Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Βγάζουμε συμπεράσματα, οργανώνουμε στέρεα την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίαςΑπό τη Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:
«Τελικά, η απεργία που προαναγγέλθηκε δεν έγινε ποτέ! 
Αρκετοί συνάδελφοι νιώθουν απογοητευμένοι, προδομένοι, αισθάνονται ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ τους κορόιδεψε. Τα κανάλια και τα ΜΜΕ μιλάνε για κρίση στο συνδικαλιστικό κίνημα, "για την απόσταση βάσης - ηγεσίας", κλαίνε τάχα για τη χαμένη τιμή του συνδικαλιστικού κινήματος. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την αναξιοπιστία της ΟΛΜΕ για να χτυπήσει το κίνημα, να οδηγήσει τον κλάδο σε συντηρητική αναδίπλωση.
Καμιά απογοήτευση! Οι αντιδραστικές εξελίξεις στην εκπαίδευση, η επιστράτευση, η επίθεση κυβέρνησης, πλουτοκρατίας στο σύνολο της ζωής μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Μας αφορούν όλους. Μπροστά μας είναι όλα τα προβλήματα.

Νόμος Είναι.. (Από το "Ταγκό της Κρίσης")Στην ίδια βάρκα ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ


Παρακολουθώντας κανείς τις παρεμβάσεις που έκαναν τη Δευτέρα, στην ετήσια Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ότι πολλά σημεία στις ομιλίες τους ήταν σχεδόν ίδια. Προκύπτει, μάλιστα, ότι η συναντίληψη ΣΥΡΙΖΑ - ΣΕΒ δεν εκφράζεται μόνο στην ερμηνεία για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση την ελληνική καπιταλιστική οικονομία, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να ανακάμψει, επαληθεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει κι αυτός για διέξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και όχι του λαού.
***
Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες τους:

Το επάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά

1. Τον τελευταίο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν να μην μπορεί να δει. Οι κινήσεις του θυμίζουν άνθρωπο με υπολείμματα όρασης, που βλέπει μόνο μέχρι τον προθάλαμο της πραγματικότητας.

2. Οι δυναστείες που εκπροσωπεί ο Σαμαράς τον έχουν αποβλακώσει σε τέτοιο βαθμό που έχει φορτώσει την υπόθεσή του αποκλειστικά στους μπάτσους.

3. Το σύνδρομο της γεροντοκόρης έχει καταβάλει τον Αντώνη. Πάσχει από μισανθρωπία, δεν πιστεύει σε τίποτα, παρακολουθεί σιωπηλός την κατάρρευση του κόσμου κουνώντας επιτιμητικά το κεφάλι, είναι ανεξάντλητος στο να διατάζει, βρίσκεται σε διαρκή υπερδιέγερση, ενώ πιστεύει πως θυσιάζει τις επιθυμίες του, αποξηραίνοντας την ψυχή του, για το καλό της πατρίδας. Εξαναγκάζεται σε κοσμικές εμφανίσεις και καταναλώνεται στη σχετική φλυαρία με θέμα τον παράδεισο που μας έχει προσφέρει αλλά εμείς αδυνατούμε να δούμε. Πάνω απ' όλα όμως δέχεται την άτεγκτη μοίρα του και αντλεί περηφάνια απ' αυτήν.

Χυδαίος αντικομμουνισμός Πάγκαλου - Απάντηση του ΚΚΕ (VIDEO)Νέα χυδαία επίθεση κατά του ΚΚΕ έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Μιλώντας για τα οικονομικά των κομμάτων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κόμμα στη Βουλή, όπως υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο λέει ότι εγώ δεν αποκαλύπτω τα οικονομικά μου, διότι το θεωρώ συνωμοτικό μυστικό. Είναι απαράδεκτο, πρέπει αυτή η άποψη να καταργηθεί».

ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ


Προς επιτιθέμενους στο ΠΑΜΕ:

Κάτι δεν πάει καλά εδώ με την κριτική σας στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την εθελοντική αιμοδοσία σωματείων και εργαζομένων για την εργατική τάξη. Τη βγάλατε ρατσιστικη και την εξομοιώσατε με την αιμοδοσία της ΧΑ; 

Για ποιους δηλαδή θα έπρεπε να κάνει αιμοδοσία ένα μέτωπο εργατών αν όχι για την τάξη του; Για τους εμπόρους του αίματος;  Μήπως δεν ξέρετε για ποιους; Μπα κάνετε πως δεν ξέρετε είναι σίγουρο. Δίνετε την ερμηνεία που θέλετε περί ρατσιστικής  αιμοδοσίας σε μια κοινή αιμοδοσία που γίνεται χρόνια στα σωματεία. Ούτε και αυτό το τελαυταίο το ξέρατε; Τότε τι ξέρετε για τα εσώτερα της αλληλεγγύης της εργατική τάξης;

Η ΧΑ δεν είναι μόνο ότι κάνει ρατσιστική και υποκριτικη αιμοδοσία "από Έλληνες για Έλληνες". Το κύριο είναι ότι τη