Σελίδες

15 Νοε 2011

Η ΦΑΙΟΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΛΟΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.



Τη δική τους ανακούφιση μετά τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού και της τρικομματικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.,) εκφράζουν σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ και προσπαθούν να πείσουν και το λαό να νιώθει και αυτός ...ανακουφισμένος. 
Τα περί «υπεύθυνης δύναμης», «εθνικής συνεννόησης», «κοινωνικής ηρεμίας και συνοχής», «λαϊκής ανοχής για να πετύχει το έργο της η κυβέρνηση» δίνουν και παίρνουν. 
Το δε «Εθνος» απογείωσε την παράκρουση: «τον επέβαλε η κοινωνία»! 
Οι μαέστροι της πλύσης εγκεφάλου, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες και οι εντολοδόχοι έχουν κάθε λόγο να χαίρονται με τη νέα κυβέρνηση πλουτοκρατίας - ΕΕ. 
Ομως αυτό δεν μπορεί να αφορά και τα λαϊκά στρώματα.
Τι ανακούφιση να νιώσουν άραγε; 
Για την εξαθλίωση που βιώνουν με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις; 
Για τα χαράτσια που έρχονται το ένα πίσω από το άλλο; 
Για τις απειλές και τους εκβιασμούς της διακοπής ρεύματος αν δεν πληρώσουν τα χαράτσια; 

Ποια συμμαχία;



Δεν πρόλαβε η αστική τάξη να συνασπιστεί κάτω από τη σημαία της νέας κυβέρνησής της κι έσπευσαν όσοι ορθώνουν αναχώματα παρεμπόδισης του εργατικού κινήματος, να μιλήσουν ξανά για ανάγκη «ενότητας της αριστεράς». 
Μιλούν μάλιστα για άθροισμα που φτάνει εκλογικά ποσοστά ικανά να σπρώξουν σε φιλολαϊκή προοπτική. Κι αυτό την ώρα που το εργατικό λαϊκό κίνημα κάνει βήματα στην πάλη για την ανατροπή των μονοπωλίων. Η απάντηση σε τέτοιου είδους αναχώματα δίνεται από την ίδια τη ζωή. 
Τα αστικά κόμματα συνασπίστηκαν για να αντιμετωπίσουν με ισχυρότερες δυνάμεις την καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, αλλά και για να αντιμετωπίσουν ένα κίνημα που έχει όλο και πιο καθαρό ότι ο αντίπαλος είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους ανεξάρτητα από το κόμμα στην κυβέρνηση. 

Να την κάνουμε να αποτύχει!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ...

Η είδηση είναι μία: Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες άνθρωποι δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Μέσα στην τραγικότητά της είναι μια καλή είδηση, που πρέπει να συνοδευτεί από την ευχή - προτροπή να γίνουν ένα εκατομμύριο αυτοί που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι, ώστε στην πράξη μαζικότατα να αμφισβητείται ότι το χρέος είναι του λαού. Να γίνεται ένα ακόμα βήμα για να πληρώσει η πλουτοκρατία.
***
Η αγωνία των αστικών Μέσων ενημέρωσης για το αν θα πετύχει η κυβέρνηση στο έργο της, πρέπει να μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς ενάντιά της. Να την κάνουμε να αποτύχει! Να μην μπορεί να κυβερνήσει, να πέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Οταν τα αστικά Μέσα ενημέρωσης δηλώνουν «ο γέγονε...» για τους μέχρι τώρα φόρους, για το κόψιμο των συντάξεων, για το τσάκισμα του μεροκάματου, και αξιώνουν με αυτά τα «κεκτημένα» να κινηθεί από δω και πέρα η νέα κυβέρνηση με επιμονή στο φορολογικό και στη διάλυση οργανισμών του Δημοσίου, είναι προφανές πως για το λαϊκό κίνημα η νέα κυβέρνηση της αστικής τάξης είναι εχθρός, ίδιος και απαράλλαχτος με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η επιμονή στη «συγκέντρωση φόρων», που προαναγγέλλει νέα χαράτσια, δηλώνει έναν από τους άμεσους στόχους. Το κρίσιμο είναι στη μακροπρόθεσμη αποστολή για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τέτοιες που να συμβάλλουν στο να μακροημερεύει η κυβέρνηση του κεφαλαίου.

Ψήφισμα-κάλεσμα της Συνέλευσης των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας .


Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.

Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. 
Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. 
Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. 
Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

«Είμαστε δυο κόσμοι... »



Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις ανάμεσα στον Αλ. Παπαχελά και τον Γ. Καρατζαφέρη, για το ποιες λέσχες του ιμπεριαλισμού τους έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει, και μετά από την εκατέρωθεν διαπίστωση ότι το να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες λέσχες, τύπου Μπίλντεμπεργκ και άλλες, δε σημαίνει σώνει και καλά ότι είσαι πράκτορας (!), ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η κυβερνητική συνεργασία των αστικών κομμάτων μπορεί να σπρώξει περισσότερο κόσμο στην «Αριστερά». 
Το ποια Αριστερά εννοούσαν οι δυο τους, φρόντισε να το διασαφηνίσει με την απάντησή του ο Γ. Καρατζαφέρης. 

Υμνους στην αστική δημοκρατία και κοινοβουλευτικές αυταπάτες από τον Α. Τσίπρα.



Κοινοβουλευτικές αυταπάτες, αλλά και την επιζήμια για το εργατικό και λαϊκό κίνημα αντίληψη περί «κοινωνικής συνοχής», της ταξικής δηλαδή συνεργασίας, αναπαρήγαγε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη του δικτύου συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα.
Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε σαν καθήκον του ευρωοπορτουνισμού την υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας και ανήγαγε τις εκλογές σε «όχημα» για φιλολαϊκές ανατροπές, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Ευρωανταγωνισμοί και σενάρια διάσπασης...



Συντηρούνται και πληθαίνουν τα σενάρια διάσπασης της Ευρωζώνης, υπό το βάρος των αξεπέραστων εσωτερικών ανταγωνισμών και του βαθέματος της κρίσης. Την ίδια ώρα, τα αστικά επιτελεία προωθούν την ενίσχυση της «οικονομικής διακυβέρνησης», που σηματοδοτεί κλιμάκωση του βάρβαρου πολέμου κατά των λαών, ενώ τα επίσημα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται μπροστά σε μια νέα φάση, πιο βαθιάς και παρατεταμένης, ύφεσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη εμφάνισε πτώση 2% σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβρη, έναντι αύξησης 1,4% που είχε σημειώσει τον Αύγουστο. Αντίστοιχα, στην ΕΕ των 27 καταγράφηκε πτώση 1,3%, έναντι ανόδου 1% τον Αύγουστο. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 2,2% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ.
Σαφή επιβράδυνση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως υποδηλώνουν και οι εξειδικευμένοι οικονομικοί δείκτες για το μήνα Σεπτέμβρη, που δημοσιοποίησε χτες ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). 

Πριν η κυβέρνηση κάνει το πρώτο βήμα, το εργατικό κίνημα πρέπει να κάνει δύο βήματα εμπρός.



Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο Σπόρτιγκ την Κυριακή.
Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:
Ξεκινάμε με ένα ερώτημα: Τι καθόρισε τις σημερινές εξελίξεις που οδήγησαν στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των αστικών δυνάμεων; Βεβαίως και δεν καθόρισε τις εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας η πρόταση για δημοψήφισμα. Η κύρια αιτία ήταν η δυσκολία μιας μονοκομματικής αστικής κυβέρνησης, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ να κυβερνά μόνο του και ενώ φούντωνε και φουντώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια. Και χωρίς το δημοψήφισμα, κάτι θα γινόταν ώστε να πάρουν και άλλα κόμματα την ευθύνη της λαϊκής τραγωδίας.
Βεβαίως, δεν πρόκειται για πραγματική πτώση και ανατροπή του ΠΑΣΟΚ γιατί στη νέα τρικομματική κυβέρνηση, με εξαίρεση 3-4 υπουργούς, η προηγούμενη κυβέρνηση επανεμφανίζεται με όλα της τα επιτελεία, τώρα βέβαια μαζί με την ΝΔ και το Καρατζαφερέικο. Μπροστά μας ο κορμός δηλαδή του αστικού πολιτικού συστήματος με τις κορυφές, αλλά και το βούρκο του, που βγαίνει στην επιφάνεια και αναλαμβάνει μόνιμο έργο στη συνεργασία των δυνάμεων του κεφαλαίου. 

Ασύλληπτες... «πασοκίες»!


Ο μεν Αβραμόπουλος - αντιπρόεδρος της ΝΔ - είναι ο υπουργός Αμυνας της νέας κυβέρνησης.
Ο δε Δήμας - αντιπρόεδρος της ΝΔ - είναι ο υπουργός Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης.
Αυτή η νέα κυβέρνηση ζητά και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης μεταξύ άλλων και από τους βουλευτές της ΝΔ.
*
Αλλά, ο πρόεδρος της ΝΔ,
οι δυο αντιπρόεδροι του οποίου συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση,
οι βουλευτές του οποίου δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ,
ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ «δεν συγκυβερνά» τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ...

«Δεν είμαι παρά ένας τραπεζίτης που κάνει το έργο του Θεού».



Αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους η «Τριμερής», η Μπίλντερμπεργκ και όλα εκείνα τα κλειστά «κλαμπ» των Ροκφέλερ, των Ρόντσιλντ και των ανά τη Γη κεφαλαιοκρατών.
«Κλαμπ» στα οποία συμμετέχουν κι απ' τα οποία ξεπηδούν διάφοροι «σωτήρες» χωρών, οι οποίοι αναλαμβάνουν κυβερνητικούς, πολιτικούς, επικοινωνιακούς θώκους, για να κάνουν τη δουλειά των «αφεντικών».
Μια δουλειά που κάποιες φορές φαίνεται να βρίσκονται σε αδυναμία να φέρουν σε πέρας οι κλασικοί εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης. Και τότε αναλαμβάνουν οι «τεχνοκράτες»...
*
«Μα δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο ή το μεμπτόν σε όλα αυτά»,απαντούν οι «παπαγάλοι» των κυβερνητών του κόσμου.

ΙΤΑΛΙΑ : Σε ζόρια η διαχείριση της κρίσης από τους αστούς.



Το ερώτημα νέα κυβέρνηση ή προκήρυξη πρόωρων εκλογών έχει ήδη ξεπεραστεί, καθώς η γειτονική χώρα βαίνει προς κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» ευρείας συμμετοχής των αστικών κομμάτων υπό τον πρώην επίτροπο της ΕΕ Μάριο Μόντι, που αναμένεται να υποστηριχθεί από τον κεντροδεξιό Λαό της Ελευθερίας (Pdl) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το «κεντροαριστερό» Δημοκρατικό Κόμμα και τον κεντρώο τρίτο πόλο, ενώ γίνεται λόγος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, για ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ενδεχομένως και τη Δευτέρα.
Το λεγόμενο «αντιπολιτευόμενο» Δημοκρατικό Κόμμα, με την απώλεια της πλειοψηφίας του Μπερλουσκόνι κατά την ψήφιση του ισολογισμού του 2010, ζήτησε τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Μάριο Μόντι, ώστε με άλλο τρόπο διαχείρισης να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασίσει οι κυρίαρχες δυνάμεις της χώρας με την τρόικα.