Σελίδες

18 Νοε 2011

Oμιλία Α.Παπαρήγα στη Βουλή για τη νέα κυβέρνηση.




Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της εξουσίας.

ΠΑΜΕ: Τη Δευτέρα η πλατιά σύσκεψη.



Χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συνεχίζει τους αγώνες του, σχεδιάζει την οργάνωση της πάλης, που ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να δοθεί απέναντι και στη νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της.
Ετσι, τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη ενάντια στα άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που κάνουν πλέον τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αβίωτη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στοξενοδοχείο «Imperial» (πλατεία Καραϊσκάκη).
Η Γραμματεία Αττικής καλεί σε συμμετοχή στη σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τις Σωματειακές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Επιτροπές του ΠΑΜΕ, τις λαϊκές επιτροπές. 

Προς τον Απ. Κακλαμάνη...



Είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ, όπως και κάθε κόμματος, να συμμαχεί με όποιον ταιριάζουν τα χνότα του. 
Ετσι, η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΝΔ δείχνει ότι και τα τρία κόμματα έχουν την ίδια στρατηγική. 
Οι μεταξύ τους διαφορές είναι δευτερεύουσας σημασίας και πάντως εντάσσονται και αυτές στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος.
Μιλώντας χτες στη ΝΕΤ ο Απ. Κακλαμάνης υπεράσπισε με μία ταχυδακτυλουργία τη συμμαχία τους με τους νοσταλγούς του Μεταξά. 

Σκορπίζει αυταπάτες με στόχο... τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση.



Μπάζει «νερά» η αφήγηση των οπορτουνιστών για την κρίση. 
Χτες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση στην Καισαριανή ισχυρίστηκε ότι αρχικά ήταν κρίση «των αγορών και του τραπεζικού τομέα» που, αφού «τζογάρισαν στο μαζικό δανεισμό κοινωνικών στρωμάτων», ήρθε η στιγμή «που η φούσκα αυτή έσπασε». Στη συνέχεια - είπε - η κρίση «μετατράπηκε σε κρίση κρατών, αφού οι τράπεζες απαίτησαν και κέρδισαν την στήριξή τους» και σήμερα - κατέληξε - «τα κράτη και οι αγορές μεταφέρουν το κόστος της κρίσης πάνω στις κοινωνίες»...
Ολα αυτά για να μην ομολογήσουν το απλό, ότι πρόκειται για κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Οτι η καρδιά του προβλήματος είναι το ίδιο το κεφάλαιο, ο καπιταλισμός. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε πως «διαψεύδεται πανηγυρικά η περίφημη υπόσχεση των αρχών της δεκαετίας του '90, ότι το κεφάλαιο, αν αφεθεί ελεύθερο και ασύδοτο μπορεί να οδηγήσει τον πλανήτη στην πρόοδο και την ευημερία». 

ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη λαϊκή αντίδραση



Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αμφισβητεί απόφαση δικαστηρίου στην Καλαμάτα που δέχτηκε προσφυγή οικογένειας για προσωρινή μη διακοπή ρεύματος.
Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη λαϊκή αντίσταση στο χαράτσι για τα ακίνητα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει πρόσθετα μέτρα με στόχο να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει το λαό, ώστε να τον αναγκάσει να πληρώσει.
Συγκεκριμένα, με χτεσινή ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών εκφράζει τις προθέσεις του να κλιμακώσει την κυβερνητική επίθεση, αφού προχωρά σε ωμή παρέμβαση ακόμα και στην αστική Δικαιοσύνη, με αφορμή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που δέχτηκε προσφυγή κατά της διακοπής ηλεκτροδότησης σπιτιού.
Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου δεν αμφισβήτησε το χαράτσι ως μέτρο, αλλά αποφάσισε να μη γίνει διακοπή του ρεύματος επειδή υπήρχε λάθος στο χαράτσι που πήγε με το λογαριασμό της ΔΕΗ στη συγκεκριμένη οικογένεια. Ακόμα, η κυβέρνηση επιχειρεί να εκφοβίσει δήμους που έχουν πάρει αποφάσεις να στηρίξουν τη μη πληρωμή των χαρατσιών.

Εδρασαν πάλι οι προβοκάτορες... κουκουλοφόροι του συστήματος.



Εδρασαν και πάλι χτες οι γνωστοί προβοκάτορες κουκουλοφόροι, που στόχος τους είναι το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Χτες το απόγευμα, γύρω στις 5.05, κουκουλοφόροι που είχαν ξεκινήσει μαζί με την πορεία στην οποία συμμετείχαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΕΕΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ (μ-λ), η λεγόμενη αντεξουσιαστική κίνηση, «Δεν πληρώνω», ΣΕΚ κ.ά., επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στη Βουλή επί της Βασ. Σοφίας, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χημικών.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Θεριεύει η αλληλεγγύη που γίνεται αιμοδότης του αγώνα.



Αστείρευτη η ταξική αλληλεγγύη που αναδεικνύει πως η έκβαση του αγώνα δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς αλλά κάθε εργατική οικογένεια.

«Δεν το περιμέναμε κι εμείς, τέτοια αλληλεγγύη! Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε δεθεί και εμείς μεταξύ μας, αλλά και πολλούς ακόμα εργαζόμενους, κάτι που μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε».
Με αυτά τα απλά λόγια περιέγραψε χθες ένας απεργός χαλυβουργός την αστείρευτη έκφραση ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της«Ελληνικής Χαλυβουργίας», που έχει μετατραπεί σε πραγματικό στυλοβάτη και στήριγμα για να συνεχίσουν τον σκληρό αγώνα που δίνουν για 19η μέρα σήμερα. Η πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που έχει αρχίσει και εκφράζεται στην πράξη παίρνει διαστάσεις και πλέον αποτελεί αναγκαιότητα και η οργάνωσή της, ώστε να καταστεί όσο πιο αποτελεσματική γίνεται. Αλληλεγγύη, που όχι μόνο συγκινεί τους εργάτες και τους δίνει κουράγιο, αλλά κυρίως αντιλαμβάνονται μέσω αυτής, ότι ο αγώνας τους έχει αποκτήσει αξία και είναι αγώνας όλων των εργατών

ΛΑ.Ο.Σ: Ενα κόμμα της αστικής τάξης.


Καρατζαφέρης - Παττακός, 21/4/2002,
επί τη επετείω της «εθνικής επαναστάσεως»,
τα λένε σαν δυο καλοί φίλοι,
στο κανάλι του ΛΑ.Ο.Σ.
Αλλωστε δυο εκπρόσωποι της
αστικής τάξης
(ο καθένας από το πόστο του
και στην εποχή του),
τι έχουν να χωρίσουν...

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Καταθέτουμε και πάλι τη λύπη μας για όσους σκοτώθηκαν έξω απ' το Πολυτεχνείο»...
*
Με αυτήν τη φράση, ξεκινούσε πέρσι η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Με αυτόν τον άθλιο τρόπο - κατά τα γνωστά πρότυπα του «εξυπνακίστικου» καρατζαφερισμού - επιχειρείται από συστάσεως του εν λόγω ακροδεξιού παραμαζώματος να εισαχθεί από το παράθυρο η γνωστή ασφαλίτικη θεωρία περί «μη ύπαρξης νεκρών» στο Πολυτεχνείο.
*
Κατά το ΛΑ.Ο.Σ., μάλιστα, εκτός από την «μη ύπαρξη νεκρών» στο Πολυτεχνείο, ίσως να μην υπήρξε ούτε και... η χούντα.
Ως προς τούτο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης συνηθίζει στην επέτειο του πραξικοπήματος να συναναστρέφεται με τους πραξικοπηματίες,
όπως στις 21/4/2002, που φρόντισε να έχει καλεσμένο στο κανάλι του τον Παττακό, τότε, ακόμα κι αν υπήρξε χούντα, τότε - κατά το ΛΑ.Ο.Σ. - δε θα πρέπει να ήταν και τόσο κακή...

Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.



Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν, χτες, ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973.

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός διαδηλώνει και κάνει σαφές ότι τα αιτήματα για«Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», όχι μόνο δε θα μείνουν αδικαίωτα, αλλά θα αντεπιτεθεί στη σημερινή βαρβαρότητα που δεν εξανθρωπίζεται, θα διεκδικεί το μέλλον και τη ζωή που αξίζει σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, σ' εκείνους που δημιουργούν τα πάντα.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, νέοι, άνεργοι διαδήλωσαν χτες στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, στέλνοντας ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων της πλουτοκρατίας.