Σελίδες

3 Οκτ 2011

«Και δεν θα υπογράψει»!



«Στο πρόσωπο του Νίκου Ζαχαριάδη τιμάμε όλους τους αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές της ηρωικής υπερενενηντάχρονης πορείας του ΚΚΕ. Τους αγωνιστές του μεσοπολέμου, της τεταρτοαυγουστιανής δικτατορίας 1936 - 1941 και της ΕΑΜικής Αντίστασης, που έκαναν μετερίζι της λαϊκής πάλης "κάθε βράχο, την κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα την κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι".
*
Τιμάμε το μεγαλύτερο δημιούργημα του ΚΚΕ, τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που αποτελεί την κορυφαία ώρα της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα.

Να ποιο είναι το «σοβιετικό μοντέλο»...


Στην ομιλία του στη Βουλή για το νέο νόμο-πλαίσιο, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε συκοφαντική επίθεση στον κεντρικό σχεδιασμό στη Σοβιετική Ενωση και τα σοβιετικά πανεπιστήμια, αποδίδοντας τις «κακοδαιμονίες» της παιδείας στο ότι «έχουμε ένα σοβιετικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού, χωρίς να είναι ορθολογικός γιατί είναι πελατειακός», ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας είπε ότι το ΚΚΕ «βλέπει το μέλλον με τους φακούς του '17». Το γεγονός ότι το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου επιδίδεται σε αντικομμουνισμό δεν είναι νέο. Ξέρουν καλά ότι η μόνη προοπτική για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού για επιστημονική μόρφωση, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της επιστήμης προς όφελος του λαού, απαιτεί αλλαγή τάξης στην εξουσία. Την κατανόηση αυτής της αντικειμενικής σχέσης θέλουν να εμποδίσουν, αμαυρώνοντας την προσφορά του σοσιαλισμού.
Πράγματι, η αντιπαραβολή των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού με τη βάρβαρη αντιλαϊκή-φιλομονοπωλιακή πολιτική τους, είναι αποκαλυπτική.

Τι είναι η καπιταλιστική κρίση. - (1o Μέρος)



ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Δηλητηριάζει λαϊκές συνειδήσεις με διαχειριστικές αυταπάτες.



Το ξεθωριασμένο κοστούμι του «ενωτικού» λανσάρει ξανά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να εμποδίσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τις ριζοσπαστικές διεργασίες που συντελούνται στις λαϊκές συνειδήσεις. 
Αναμασά κηρύγματα για ενότητα των «αντιμνημονιακών δυνάμεων», απευθυνόμενη σε δυνάμεις της «αριστεράς», της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και της «λαϊκής δεξιάς». 
Σ' αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να εναποθέσει τις ελπίδες του, υποσχόμενος φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού.
Παράλληλα, επιτίθεται στο ΚΚΕ, καθώς του χαλάει το «κοκτέιλ» των «παραισθησιογόνων» προτάσεων που σερβίρει στο λαό για να φαντασιώνεται έναν εξανθρωπισμένο καπιταλισμό, όπου τα κέρδη θα διανέμονται εξίσου σε κεφαλαιοκράτες και εργάτες. 
Ηταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός στα μέσα της περασμένης βδομάδας ο Αλ. Τσίπρας, όταν αξίωσε από το λαό να παλέψει μαζί με το κεφάλαιο για να σωθεί ο καπιταλισμός. 

Για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής.



Από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία, η συσσωρευμένη οργή και δυσαρέσκεια που υπάρχει και στους μαθητές εκφράστηκε μέσα από αγωνιστικές πρωτοβουλίες, με εκατοντάδες μαζικές γενικές συνελεύσεις μέσα σε Λύκεια, Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, γίνονται κινητοποιήσεις, καταλήψεις, συμβολικά κλεισίματα δρόμων σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας.
Τι είναι αυτό που βγάζει σήμερα τους μαθητές στους δρόμους;
Οι μαθητές ζουν καθημερινά στη ζωή τους τις δυσκολίες των οικογενειών τους. Βλέπουν τους γονείς τους να τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα και να αδυνατούν να τους καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες. 
Ακούνε συνεχώς συζητήσεις για εκβιασμούς που δεν έχουν τέλος. 
Αν οι γονείς τους δε δεχτούν μειώσεις μισθών θα απολυθούν. 
Αν δεν πληρώσουν τα νέα χαράτσια και τους φόρους θα κοπεί το ρεύμα.

ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, Λεηλατούν το λαό για να πληρώσουν τα μονοπώλια.




«Αυθαίρετο αμάλγαμα ρυθμίσεων» χαρακτήρισε την προηγούμενη Τετάρτη το φορολογικό σύστημα ο αντιπρόεδρος του Γ. Παπανδρέου και επί των Οικονομικών υπουργός, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τα γκανγκστερικού τύπου φορολογικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και με τα οποία λεηλατούνται στην κυριολεξία τα λαϊκά στρώματα, ώστε να καλυφθούν μερικές ακόμα τοκοχρεολυτικές δόσεις προς τους τραπεζίτες που διαχειρίζονται το εξωτερικό χρέος της χώρας.
Το φορολογικό σύστημα, από τη στιγμή που αποτελεί το κυριότερο εργαλείο του αστικού κράτους, για τη συγκέντρωση των φόρων που βασικά πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα, με στόχο την αναδιανομή τους προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, πράγματι αποτελεί ένα «αυθαίρετο αμάλγαμα», σε σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων. 
Το φορολογικό σύστημα ανέκαθεν ήταν κόντρα στην κοινή λογική, που θέλει ο καθένας να συμμετέχει στη φορολόγηση ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Από τη στιγμή που η στήριξη του κεφαλαίου αποτελούσε βασικό του στόχο, αναπόφευκτα θα αποτελούσε ανακάτεμα διαφόρων ρυθμίσεων, ανάλογα με τις κατά καιρούς ανάγκες, αλλά και αξιώσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ» .



Τα μονοπώλια ορμάνε στο ψητό.
Το λαμπρό πεδίο κερδοφορίας που διαμόρφωσε η κυβέρνηση στην Ελλάδα για τους επιχειρηματικούς ομίλους διαφήμισε στο Βερολίνο ο Γ. Παπανδρέου.

Πάμφθηνα εργατικά χέρια, ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, γενναίες κρατικές και ευρωενωσιακές επιδοτήσεις, ειδικό φορολογικό καθεστώς, εκχώρηση των υποδομών, της γης και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες του «μοντέλου ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας, που παρουσίασε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με ακροατήριο Γερμανούς βιομήχανους, προσφέροντας νέα κερδοφόρα πεδία δράσης ως διέξοδο για τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους, σε σύμπραξη με το ντόπιο κεφάλαιο, που επίσης καραδοκεί να κάνει μπίζνες.

Από τον κοινωνικό αυτοματισμό στις απολύσεις στο Δημόσιο.



Κάποιοι στη χώρα μας το έκαναν φιλοσοφία όταν η κυβέρνηση εξάγγειλε περικοπές στους ΔΥ. 
Και χειροκρότησαν χαιρέκακα. 
Μετά κάποιοι άλλοι χειροκρότησαν τα μέτρα περικοπής των μεγαλοσυνταξιούχων που ήταν τελικά για  μικροσυνταξιούχους. 
Κατόπιν ακούσαμε χειροκροτήματα για τη καρατόμηση των φορτηγατζήδων που.. έπιναν το αίμα της κοινωνίας. 
Σε συνέχεια κάποιο άλλοι χάρηκαν που μειώθηκαν και άλλο οι μισθοί των ΔΥ και των ΙΔ.Υ. 
Χθες καταχάρηκαν που μηδενίζουν τις άδεις ταξί, που κατάργησαν το άσυλο, που καρατόμησαν τους μεγάλους μισθούς των ΔΕΚΟ και μαζί τους μικρούς και τέλος κάποιοι χαίρονται ίσως που θα ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ και θα ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος … 

Κρίσιμες ταξικές αναμετρήσεις.



ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

Οι απεργίες στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη και η γενική πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 του μήνα είναι δυο κρίσιμες ταξικές αναμετρήσεις. Αυτό που κρίνεται είναι αν τελικά την κρίση την πληρώσουν οι εργαζόμενοι οδηγούμενοι μαζικά στη φτώχεια και στη μιζέρια ή εάν μπροστά σε αυτό τον ορυμαγδό, στη λαίλαπα που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και τρόικα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ο λαός μας θα βρει τη δύναμη να σηκώσει αναχώματα, αν με την πάλη του καταφέρει να εμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα και σε μια πορεία να τα ματαιώσει και να ανατρέψει την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της.
Η πρώτη μάχη δίνεται την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και σ' αυτή πρέπει να επιστρατευθούν όλες οι δυνάμεις. 

Ουστ! Μωρή φωτοτυπία!



Νάτη η βρισιά. 
Βγαλμένη απ' την πραγματικότητα. 
Τα λέει όλα και δεν υπάγεται στη λεξικογραφία της τρέχουσας νομοθεσίας - νομολογίας ως λόγω εξύβριση. 
Ουστ μωρή φωτοτυπία!
Ταιριάζει γάντι στο στόμα των μαθητών που προπηλακίζονται και δέρνονται από δασκάλους και γονείς τσαμπουκάδες, επειδή παλεύουν για να έχουν βιβλία κι αυτή τη στοιχειώδη παιδεία.
Ταιριάζει γάντι στην πολιτική της εφεδρείας. Γιατί είναι φωτοτυπία πολιτικής και πολιτική φωτοτυπία του ψεύδους, φερετζές της απόλυσης και διαβατήριο για την ανεργία.