Σελίδες

16 Μαρ 2014

Στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτιγκ μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ( VIDEO)



Κατάμεστο ήταν το γήπεδο Σπόρτιγκ, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΟ Α' Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών.
«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δε μεταλλάσσεται, η μόνη που μένει στο λαό, πάει για την ενίσχυση του αγώνα, του κινήματος, δεν δίνεται προίκα σε γάμους και παζάρια για να υπάρξουν κυβερνήσεις "μία από τα ίδια"», είπε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε: 

Συνέντευξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Θ. Παφίλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το δημοσιογράφο Ν. Σβέρκο παραχώρησε συνέντευξη ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, την οποία και παραθέτουμε:
-- Ο σημερινός περιφερειάρχης, ο κ. Σγουρός, υποστηρίζει ότι «νοικοκύρεψε» τα οικονομικά της Περιφέρειας και ότι κατάφερε την μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Ηταν πράγματι τόσο επιτυχημένος;
«Επιτυχημένος από ποια σκοπιά; Γιατί αν εξετάσουμε το έργο του, ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής και στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τότε ναι, είναι επιτυχημένος. Π.χ ιδιωτικοποίησε υπηρεσίες της Περιφέρειας, προώθησε τη διάλυση εργασιακών σχέσεων, ψήφισε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και άλλα. Η πραγματικότητα όμως που ζει ο λαός και στην Αττική, είναι σκληρή και διαψεύδει τα ωραία λόγια περί "νοικοκυρέματος". Εγινε νοικοκύρεμα με τσάκισμα δικαιωμάτων».
-- Διατυπώνεται η άποψη ότι η Περιφέρεια Αττικής προσέφερε περισσότερα σε ποδοσφαιρικές ομάδες, παρά στο λαό...
«Στο λαό προσέθεσε βάρη, ακολουθώντας τη γενικότερη κρατική κυβερνητική πολιτική. Είναι, όμως, αλήθεια ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε δράσεις του κεφαλαίου, όπως και γήπεδα μεγαλοεπιχειρηματιών».

Η «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, εξαιτίας της πολιτικής φθοράς των αστικών κομμάτων, ιδιαίτερα της κάθετης πτώσης του ΠΑΣΟΚ, τα επιτελεία της αστικής τάξης δοκιμάζουν τη συνύπαρξη δύο πόλων με την αλληλοδιαπλοκή μεταξύ τους: Του φιλελεύθερου που το βαφτίζουν «κεντροδεξιό» με ηγετική δύναμη τη ΝΔ (όσο υπάρχει ως τέτοια) και του σοσιαλδημοκρατικού πόλου που συντίθεται από την «κεντροαριστερά» και την «αριστερά». Ο όρος «κέντρο» ως πρώτο συνθετικό αποτελεί τη συγκολλητική ουσία, τον κρίκο ή το μοχλό που θα επιτρέψει στην αστική τάξη να διαμορφώνει κυβερνητικά σχήματα μεγαλύτερης ποικιλίας, είτε με συνεργασίες προς τα δεξιά, είτε με συνεργασίες προς τα αριστερά, είτε ακόμα και μεγάλους συνασπισμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει ούτε το ΠΑΣΟΚ του '73 - '89 ούτε το ΠΑΣΟΚ του '93 - '04
Το ΠΑΣΟΚ απεμπόλησε τα συνθήματά του που το κατέγραφαν στη συνείδηση ευρύτερων εργατικών, λαϊκών μαζών ως αριστερό,

Το υπόβαθρο της κρίσης στην Ουκρανία και οι… «ειρηνιστές»

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση του Κόμματος και της ΚΝΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 13/3
Για να μπορέσεις να εκτιμήσεις σωστά μια κατάσταση, ένα γεγονός, πρέπει να κάνεις προσπάθεια να το δεις σε σύνδεση με τη γενικότερη κατάσταση, τις γενικότερες εξελίξεις.
Ετσι και με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε ικανοποιητικά τα γεγονότα, την κατάσταση που διαμορφώνεται, εάν δεν δούμε σφαιρικότερα τις εξελίξεις. Πάνω σε ποιο «έδαφος» είχαμε τις αιματηρές εξελίξεις στο Κίεβο και τα γεγονότα που ακολούθησαν;
Πώς γίνεται και δύο λαοί, ο ρωσικός και ο ουκρανικός, που έζησαν για πολλές δεκαετίες αρμονικά, να βρίσκονται σήμερα σε μια τέτοια αντιπαράθεση, όπου στα σοβαρά να εξετάζεται το ενδεχόμενο εχθροπραξιών και πολεμικής αιματοχυσίας;

Συνέντευξη του Μπάμπη Αγγουράκη από την Κριμαία (AUDIO)



Στην Κριμαία, βρίσκεται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, ως παρατηρητής του δημοψηφίσματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, προσκεκλημένος από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και το ΚΚΡΟ.
Μιλώντας στο 902.gr, μέσα από ένα από τα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί στη Συμφερούπολη, ο Μπ. Αγγουράκης, σημείωσε ότι τα γεγονότα και τα

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη
--  ΠΑΜΕ: Ανασύνταξη του κινήματος σε σύγκρουση με την ΕΕ και τα μονοπώλια 
--  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Συστράτευση με το ΚΚΕ για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος (απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη) 
--  ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Το υπόβαθρο της κρίσης και οι… «ειρηνιστές»