Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Γιατί είναι απωθητικό το ΚΚΕ...-Το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται το τι θέλει ο "κόσμος".
-Το ΚΚΕ δεν ξέρει να μιλήσει στον "κόσμο".
-...και άλλα τέτοια ηχηρά.
Μετά τόσες φορές που τα έχω ακούσει αυτά τις τελευταίες μέρες, είπα να επισκεφτώ τον ψυχαναλυτή μου και να τον φέρω στην ΚΟΒ, όπου έχουμε πέσει σε βαθυά κατάθλιψη από τον λαό που μας γύρισε την πλάτη, γιατί δεν έχουμε facebook (εγώ έχω, στην ζούλα).
Aλλά μετά κάθησα και σκέφτηκα:
-Γιατί το απολιτικ (δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι το υπερασπίζονται) συνοθύλευμα της  

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στον ΑΝΤΕΝΑ & το δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη.
Θα μας γυρίσετε στη Σοβιετική Ένωση, λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν έχετε άποψη εσείς για τα ζητήματα και θα μας γυρίσετε στη Σοβιετική Ένωση. Άρα εσείς εξαιρείστε ...
«Είναι μία βολική τοποθέτηση για να ξεφύγει από τα δύσκολα που όντως του βάλατε. Και είναι και ένα καινούργιο εφεύρημα, το ‘πε και ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Ποια είναι η αιτία της κρίσης; Δεν είναι ούτε κρίση χρέους, ούτε κρίση ελλείμματος. Αυτά είναι συνοδοιπόροι και επακόλουθα ενός συγκεκριμένου δρόμου και τρόπου ανάπτυξης. Κρίση έχουν και στις άλλες χώρες και εκεί που δεν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα που ήταν υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης. Τι τα μπερδεύει τώρα αυτά; Κρίση υπάρχει στις ΗΠΑ.

Ο Υμνος της Διεθνούς.Εμπρός της Γης οι κολασμένοι
της πείνας σκλάβοι εμπρός - εμπρός
Το δίκιο από τον κρατήρα βγαίνει
σα βροντή σαν κεραυνός.
* * *
Φτάνουν πια της σκλαβιάς τα χρόνια
όλοι εμείς οι ταπεινοί της Γης
που ζούσαμε στην καταφρόνια
θα γίνουμε το παν εμείς.
* * *
Στον αγώνα ενωμένοι
κι ας μη λείψει κανείς
Ω! Νάτη, μας προσμένει
στον κόσμο η Διεθνής.
* * *
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό συμπλήρωμα στην αστική διαχείριση.
«Ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την προχθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου ότι«ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την άδικη καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου». Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να περιφέρει την εκτίμηση ότι το μνημόνιο απέτυχε, όταν γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η στρατηγική του ενάντια στο λαό ευδοκιμεί και με το παραπάνω, καθώς εξασφαλίζει ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια και νέα πεδία δράσης για το κεφάλαιο.

Συνθήκες, "Συμβόλαια", Μεσοπρόθεσμο 2012-2015.Η αλήθεια είναι ότι:
- Οι αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση (βλέπε ξεπούλημα) του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του νερού, των αεροδρομίων, των λιμανιών, του ορυκτού πλούτου της χώρας κ.λ.π., αποτελούν στρατηγική πολιτική επιλογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και φυσικά, των κομμάτων που την ψήφισαν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ).

- Η πολιτική αυτή, υλοποιήθηκε διαδοχικά, εναλλάξ και με απόλυτη συνέπεια, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σ΄αυτή επιμένουν μέχρι και σήμερα, άσχετα από επιμέρους διαφοροποιήσεις και δικαιολογίες για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Βέβαια, για να πετύχουν αυτή η πολιτική να «περάσει», στηρίχτηκαν στην αγαστή συνεργασία των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και κλαδικών Ομοσπονδιών. 

Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1


Βίντεο από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1...

Η νέα καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων.Την ώρα που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση κατασπαράζει τα λαϊκά στρώματα για να βρεθούν 78 δισ. ευρώ που θα δοθούν στους δανειστές, 
η γνωστή δράκα των μεγαλοεπιχειρηματιών έχει τσεπώσει μέσα σε 5 χρόνια πάνω από 850 δισ. ευρώ!

Δεν πειράζει να το επαναλαμβάνουμε.
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το «μνημόνιο» ήταν πασιφανές ότι η χιονοστιβάδα των αντιλαϊκών μέτρων που ανακοινώθηκαν πέρσι το Μάη αποτελούσε μόνο την αρχή μιας μετωπικής επίθεσης που ξεκινούσε η οικονομική ολιγαρχία - σε ΕΕ και στο εσωτερικό - για να δημιουργήσουν νέες ισορροπίες και δεδομένα, για την κερδοφορία του συσσωρευμένου κεφαλαίου στις σύγχρονες συνθήκες.

«Αραβική Ανοιξη»: Ο νέος μοχλός ιμπεριαλιστικής διείσδυσης...Η καπιταλιστική κρίση και τα αδιέξοδά της κυριάρχησαν στη φετινή ετήσια 
Σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8) - ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία και Ρωσία - καθώς και των ΕΕ, ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας - στο γαλλικό τουριστικό θέρετρο Ντοβίλ, ωστόσο η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» και η «μετάβαση στη δημοκρατία» φαίνεται να αξιοποιείται ως «διέξοδος» για τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλιακών ομίλων.
Με «όχημα» αστικούς εκσυγχρονισμούς που χρειάζονται αυταρχικά καθεστώτα - σύμμαχοι των ιμπεριαλιστών (βλέπε Τυνησία, Αίγυπτος) ή με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (βλέπε Λιβύη), επιχειρείται να γίνει η μοιρασιά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Επαναπροσδιορισμός ιμπεριαλιστικών προτεραιοτήτωνΣτο προσκήνιο διατήρησε, μετά τη δυναμική επαναφορά που είχε επιτευχθεί με την υπογραφή της συμφωνίας ενδο-παλαιστινιακής συμφιλίωσης, το παλαιστινιακό ζήτημα η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου για το σύνολο των εξελίξεων στον αραβικό - μουσουλμανικό κόσμο. Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας για την αναγκαιότητα ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο ισραηλινό, στα «όρια του '67», πριν από περίπου μία βδομάδα, πυροδότησε σειρά αντιδράσεων πανταχόθεν.

Οι ανησυχίες και οι πονοκέφαλοι του ΟΟΣΑ...Ανησυχία εκφράζουν οι ιθύνοντες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, παρά τη μικρή βελτίωση των προβλέψεών τους για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την «Ευρωζώνη». Η ανησυχία οφείλεται στο ότι η όποια ανάκαμψη εμφανίζεται, δε συνοδεύεται από την αντίστοιχη μείωση της ανεργίας. 
Ο φόβος μιας «κοινωνικής έκρηξης» μεγάλων διαστάσεων χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις τους.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, Ο ΟΟΣΑ αναμένει για φέτος και για το 2012 ανάπτυξη 2,6% και 3,1% στις ΗΠΑ, 2% και 2% στην ευρωζώνη, -0,9% και 2,2% στην Ιαπωνία. Για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 4,2% φέτος από 4,9% το 2010 και κάπως καλύτερα το 2012, στο 4,6%.

Συγκεντρώσεις "αγανακτισμένων" update ...
Μερικά συμπεράσματα που βγαίνουν από ψυχρή, όσο το δυνατόν αντικειμενική προσέγγιση της εξέλιξης του κινήματος των αγανακτισμένων.  1.  Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα φαίνεται να μεγαλώνει σε πλήθος, ενώ στη Σαλονίκη βαίνει μειούμενο. Για τις άλλες πόλεις, αν αφαιρέσουμε τον ενθουσιασμό και την ψυχική ανάταση από τον κόσμο, φαίνεται να είναι συναθροίσεις μερικών εκατοντάδων χωρίς παλμό.

ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Κολοσσιαίο αλισβερίσι με τα ακίνητα...Αλισβερίσι τεραστίων διαστάσεων με τα ακίνητα και μόνους ωφελημένους μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαυρίζουν με τη γη, εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας. 
Λόγω της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, μεγάλα τμήματα της πόλης υποβαθμίστηκαν, με έλλειψη υποδομών, μεθοδευμένη προώθηση εκεί προσφύγων, αστέγων κλπ. 
Μεγάλα συμφέροντα βρήκαν ευκαιρία να «τοποθετηθούν» αγοράζοντας γη από απογοητευμένους κατοίκους σε τιμές εξευτελιστικές. 
Πλέον ξεκινά η δεύτερη φάση του σχεδίου τους, η αναβάθμιση αυτών των (δικών τους πλέον) περιοχών, και με δημόσιο χρήμα.