Σελίδες

13 Οκτ 2013

ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Οργανωμένοι τραμπουκισμοί ακροδεξιών
Μέρες παρακρατικής βίας ξανάζησε η Καλαμάτα με την επιδρομή ταγμάτων εφόδου της Ν.Δ.
Πρωταγωνιστής των επεισοδίων είναι το "πνευματικό παιδί" και πρωτοπαλίκαρο του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, νεαρός βουλευτής τότε, οι δηλώσεις του οποίου είχαν κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνες του τότε προέδρου της ΝΔ.

Αντιγραφή αποσπασμάτων απο το ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη" της 12ης Ιούλη 1983:
-Κλίμα εμφυλίου πολέμου δημιούργησαν μισθοφόροι χούλιγκανς της "Ν.Δ."...
Κλίμα των ημερών του εμφυλίου πολέμου έζησε η Μεσσηνία απο την Παρασκευή καθώς οι μισθοφόροι χούλιγκανς πυροδοτούμενοι απο βουλευτές της "Ν.Δ." δημιούργησαν σειρά επεισοδίων επικαλούμενοι πάντα προκλήσεις αντιφρονούντων...
-Μοιρασμένοι σε ομάδες κρούσης νεαροί σκόρπιζαν όπου περνούσαν τον πανικό...
Τα επεισόδια που προηγήθηκαν της ομιλίας του Αβέρωφ, το κλίμα τρομοακρατίας που θέλησαν να περάσουν δίνουν το μέτρο της πίστης της "Ν.Δ." στην δημοκρατία και στην συνταγματική νομιμότητα...

«Η ίδια η εποχή μας οδηγεί στην πολιτική τέχνη»

Ο Φώντας Λάδης, ποιητής των στίχων του «Φασισμού», μιλάει στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Το τραγούδι ο «Φασισμός» του Φώντα Λάδη, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, αποδεικνύεται ότι παραμένει επίκαιρο 36 χρόνια μετά από τότε που ο ποιητής έγραψε τους στίχους. Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε γι' αυτό με τον Φώντα Λάδη, ο οποίος έχει δώσει μερικά από τα σημαντικότερα εργατικού περιεχομένου τραγούδια, όπως το: «Λιώνουν τα νιάτα μας», «Το δέντρο», «Πάγωσ' η τσιμινιέρα», «Στη δουλειά και στον αγώνα»...
-- «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον...». Πριν από 36 χρόνια γράψατε αυτούς τους στίχους που έχουν σημαδέψει το λαό μας, την εργατική τάξη και την πάλη τους ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν. Σήμερα, εξακολουθούν να είναι επίκαιροι.....

Μπ. Αγγουράκης: Θέλουν να καθηλώσουν το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα (VIDEO)



Την πρόθεση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και ειδικότερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, στηλίτευσε μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΙ ο Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Αξιοποίηση με πολλές στοχεύσεις


Οσο προχωράνε οι δικαστικο-αστυνομικές εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή όλο και περισσότερο φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή ...ήρθε για να μείνει.
Μάρτυρες πάνε κι έρχονται όλες αυτές τις μέρες ενώ αποδεικνύεται ότι τα μέλη και τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος δεν διστάζουν να απαρνούνται την ιδεολογική τους ταυτότητα, να καρφώνουν «συναγωνιστές τους».
Το αστικό κράτος, τα διάφορα επιτελεία του κεφαλαίου προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη δίκαιη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθεί η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης για σκοπούς όχι αθώους. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί όλες οι προθέσεις και οι στοχεύσεις τους. Μερικές πλευρές θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε με αυτό το σημείωμα, κωδικοποιώντας όσα ειπώθηκαν όλες αυτές τις μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας χτυπά το φασισμό


Την περασμένη Πέμπτη η Ελληνική Επιτροπή του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Αντιφασιστικού Μανιφέστου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου απ' όπου απηύθυνε κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού αντιφασιστικού κινήματος «ενωτικού, δημοκρατικού και μαζικού, ικανού να αντιμετωπίσει και να νικήσει τη φαιά πανούκλα που σηκώνει κεφάλι στην ήπειρό μας».
Για τις συστάσεις, στην εν λόγω επιτροπή συναντώνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ το εγχείρημα τυγχάνει της θερμής υποστήριξης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Οπως κάθε άλλο τέτοιο εγχείρημα είναι σαφές πως διαθέτει ευρυχωρία ικανή να συστεγάσει όσους... πιστούς προσέλθουν για την αντιφασιστική σταυροφορία.