Σελίδες

26 Ιουν 2012

Να προετοιμάζεται ο λαός...


Τα ποδοβολητά απ' το χορό των βουβαλιών ακούγονται πια πολύ πιο μακριά απ' το βάλτο που βρίσκεται στον πυρήνα της καπιταλιστικής κρίσης. Κι όσο αυτοί βουλιάζουν τόσο πιο άγρια η εντολή προς την εργατική τάξη: Σκάσε και δούλευε ως το θάνατο. Εντολή που ήδη γίνεται πράξη, καθώς με τις ανατροπές στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις γίνεται όλο και πιο απίθανο για τον εργάτη να συγκεντρώνει ένσημα.
***
Ο λαός θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά του, εκτιμούσε λίγες μέρες πριν το ΚΚΕ μ' αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα.
Οι προβλέψεις του ήδη επιβεβαιώνονται στη ζωή, καθώς η καπιταλιστική κρίση δεν παίζει, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου επιμένουν να της δίνουν διάφορα ονόματα για να κρύψουν την ανάγκη ανάπτυξης της εργατικής λαϊκής πάλης σε κατεύθυνση αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική καθώς το σύστημα παρασάπισε.
***
Χτες, επανέφεραν θέμα για δημόσιους υπάλληλους, τους οποίους ήδη έχουν

Διεκδίκησε ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

«Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά! Διεκδίκησε ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις», καλεί η ΚΝΕ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, είναι μια ευκαιρία περισσότεροι νέοι να συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος των ναρκωτικών, να στρατευθούν στον αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Να γυρίσουν την πλάτη στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που υποστηρίζουν το μονόδρομο του καπιταλισμού και διαφημίζουν τις επικίνδυνες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο ζήτημα των ναρκωτικών, που στηρίζονται:
-- Στην υποχρηματοδότηση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων που οδηγούνται στη συρρίκνωση, αν και αποδεδειγμένα είναι η πιο αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος.
-- Στη γενίκευση της υποκατάστασης με μεθαδόνη, ως βασική μορφή θεραπείας, όπου το κράτος μοιράζει πρέζα σε "διά βίου εξαρτημένους χρήστες" σε απαράδεκτους χώρους, χωρίς στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση, για να τους ξαναστείλει μετά πίσω στις πιάτσες των εμπόρων και την εξαθλίωση.
-- Στην ανυπαρξία ουσιαστικής πρόληψης και κοινωνικής επανένταξης.

Οργάνωση - αγώνας


Η συγκυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δε θα μειωθούν άλλο οι μισθοί ούτε θα υπάρξει περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση του λαού, τη στιγμή που διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι θα υλοποιήσει απαρέγκλιτα την ευρωενωσιακή στρατηγική, συστατικά στοιχεία της οποίας είναι η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, όχι των κατώτατων αλλά των κλαδικών - εδώ έχουν τα μεγάλα περιθώρια - όπως και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού ήδη στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητήσουν για νέα ενιαία αντιασφαλιστικά μέτρα.
Στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από τον πρόλογο διακηρύττεται ως στόχος η ανάπτυξη - προς όφελος του κεφαλαίου φυσικά - και η αναθεώρηση όρων της δανειακής σύμβασης εφόσον κάτι τέτοιο δεν θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ και δεν αμφισβητεί τους «αυτονόητους στόχους για μηδενισμό του ελλείμματος, έλεγχο του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα». Σε απλά ελληνικά, αυτά προϋποθέτουν να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βλέπει «ασάφειες» στο κυβερνητικό πρόγραμμα!!!


Κατηγορεί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με τους δανειστές
«Μνημονιακό προσανατολισμό» χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση, με αφορμή το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και την κατηγορεί ότι δεν διαθέτει «κόκκινες γραμμές», συνεχίζοντας να καλλιεργεί αυταπάτες ότι η ανακούφιση του λαού από τα προαποφασισμένα μέτρα στο φόντο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, είναι ζήτημα «καλής» ή «κακής» διαπραγμάτευσης.
Θέλοντας να κρύψει ότι το πρόγραμμα που ο ίδιος παρουσίασε προεκλογικά ήταν ίδιο στα βασικά ζητήματα με αυτό της συγκυβέρνησης, καταγγέλλει «αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς» και«ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών», που «δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας».
Συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι το μνημόνιο είναι το σύμπτωμα και

Η ΝΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει προβοκάτσιες από τοπικά ΜΜΕ

Την τοπική εφημερίδα «Ερμής» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, καθώς, όπως υπογραμμίζει «από το βράδυ των εκλογών αναπαράγει και παίζει με την προβοκάτσια που έστησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κ. Γάσπαρος ".. ότι τον στήριξαν στελέχη ... και του ΚΚΕ..." προσπαθώντας να χτυπήσουν το κύρος και την υπόληψη του κόμματος». 
Η ΝΕ Ζακύνθου τονίζει μεταξύ άλλων:«Απαντάμε πως

ΕΕ: Συντάξεις... μετά θάνατον!


Το μέσο προσδόκιμο ζωής στις χώρες της ΕΕ, είναι τα 78 χρόνια.
Ας το κρατήσουμε αυτό, για να δούμε τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις που ακολουθούν:
«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ενωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής»!
Η τοποθέτηση αυτή ανήκει στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και έγινε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag».
Στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «οι 27 χώρες - μέλη μπορούν να δεσμευτούν να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο και με καθορισμένο στόχο».
Οσο για τον επείγοντα χαρακτήρα που προσδίδουν τα

Οι "φίλοι" του Σύριζα... ξεπερνάνε τα όρια

Περί των γνωστών "επιθέσεων φιλίας" ο λόγος που σιγά σιγά θα δείξουν πόσο φιλικές ήταν.
Ο Συριζα Αχαίας έβγαλε μια "πολύ φιλική" απαντητική επιστολή στην αντίδραση του ΚΚΕ στις γνωστές προβοκάτσιες περί επώνυμων διαφωνούντων στελεχών που δεν προήλθαν από άγνωστο ανώνυμο χώρο αλλά από το σάιτ του ΕΟΣ (ένωση οπαδών του Συριζα). Επίσης η ανακοίνωση διαμαρτυρόταν για τις επίσης γνωστές συκοφαντικές θέσεις που αφού έκαναν καλή δουλειά σε όλη τη διάρκεια των εκλογών δεν έμειναν κρυφές ούτε μετά,  υποστηρίζοντας επωνύμως και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ότι για το ότι δεν κέρδισε ο Συριζα τις εκλογές ΄"έφταιγε το ΚΚΕ"!! 

Πώς να έχετε και την απεργία ολόκληρη και το αφεντικό χορτάτο (συνταγή ΣΥΡΙΖΑ)


Για τα τύποις απεργιακά φύλλα της "Ελευθεροτυπίας"

Μια επιστολή - κόλαφος για τους απεργοσπάστες "αριστερούς" του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ!
 
Της Αφροδίτης Πολίτη*

Γίνεται ένα απεργιακό φύλλο να εξυπηρετεί συμφέροντα της εργοδοσίας; Μιας εργοδοσίας που δεν πληρώνει ούτε αποζημιώνει 800 και πλέον εργαζόμενους και απολυμένους επί σχεδόν ένα χρόνο; 
 
Γίνεται οι υπέρμαχοι ενός ούλτρα-μνημονιακού μπίζνες-πλαν που προβλέπει πετσόκομμα θέσεων και μισθών κατά 50% να βαφτίζονται όψιμα απεργοί -αγωνιστές, υπογράφοντας αντιμνημονιακούς θούριους στο πλευρό της συγκεκριμένης «εναλλακτικής» κατά τα άλλα εργοδοσίας; 

Ο έξωθεν εκφοβισμός


Στην Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ «Πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012», αναφέρεται ως παράγοντας επίδρασης στο εκλογικό αποτέλεσμα η «άνευ προηγουμένου άμεση, προκλητική, απροκάλυπτη επέμβαση στην εκλογική αναμέτρηση της Κομισιόν με ηγετικούς της παράγοντες, της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ολων δηλαδή εκείνων που εκφράζουν αντιτιθέμενα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, άρα επιθυμούσαν να εκφοβιστεί ο ελληνικός λαός.
(...) Αν και το μέγεθος της Ελλάδας είναι πολύ μικρό στα πλαίσια της ΕΕ, ωστόσο η βαθιά ενσωμάτωσή της στην Ευρωζώνη, η βαθιά παρατεταμένη κρίση της σε συνδυασμό με την εκδήλωση της ύφεσης στην Ευρωζώνη έκαναν επιτακτική την παρέμβαση των διεθνών συμμαχιών μέσα και έξω από την ΕΕ για να ανακοπεί κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης του κινήματος στην Ελλάδα και διεθνούς επίδρασής του.
(...) Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκαν οι ελληνικές εκλογές του Ιουνίου ως ένα πείραμα και εργαλείο στην υπηρεσία των ανταγωνισμών ανάμεσα στη Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία στο φόντο της νέας όξυνσης της κρίσης. Η συζήτηση για τροποποιήσεις στη συνταγή λιτότητας της ΕΕ δεν ξεκίνησε με τις ελληνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε προηγηθεί στο φόντο ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων εντός της ΕΕ και με τη συμμετοχή σ' αυτές των ΗΠΑ και προσωπικά του προέδρου Ομπάμα.

Κυβέρνηση... «λαοκρατίας»


«Αφεντικό μας είναι ο λαός», ισχυρίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Δεδομένης, δε, της μνημονιακής πολιτικής κατεύθυνσης και του εν γένει ταξικού προσανατολισμού της νέας κυβέρνησης, βάσιμα μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι
κατά τον πρωθυπουργό και όσους απαρτίζουν την κυβέρνησή του, από τη στιγμή που το «αφεντικό» τους είναι ο «λαός»,
τότε
η έννοια «λαός», όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, αρχίζει και τελειώνει στους εξής:
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Σόιμπλε, Λαγκάρτ, Γιούγκερ και Ολι Ρεν με ολίγον από Μπαρόζο...

Η Λ. Κανέλλη για τη μήνυση των αστυνομικών και η σχετκή ανακοίνωση του ΚΚΕ



Η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης παρερμηνεύει συνειδητά τα όσα είπε η βουλευτής του ΚΚΕ σε τηλεοπτική συνέντευξη
Σε μια ενέργεια που υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα σε βάρος του ΚΚΕ, προχώρησε η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης, καταθέτοντας χτες μήνυση εναντίον της βουλευτή του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη για εξύβριση, επικαλούμενη απόσπασμα από δηλώσεις της σε τηλεοπτική