Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΑ: Εντείνεται η αντιπαράθεση, κλιμακώνεται η επέμβαση


Σε ανοιχτή διπλωματική ρήξη ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις - μόνιμα μέλη κατέληξε η τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, επιβεβαιώνοντας ότι περίπου 16 μήνες μετά την έναρξη των ταραχών στη Συρία, ο σκληρός αυτός διαγκωνισμός για τη διασφάλιση μεγαλύτερης επιρροής στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και κυρίως του Περσικού Κόλπου, «ανεβαίνει» σε επίπεδο έντασης. Στο Συμβούλιο, που κατά πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε θυελλώδη ατμόσφαιρα, τέθηκε προς ψήφιση χωρίς καμία αλλαγή, παρά τη μία μέρα παράταση που δόθηκε με παρέμβαση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, στις περαιτέρω διαβουλεύσεις, το σχέδιο απόφασης που διαμόρφωσαν Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία.
Το σχέδιο απειλούσε με αυτόματη επιβολή επιπλέον κυρώσεων και λήψη περαιτέρω μέτρων - υπό το άρθρο 7 του καταστατικού του ΟΗΕ - τη συριακή ηγεσία αν εντός δέκα ημερών δεν υλοποιούσε τις βασικές προβλέψεις των προτάσεων Ανάν, δηλαδή πλήρη κατάπαυση πυρός, απόσυρση βαρέος οπλισμού από τις πόλεις και έναρξη διαλόγου για πολιτική μετάβαση.

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: Κόμμα επικίνδυνο και αντιδραστικό για Ελληνες και μετανάστες


Αποκαλυπτικός ο λόγος τους από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Βουλής
Το συστημικό και βαθιά αντιδραστικό της ρόλο, σαν δύναμη κρούσης κατά των εργαζομένων -Ελλήνων και μεταναστών- επιβεβαίωσε η «Χρυσή Αυγή» και κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης.
Στις παρεμβάσεις των βουλευτών της ξεχείλιζε το μίσος κατά των μεταναστών, που αποτελεί προκάλυμμα και όχημα για κλιμάκωση της επίθεσης συνολικά σε βάρος της εργατικής τάξης. Παράλληλα, η «Χρυσή Αυγή» έδωσε όλα τα απαραίτητα διαπιστευτήρια στο αστικό πολιτικό σύστημα και την ΕΕ, τα οποία στα λόγια υποτίθεται ότι καταγγέλλει.
Ο ίδιος ο πρόεδρός της, Ν. Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι «ευχόμαστε στη συγκυβέρνηση πράγματι να επιτύχει τουλάχιστον εις ό,τι αφορά το οικονομικό ζήτημα». Για ποιον όμως θα μετρήσει θετικά αυτή η επιτυχία; Αυτονόητα όχι για τους εργαζόμενους και το λαό, αφού όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες, αν εφαρμοστούν, οδηγούν στην παραπέρα εξαθλίωση του λαού για να σωθεί το κεφάλαιο. Ετσι, ενώ η «Χρυσή Αυγή» εμφανίζεται δημαγωγικά να καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, την ίδια ώρα εύχεται αυτή να

Διαχείριση των υδάτινων πόρων και οι θέσεις του ΚΚΕ


Την πρόταση του ΚΚΕ για τη διαχείριση των πολύτιμων υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στη Λάρισα τα στελέχη του Κόμματος Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας, Γιάννης Σκόκας, επίσης μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και Γιάννης Τσούτρας, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.
Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε η «διαβούλευση» που εξήγγειλε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με τους τοπικούς μαζικούς και επιστημονικούς φορείς και την Τοπική Διοίκηση, υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενέργεια που όπως τονίστηκε από τα στελέχη του Κόμματος «έχει ως στόχο μέσα από ένα στημένο "διάλογο" να προχωρήσουν τα τρία σχέδια που προβάλλει το υπουργείο και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη της περιοχής για μείωση των αρδευόμενων καλλιεργειών της Θεσσαλίας και πάγωμα του έργου της εκτροπής του Ανω ρου του Αχελώου».
Τονίστηκαν ακόμη «οι τεράστιες ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου της ΕΕ, της Περιφέρειας και των Δημοτικών Αρχών που μιλάνε για το πρόβλημα της λειψυδρίας και του υδάτινου ελλείμματος της Θεσσαλίας αφού οι πολιτικές που στηρίζουν, η προσήλωσή τους στην ΚΑΠ και την ΕΕ, η μετατροπή του νερού από φυσικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα είναι οι βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης.

Αφαίμαξη και παραπέρα διάλυση της ζωής του λαού

Σε φάση τελικής επεξεργασίας περνάει η εξειδίκευση του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής», τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν τμήμα της διαδικασίας για την «εσωτερική υποτίμηση», το παραπέρα φτήνεμα δηλαδή της εργατικής δύναμης.
Η βιαιότητα των μέτρων έρχεται να τσακίσει κάθε πτυχή της ζωής, από τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και ακόμη κοντοστέκουν στα πόδια τους, την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος με νέους φόρους και ασήκωτα χαράτσια. Ετσι ελπίζουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μονοπωλίων, άλλων επίδοξων «επενδυτών», για τους οποίους ετοιμάζουν την εκχώρηση μπόλικου ζωτικού χώρου, με ταυτόχρονη κλιμάκωση και του προγράμματος με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ.
Αυτή τη βδομάδα καταφθάνουν ξανά στην Αθήνα τα κλιμάκια των

Ο «αριστερός ψάλτης» της ΕΕ και η αντικομμουνιστική επίθεση στην Ευρώπη

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, την ώρα που στην Εσθονία όλα ήταν έτοιμα για τον ποδοσφαιρικό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, η χώρα αυτή έβγαζε προς τα έξω και το δεύτερο «πρόσωπό» της. Συγκεκριμένα, σε επίσημη εκδήλωση, ο υπουργός Αμυνας της Εσθονίας, Ούρμας Ρεϊνσάλι, εξέφρασε την εκτίμησή του προς τη λεγόμενη «Ενωση Αγωνιστών της Ελευθερίας», που ενώνει στις γραμμές της τους βετεράνους της 20ής εσθονικής μεραρχίας των SS, που πολέμησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας και τους απογόνους τους. Ο στρατηγός δήλωσε πως «η συνεισφορά τους έσωσε την τιμή του εσθονικού λαού».
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που οι αρχές της Εσθονίας, όπως κι άλλων χωρών της ΕΕ, εκδηλώνουν την προσπάθειά τους να διαστρεβλώσουν την Ιστορία και να δικαιώσουν τους ναζί. Αλλωστε, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γνωρίζουν πως πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πολιτική της ίδιας της ΕΕ, που στηρίζει τη συνολική αντικομμουνιστική διαστρέβλωση της Ιστορίας. Πρόκειται για πολιτική με «αρχή» (την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό), «μέση»

Μετωπική αντιλαϊκή επίθεση διά πυρός και σιδήρου της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΣ...
Ολοκληρωμένο σχέδιο μετωπικής και μακροχρόνιας επίθεσης κατά του λαού και των δικαιωμάτων του συνιστά το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-14, που προωθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας σταθερά τη στρατηγική εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της.
Το σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το πακέτο των μέτρων άγριας λιτότητας και περικοπών των κοινωνικών δαπανών, ύψους 3+11,6 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, αλλά και την προώθηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που τσακίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και συμπιέζουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τη στιγμή που οι κυβερνητικοί εταίροι

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ!

Η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία συνεχίζεται παρά τους πανηγυρισμούς κυβερνητικών και μέσων ενημέρωσης του κεφαλαίου ότι «οι πόρτες άνοιξαν». Με συντριπτική πλειοψηφία 97%(!!!) οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στη ΓΣ του σωματείου να μην υποκύψουν στη βία των ΜΑΤ και της εργοδοσίας και να συνεχίσουν. 


Σήμερα, 23/7/2012, επικρατεί και πάλι ένταση έξω από το εργοστάσιο με αντιπαράθεση ΜΑΤ και απεργών. Η κυκλοφορία γίνεται μετ’ εμποδίων. Οι εργάτες δεν υποχωρούν! Το απόγευμα σε όλη την Ελλάδα ξεδιπλώνονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης!

Πρώτοι στην κάρπωση των ωφελειών της απεργίας οι απεργοσπάστες! 

Τα ΜΑΤ Χτύπησαν κάρτα και είναι στην υπηρεσία του Μάνεση.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ

Το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχει καταληφθεί από τα ΜΑΤ, που βρίσκονται μέσα και έξω από το εργοστάσιο. Δυνάμεις καταστολής, ένστολοι και διάφοροι ασφαλίτες περιδιαβαίνουν τους χώρους και βρίσκονται στους φούρνους του εργοστασίου. Χτύπησαν κάρτα και είναι στην υπηρεσία του Μάνεση. Είναι μια ακόμη ειδικότητα των δυνάμεων καταστολής.

Γελιέται η κυβέρνηση αν νομίζει ότι έτσι θα φοβίσει το εργατικό κίνημα.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Νέες κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών σήμερα σε όλη τη χώρα


Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια
Κρυστάλλινο μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και ότι η υπεράσπιση των χαλυβουργών είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης στέλνουν οι πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που από την Παρασκευή κλιμακώνουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Αλλωστε, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής, αμέσως μετά την επίθεση, καλούσε σε ολόπλευρη έκφραση συμπαράστασης.
Ετσι, επτά Ομοσπονδίες και δώδεκα Εργατικά Κέντρα καλούν σήμερα Δευτέρα 23 Ιούλη σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (βλέπε παρακάτω στήλη) στέλνοντας μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ.

Ατσάλι και μειοψηφικές δημοκρατίες


Οσο προχωράει, σύντροφοι, η τηλεπαιδεία και τηλεκπαίδευση από ανέλεγκτες πηγές και κυρίως όσο αποκόπτεται η σκυτάλη γνώσεων από την προσωπική σχέση μαθητή - δασκάλου, τόσο θα αποκοπτόμαστε από εκείνη την ουσιαστική εκτίμηση του Αλέξανδρου της Μακεδονίας για τον Αριστοτέλη. «Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στους δασκάλους μου το ευ ζην». Ρήση και θέση που πόρρω απέχει από τις θλιβερές παρερμηνείες των νεότερων Ελλήνων, πολιτικών και εκπαιδευτικών του τρέχοντος αστικού συστήματος που αναπαράγει ως μόνο πρότυπο σκέψης και παιδείας το χειρότερο εαυτό του. Πιάνω, λοιπόν, το νήμα από κει που τ' άφησα την περασμένη Κυριακή. Εκεί δηλαδή που οφείλουν οι κομμουνιστές πολιτισμικά να επέμβουν με επιστήμες και τέχνες διαθέσιμες στους καιρούς μας και να διαχωρίσουν τη λειτουργία του Διαδικτύου και των εξ αυτού και πέραν αυτού επικοινωνιακών εργαλείων, από τη λειτουργία του διχτυού, του ικανού να παγιδεύσει τεράστιες μάζες πολιτών-ψαριών στον ωκεανό των πληροφοριών.
Στην ψευδοδημοκρατία των αστών το ...πολιτικό παιχνίδι παίζεται με όρους πλειοψηφίας. Ο αφελής μαθηματικός σχηματισμός, ανεξαρτήτως κανόνα, και δη έξω από τα μαθηματικά αυτά καθ' αυτά, δηλαδή η αριθμητική λογική ότι το 51 είναι πράγματι μεγαλύτερο από το 49, στην αστική δημοκρατία μετατρέπεται σε

Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι καπιταλιστές όχι οι εργάτες