξης να προσφέρουν τις βρώμικες υπηρεσίες τους για το χτύπημα του

Αρθρα - καρμπόν με ομολογημένα και ανομολόγητα, πλην φανερά…


Το να διαφωνεί κάποιος με το Πρόγραμμα που ψήφισε το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ και να το λέει, αποτελεί δικαίωμά του και συνιστά μία επιλογή. Λαθεμένη, αλλά μία επιλογή. Εξάλλου, οι σελίδες του «Ριζοσπάστη» είναι εξαιρετικά φιλόξενες. Δημοσιεύουν - γιατί έτσι πρέπει - και άρθρα εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» που καταφέρονται κατά του ΚΚΕ. Κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι συντάκτες ούτε να διανοηθούν, αν εργάζονταν σε οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα.
Ομως, το να διαφωνεί κάποιος με το Πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου και τώρα να εμφανίζεται ως διαπρύσιος υπερασπιστής του, κατακεραυνώνοντας τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο, ότι δήθεν το παραβιάζουν, είναι κάτι που δεν το θέλει ούτε ο θεός, ούτε ο διάβολος. Και δυστυχώς, αυτή τη στάση κρατούν και διατυπώνουν δημοσίως ορισμένα κομματικά μέλη μπροστά στο 19ο Συνέδριο. Ας σταθούμε σε δύο παραδείγματα.

Το «Ποντίκι» στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα... και η μαστοριά στη διαστρέβλωση

Εχουν την ίδια μύγα να τους τσιμπάει ή απλά δεν καταλαβαίνουν; Ο λόγος για δημοσίευμα στο χτεσινό «Ποντίκι» το οποίο αναπαράγει πανομοιότυπο προβοκατόρικο δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής στο μπλοκ «νευροσπάστης». Τι κι αν χτες ο «Ριζοσπάστης» αφιέρωσε ένα σχόλιο στη στήλη «Από μέρα σε μέρα», ξεμπροστιάζοντας τον προβοκατόρικο χαρακτήρα του σχολίου του εν λόγω μπλοκ; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για το συντάκτη της ποντικότρυπας της αστικής δημοσιογραφίας, που δεν παραθέτει πουθενά την απάντηση του «Ριζοσπάστη» στο λιβελογράφημα του αντικομμουνιστικού μπλοκ, αλλά καλεί τον «Ριζοσπάστη» να αποδείξει ότι δεν είναι... ελέφαντας! Εκτός κι αν η Δάφνη Πασχάλη, που υπογράφει τον εν λόγω λίβελο στο μπλοκ «νευροσπάστης» και, εντελώς συμπτωματικά, υπογράφει και ρεπορτάζ στις στήλες πολιτισμού στο «Ποντίκι» είναι και ο συντάκτης του ανώνυμου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ποντίκι», έχει τη μύγα, οπότε ό,τι κι αν γράψει ο «Ριζοσπάστης», θα διακρίνει με το μάτι το τσακάλικο κάποια ίντριγκα, κάποιο μαχαίρωμα, κάτι τέλος πάντων που να μπορεί να αξιοποιηθεί για να χτυπηθεί το ΚΚΕ...

Πέρα από την εξόφθαλμη σπέκουλα που επιχειρεί το «Ποντίκι», στο συγκεκριμένο δημοσίευμα παραθέτει και την κριτική που ασκείται στις Θέσεις της ΚΕ από ορισμένα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου και γνωστές αντικομμουνιστικές

ΕΕ ή χάος...

«Ευρώπη ή χάος;», «Ευρώπη ή καταστροφή;», «Ευρώπη ή χρεοκοπία;».

Αυτό είναι το «δίλημμα» με το οποίο μας απειλούν τρία χρόνια τώρα.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο επαναφέρουν μάλιστα τους εκβιασμούς, παριστάνοντας ότι τα γεγονότα στην Κύπρο τους... δικαιώνουν!

Εντούτοις, όσο και να βαφτίσεις το κρέας ψάρι, όσο και να εμφανίσεις το μαύρο άσπρο, ισχύει εκείνο ακριβώς που έλεγε ο παλιός Πρόεδρος των ΗΠΑ:

«Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα πράγματα...».

*

Τα γεγονότα, λοιπόν, σε ό,τι αφορά στη λατρεμένη από τους θιασώτες της «Ευρώπη», συγκροτούν μια πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το «χάος» των δεκάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων ανέργων και των εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων φτωχών.

Ο Μπελογιάννης ζει...!



Ενα τραγούδι για τον μεγάλο Ελληνα Κομμουνιστή, Νίκο Μπελογιάννη,
61 χρόνια από την εκτέλεση των Νίκου Μπελογιάννη, Ηλία Αργυριάδη, Νίκου Καλούμενου, Δημήτρη Μπάτση.

Τον ξέρουνε τα ελάτια, τα πλατάνια
ίδιος μ' αυτά, περήφανος, στητός
ηχούν απ' τη φωνή του τα ρουμάνια
μπρος για τη νίκη, για το Κόμμα εμπρός