Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Έρευνα για τη στάση των μαθητών απέναντι στην ΕΕ και την καπιταλιστική Κρίση

Η Ευρώπη...  των λαών!!!
Έρευνα για τη στάση μαθητών γυμνασίων και λυκείων απέναντι στην ΕΕ και την οικονομική κρίση, τις αντιλήψεις τους σχετικά με την πολιτική και το εργασιακό τους μέλλον παρουσιάστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων κ.α. Η έρευνα έγινε από τη εταιρεία VPRC σε ένα δείγμα 700 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μεγάλων αστικών κέντρων. Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι: Το 71.7% των παιδιών θέλει μετά το λύκειο να σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Μόλις το 3.3% δήλωσε ότι θέλει να πάει σε ΙΕΚ ή ιδιωτικό κολέγιο και το 8.3% να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό. Το 83% του δείγματος δεν πιστεύει ότι η ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχει το ελληνικό σχολείο είναι καλύτερη από αυτή που παρέχουν τα σχολεία στις άλλες χώρες της ΕΕ. Ένα 87% θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση.

Ξάνθη: Συνεχίζονται οι τραμπουκισμοί των χρυσαυγιτών

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης θα δικαστεί την Τρίτη 5 Νοέμβρη ο χρυσαυγίτης Χ. Γιαννέλης που το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστεί σε επιθέσεις και προπηλακισμούς εναντίον μελών της ΚΝΕ.
Την Κυριακή επικεφαλής ομάδας έξι νεαρών επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν δύο μέλη της ΚΝΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείκνυαν το ρόλο της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο 1ο ΕΠΑΛ. Συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του τα μέλη της ΚΝΕ και την Δευτέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να δικαστεί αύριο. 
Η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΝΣ Ξάνθης της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δώσουν μαζική απάντηση στη νέα τραμπούκικη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τρίτηστις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης

Δ. Κουτσούμπας: Να σημάνει συναγερμός για την απεργία στις 6 Νοέμβρη (VIDEO)Σε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και τα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί στον Ευαγγελισμό. 

«Τους ξέρω»!

Δεν πρόκειται για «πολιτική πράξη». Είναι στυγνή δολοφονία. Δεν πρόκειται για «κινηματική δράση». Είναι μαφιόζικη δράση. Δεν πρόκειται για «ένοπλη πρωτοπορία». Είναι συνδικάτο εγκλήματος. Δεν πρόκειται για «αγωνιστές». Είναι το λούμπεν (παρα-κρατικό;) κατακάθι. Δεν πρόκειται για «επαναστάτες». Είναι προβοκάτορες.
Δεν ξέρω αν οι δολοφόνοι που διέπραξαν το στυγνό έγκλημα στο Νέο Ηράκλειο έδρασαν «επαγγελματικά» ή «ερασιτεχνικά». Αλλά «τους ξέρω»! Ξέρω ότι πρόκειται για αποβράσματα. Δεν ξέρω ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα όσων οργάνωσαν, καθοδήγησαν και εκτέλεσαν το έγκλημα. Αλλά «τους ξέρω»! Ξέρω ότι πρόκειται για σεσημασμένους πολιτικούς προβοκάτορες (ή μήπως και προβο-πράκτορες;) που το αντίστοιχό τους μόνο στους χώρους του υποκόσμου και του παρακράτους μπορεί να εντοπιστεί.