Σελίδες

14 Φεβ 2013

Μισθωτοί Τεχνικοί: Αστυνομικοί στα γραφεία του σωματείου για να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και η τάξη!


Την απρόκλητη εμφάνιση και παρέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών  καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών.
Σημειώνει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας είναι απόλυτα ενταγμένη στη στρατηγική κλιμάκωσης της καταστολής από πλευράς του αστικού κράτους, όπως αυτή εκτυλίσσεται όλες τις τελευταίες βδομάδες με τα απανωτά κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.
Τονίζει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για το Ασφαλιστικό, ενάντια στη νέα κλοπή έως και 400 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που προετοιμάζεται με τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΕΕ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.
Με αυτά τα δεδομένα, με την ανακοίνωση καλούνται όλοι οι μισθωτοί τεχνικοί:

Ώρα μηδέν για το ασφαλιστικό


Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η κυβερνητική επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα κλιμακώνεται! 
Μετά την καλοκαιρινή απόφαση της κυβέρνησης για τεράστιες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, με τις εισφορές να υπερβαίνουν ενδεικτικά τις 5000 ευρώ ετησίως για τους ασφαλισμένους 5ετίας (έχοντας μάλιστα και αναδρομική ισχύ), την υποχρεωτική ένταξη του κλάδου υγείας του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ που ισοδυναμεί με άμεση επιδείνωση των παροχών υπηρεσιών υγείας των ασφαλισμένων, προετοιμάζεται και νέο έγκλημα σε βάρος μας. Βρίσκεται στα σκαριά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Αττικής που ισοδυναμεί με νέα ληστεία 400 εκ ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, οδηγώντας σε περεταίρω μετατροπή του ΤΣΜΕΔΕ σε τραπεζίτη, θυσιάζοντας τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα στο βωμό του χρηματιστηριακού τζόγου.

Λοβέρδος:"Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά"!- Ένας πιστός αποκαλύπτεται

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΡΗ
Καταπληκτική δήλωση "ειλικρίνειας" από τον Α.Λοβέρδο.
"Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά" είπε!!
Και όπως κι ο ίδιος εξήγησε δεν το λέει επειδή είναι μαζί τους.
Γιατί το λέει όμως;
Μα γιατί σαν πιστός υπηρέτης και συνειδητός λάτρης του συστήματος που τον συντήρησε τόσα χρόνια, μπορεί να διακρίνει ποιοί είναι οι φρουροί του καπιταλισμού και στέκεται στο πλάι τους.
Η Χρ. Αυγή είναι ο πιο βιαιος, σκληρός και ορκισμένος προστάτης του συστήματος. Ο φασισμός ήταν και είναι η τελευταία λύση, το τελικό αποκούμπι για το σύστημα στις πιο δύσκολες στιγμές του.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόνο τοτε κάνει εντυπωσιακά την εμφάνισή του από την ανυπαρξία.

Μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης τώρα!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση προχώρησε σε οργανωμένες «διαρροές» στα αστικά ΜΜΕ, προαναγγέλλοντας ανάληψη «νομοθετικής πρωτοβουλίας» για την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Το ίδιο διάστημα πυροδοτήθηκαν τα σενάρια για αποχωρήσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, εκ των οποίων 13.000 το πρώτο εξάμηνο.
Τη Δευτέρα «έσκασε» η νέα άγρια φοροεπιδρομή με την αποστολή τρομοκρατικών επιστολών σε 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τα ατέλειωτα άγρια χαράτσια και τα οποία απειλούνται με δέσμευση μισθών και συντάξεων ή πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.
Την Τρίτη, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, έθεσε το θέμα της παραπέρα μείωσης του βασικού μισθού, προκειμένου να ενισχυθεί η

Η κυβερνητική αλαζονεία πάει χέρι - χέρι με τη δημοσιογραφική αλητεία

Πέφτουν το ένα μετά το άλλο τα «κάστρα» του ΚΚΕ, η Χαλυβουργία, η «Κόκκινη ΠΝΟ», τα αγροτικά μπλόκα δεν τολμούν να κινηθούν σε τροχιά σύγκρουσης με τα ΜΑΤ.
Μπροστά στα ΜΑΤ και την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου, το ΚΚΕ οδηγείται σε συνδικαλιστική και κοινωνική ήττα.
Αυτά γράφει κάποιος κ. Γιάννης Γεωργίου στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Ισως η εφημερίδα δεν πρόλαβε να πάρει το «σκονάκι» περί απαγόρευσης της απεργίας.
Βεβαίως, υπάρχουν και τα έκτακτα στρατοδικεία και οι δολοφονίες εργατών στις απεργιακές κινητοποιήσεις και πολλά ακόμα που διαθέτει το οπλοστάσιο της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Μόνο που ο συντάκτης και τα επιτελεία «ξεχνούν» ότι η ταξική πάλη δεν καθορίζεται από τα «διατάγματα των ανωτέρων», αλλά από τις ανάγκες της ζωής των εργατών και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και βαρβαρότητα.

Αγώνας για τη ζωή μας - Δεν αυτοκτονούμε!


Στο κύμα αυτοκτονιών στη Γαλλία που ξεκίνησε από τη γαλλική «France Telecom» και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, προστέθηκε άλλο ένα θύμα. Σε απόγνωση βρέθηκε 43χρονος άνεργος, ο οποίος αποφάσισε, αφού απορρίφθηκε το αίτημά του για επίδομα ανεργίας, να αυτοπυρποληθεί έξω από το ταμείο ανεργίας στην πόλη Νάντη.
Δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Καταγράφεται στα στατιστικά, τα οποία ολοένα και μεγαλώνουν. Πατεράδες και μητέρες, άνεργοι, παλαίμαχοι της δουλειάς, νέοι... Eίναι ατέλειωτη η λίστα των ανθρώπων που κάτω από την πίεση της εξαθλίωσης και της φτώχειας επιλέγουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Και όσο θα μεγαλώνουν τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, όσο οι κρίσεις του θα βαθαίνουν, τόσο τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ανάγκη για εργασία, τα όνειρα και οι ελπίδες εκατομμυρίων εργαζομένων ποδοπατούνται καθημερινά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας