Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ οπως ... ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ όπως ... ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ...

Επί χούντας, είχαμε τους περίφημους "έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους". Αργότερα, αυτοί οι "κύκλοι" απέκτησαν ονοματεπώνυμο και έγιναν κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Υποτίθεται ότι σ' αυτή την θέση πρέπει να βρίσκονται άτομα με ιδιαίτερη ευστροφία ώστε να μη γίνονται αθύρματα των δημοσιογραφικών ορέξεων αλλά και για να μη φλομώνουν τον κόσμο στις παπαριές. Επίσης, υποτίθεται ότι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι πρέπει να χαρακτηρίζονται από ένα ελάχιστο επίπεδο σοβαρότητας ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει στα σοβαρά αυτά που λένε.

Δυστυχώς, από την συγκεκριμένη θέση έχουν περάσει κάτι φυντάνια, άλλο πράμα! Από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω; Ποιόν να πρωτοθυμηθώ; Τον Τσαλδάρη (τον γνωστό ως "Νανά") του γεροΚαραμανλή; Τον Μαρούδα του πρώτου ΠαΣοΚ, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα όταν οι δημοσιογράφοι τού αποκάλυψαν ότι η λογοκρισία ήταν πλέον αδύνατη μιας και ο οποιοσδήποτε μπορούσε να έχει πρόσβαση σε κάθε πληροφορία λόγω των δορυφόρων που τις αναμεταδίδουν; Τον Λαλιώτη, το "θείο βρέφος"; Τον Ρέππα, ο οποίος ξύρισε το μουστάκι μόλις ανέλαβε; Τον Πρωτόπαπα, τον πρώην συνδικαλοπατέρα; Τον Αθανασάκη; Τον Ραγκούση; Τον Παπακωνσταντίνου (αμέ!); Την Διαμαντοπούλου (την Αννούλα, ντε!); Τον Μόσιαλο (αυτόν της Έφης, ξέρετε); Τον Ρουσόπουλο, τον γυιο τού ταχυδρόμου; Τον Πεταλωτή; Ποιόν από δαύτους πήρε ποτέ στα σοβαρά ο ελληνικός λαός; Όλοι τους διέθεταν μοναδικό ταλέντο στην παπαριά.

ΠΑΜΕ: Επιστολή προς τους μαθητές για την 21η Απρίλη


Επιστολή προς τους μαθητές με αφορμή την 21η Απρίλη 1967, ημέρα εγκαθίδρυσης της χούντας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Το πρωί της 21ης Απρίλη του 1967, το ραδιόφωνο έπαιζε στρατιωτικά εμβατήρια και πληροφορούσε το λαό ότι "λόγω της εκρύθμου καταστάσεως από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας". Τανκς είχαν βγει στους δρόμους της Αθήνας, απαγορεύτηκε να μαζεύονται πάνω από τρεις άνθρωποι σε δημόσιους χώρους!
Εκείνη τη μέρα έγιναν χιλιάδες συλλήψεις. Εκείνη τη μέρα σκοτώθηκε ο μαθητής Βασίλης Πεσλής (15 ετών) και η Μαρία Καλαβρού (24 ετών). Ο δολοφόνος αυτής της κοπέλας είπε τα εξής: "Βγάζω το πιστόλι και "μπαμ" πυροβολώ την παλιο... γιατί με μούντζωσε. Καλά της έκανα"...
Τι ήταν η χούντα;

Η αντιμετώπιση του αστικού Τύπου στοιχείο της ταξικής πάλης


Αν κάτι επιβεβαιώνει και πάλι ο αστικός Τύπος, πριν, στη διάρκεια και μετά από το 19ο Συνέδριο, είναι μία μόνο πλευρά από τη σκληρότητα της ταξικής πάλης. Βεβαίως, δεν ανέμενε κανείς μια διαφορετική στάση. Η στρατηγική του ΚΚΕ είναι αυτό που ενοχλεί πάνω απ' όλα.
Εχουν λαθεμένη εικόνα για την εσωκομματική κατάσταση του ΚΚΕ; Οχι, γιατί «πράγμα που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει». Και η εσωκομματική κατάσταση του ΚΚΕ (και της ΚΝΕ) είναι ακριβώς αυτή που εκφράστηκε με το ποσοστό του 98% περίπου υπερψήφισης των προσυνεδριακών κειμένων για το 19ο Συνέδριο. Ωστόσο, προσπάθησαν να την εμφανίσουν τελείως διαφορετική, ορισμένοι κάνοντας λόγο και για σοβούσα κρίση στις γραμμές του Κόμματος. Η πλαστή εικόνα που επιδιώκουν να εμφανιστεί έχει γι' αυτούς σημασία. Η διάψευση από τα γεγονότα τούς είναι αδιάφορη.

Αλ. Μπαλού για Μανωλάδα: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση και η πολιτική της (VIDEO)
«Ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση -και η σημερινή και οι προηγούμενες- και η πολιτική της. Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν ξέρει τι γίνεται στη Μανωλάδα και όχι μόνο. Είναι γνωστά ζητήματα που έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο και άλλες φορές», σημείωσε η Αλέξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA» το πρωί της Παρασκευής και αναφερόμενη στη δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών στη Μανωλάδα Ηλείας.
Είναι υποκρισία, σημείωσε, ότι όλοι ανακάλυψαν πως τώρα γίνεται αυτό εκεί, «δεν

Μανω(ελ)λάδα


Ηταν 31 Μάρτη 2011.
«Κόκκινο χρυσό» αποκάλεσε τότε τις φράουλες της Μανωλάδας, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φροντίζοντας ταυτόχρονα να επιδαψιλεύσει δάφνες στους «πρωτοπόρους», όπως αποκάλεσε τους εκεί «τσιφλικάδες».
Είναι οι ίδιοι «τσιφλικάδες» που έβγαζαν και βγάζουν το «χρυσό» τους χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους της «ανθρωπιάς» απέναντι στους μετανάστες εργάτες γης.
Είναι οι ίδιοι «τσιφλικάδες» που λίγο διάστημα πριν από τα εύσημα του πρώην πρωθυπουργού, είχαν στείλει τα τσιράκια τους να πραγματοποιήσουν νυχτερινή επιδρομή στα σπίτια εκατοντάδων μεταναστών εργατών γης - επειδή απεργούσαν για καλύτερα μεροκάματα - με καραμπίνες, πιστόλια, ρόπαλα και σιδερολοστούς, χτυπώντας τους