Σελίδες

15 Απρ 2018

Οι πηγές παρα-πληροφόρησης και η προπαγάνδα του δυτικού ιμπεριαλισμού για τη Συρία

Τα “Λευκά Κράνη”, η SAMS και το πέπλο σιωπής γύρω από τα χημικά όπλα και τα πραγματικά γεγονότα στη Συρία.


«Η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα του πολέμου» έλεγε τον καιρό του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Αμερικανός βουλευτής Χίραμ Τζόνσον, σε μια φράση που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του πολέμου στη Συρία, που πολύ δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «εμφύλιος» με τόσες δυνάμεις που εμπλέκονται σ’ αυτόν.
Για ποιο λόγο, Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι «κόπτονται» για το πώς φέρεται ο Μπασάρ αλ Άσαντ στο λαό του; Είναι τα κίνητρά τους, κίνητρα… δημοκρατικής και ανθρωπιστικής ευαισθησίας; Και αν ναι, γιατί δεν δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον και για την πιο στυγνή, με μεσαιωνικά κατάλοιπα, δικτατορία της περιοχής, τη Σαουδική Αραβία; Μα προφανώς γιατί είναι σύμμαχος. Έστω και αν έχει κατηγορηθεί πολλάκις ότι χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές, οι οποίοι με τη σειρά τους, επιτίθενται και στην Ευρώπη.

Δ. Κουτσούμπας: Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!

Η ομιλια του Δ. Κουτσουμπα στη συγκεντρωση εναντια στην ιμπεριαλιστικη επιθεση στη Συρια (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δυναμικό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έστειλε η μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα στο Σύνταγμα το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απρίλη, στην οποία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος,  Δημήτρης Κουτσούμπας.