Σελίδες

30 Σεπ 2010

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΑΠ... Kalasnjikov

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Γ.Α.Π.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ , ΣΩΠΑ ΠΟΥΝΑΝΕ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ

Bithikotsis, Theodorakis - Tis dikeosinis ilie (1977)

Grigoris Bithikotsis To tragoudi tis Xenitias

Grigoris Bithikotsis Tou Botanikou o Magkas Μπιθικωτσης

Πινω και Μεθω (οφ αμαν) - Αγαθωνας Ιακωβιδης

ΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΒΡΑΔΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ)

Stou Thoma To Magasi From The Rebetiko DVD

Το μινορε του τεκε - Ιωαννης Χαλκιας

ΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΒΡΑΔΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ)

Γρηγόρης Μπιθικότσης - Βεργούλες

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ...


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΩΜΙ
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .
(Τ.Λειβαδιτης)

Το παραλήρημα του δικτάτορα ΓΑΠ

Φασισμός, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Χαιρετισματα στην εξουσία

Πάλης ξεκίνημα (Μ. Θεοδωράκης)

" ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ " 1974

Nikos Ksilouris - O Thourios Tou Riga

Ραγιάδες μεις δεν είμαστε - (Αντάρτικα Μικρούτσικος)

Πάνος Τζαβέλλας - Αχ Πατρίδα Μας Γλυκειά

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ''Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ''......

Να καταδικαστεί ο Πάγκαλος

Στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες (και κοντές οι μνήμες)


Του Back Door Man


   Σαν σήμερα, στις 29 Σεπτεμβρίου 1925, ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει τη Βουλή, επειδή «είχε εκπέσει στη συνείδηση του έθνους», αρχίζοντας «την εποχή του Πάγκαλου». Διαβάζοντας το βιογραφικό του δικτάτορα στο sansimera και στο wikipediaβρίσκουμε ενδιαφέροντα αποσπάσματα που μπορούν να δώσουν μια ψυχολογικής φύσης ερμηνεία για το ποιόν του σημερινού αντιπροέδρου μας αλλά και να επαληθεύσουν τη ρήση του Μαρξ περί γεγονότων και προσωπικοτήτων της ιστορίας που επανεμφανίζονται ως φάρσα. (Αν και τα γεγονότα που ζούμε επ’ ουδενί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως φάρσα, ο χαρακτήρας του αντρός κάλλιστα θα μπορούσε να είναι βγαλμένος από φαρσοκωμωδία):
.
“Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι διώξεις όσων αμφισβητούσαν την εξουσία του. Το νεοσύστατο, τότε, ΚΚΕ μπήκε από τους πρώτους στο στόχαστρο, όπως και το παλιό του αφεντικό, ο στρατηγός Πλαστήρας. Ο Τύπος τέθηκε υπό αυστηρό καθεστώς λογοκρισίας και δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ψηφίστηκε μια σειρά από καταπιεστικούς νόμους, με χαρακτηριστικότερη τη διάταξη που προέβλεπε ότι το μήκος της φούστας των γυναικών δεν επιτρεπόταν να ξεπερνά τους 30 πόντους από το έδαφος.”
Ευτυχώς ο αντιπρόεδρος δεν


ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ : ΠΙΟ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ... ΧΟΥΝΤΑ

Για την τροπολογία περί επίταξης ο λόγος, αυτή που κατέθεσαν για να τρομοκρατήσουν τους φορτηγατζήδες προς το παρών. Στη συζήτηση στη Βουλή ο Καστανίδης έκανε, εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στη χούντα γιατί καθιέρωσε γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν τη ...συμμόρφωση των απείθαρχων επιταγμένων! 
To αντιγράφουμε από το TVXS:
«Παρά τον έντονο διάλογο και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική και δεν σκέφτηκε ποινικές όψεις από τις συνέπειες της επίταξης, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημοσίας χρήσεως, εξακολουθούν να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους, κρατούν εν αχρησία τα επιταγμένα μέσα και οχήματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. 
Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, η τροπολογία ήταν αναγκαία καθώς «αν ενεργοποιήσουμε τις πεπαλαιωμένες διατάξεις που ισχύουν από την περίοδο της δικτατορίας, θα υπάρξει ένα εμπόδιο γραφειοκρατικών διαδικασιών και για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρχει ποινική ευθύνη, την ώρα που παραβιάζονται υποχρεώσεις που συνδέονται με την επίταξη. Ενόψει καταστάσεων κοινής ανάγκης, χρειάζεται να υπάρξει αποτελεσματική και ευέλικτη διαδικασία για αυτούς που αρνούνται να συμμορφωθούν, ή παραλείπουν να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους από την απόφαση επιτάξεως».
Καταλάβατε τι σημαίνει εκσυγχρονισμός; Βελτίωση των χουντικών διαταγμάτων!
ΠΗΓΗ : http://antigeitonies.blogspot.com/2010/09/blog-post_9821.html

Παπανδρέου:"Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης"....

Παπατζής και παραμυθατζής ο Τζέφρυ Παπανδρέου

Ψέματα Παπανδρέου

ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΝΤ

Ο Καρατζαφέρης έκανε φυλακή

Λαζόπουλος - Παραλήρημα Άδωνις

Καταστολή για το χατίρι του κεφαλαίου...

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ μια κυβέρνηση που ...διορθώνει νόμους της Χούντας προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί;
Δώστε ό,τι χαρακτηρισμό θέλετε, πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εν έτει 2010 το είπε καθαρά: Δεν μας έκανε ο χουντικός νόμος για να αντιμετωπίσουμε τους μεταφορείς και γι' αυτό φέραμε έναν σκληρότερο!
Κι έτσι μας προέκυψε η περίφημη κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει φυλακίσεις, κακουργηματικές διώξεις, αφαίρεση άδειας κλπ., πάντα για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.
Διότι - ως γνωστόν - δεν μπορεί μια συντεχνία να μας χαλάει την καθημερινότητα επειδή κάτι ζητάει. Οταν κάποιος διεκδικήσει, οφείλουμε όλοι ως κοινωνία να στραφούμε εναντίον του. Αλλιώς ...δεν είμαστε πατριώτες!
Μόνο με μία «συντεχνία» απαγορεύεται να τα βάλουμε: Με αυτή των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, δηλαδή των καπιταλιστών. Αυτοί μπορούν ωραιότατα να διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους με όποιον τρόπο νομίζουν.
Ακόμη κι αν αυτό απαιτεί να τους ...πληρώνουμε όλοι μέχρι εξαντλήσεως, πάντα ...νόμιμα φυσικά, διότι ως γνωστόν η δική τους ανάπτυξη είναι το ένα και το αυτό με την εθνική ανάπτυξη.
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ η περίφημη περαίωση που θα τσακίσει όποιον μικρομεσαίο βρει μπροστά της. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση το ...ελέγχει το παιγνίδι των δημοσίων εσόδων.
Προσπαθούν ματαίως να μας πείσουν ότι δεν είναι πανικόβλητοι και πως βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ψυχραιμίας.
Αντί να πουν την αλήθεια, που είναι πως έδωσαν τόσο γρήγορα, τόσα πολλά στο μεγάλο κεφάλαιο, που δεν ξέρουν από πού πλέον να μαζέψουν λεφτά και προσπαθούν να αρπάξουν από όπου βρουν.
Κι όταν λέμε «από όπου βρουν», καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί έχουν ως γνωστό την τάση να ανακαλύπτουν μικροοφειλέτες. Τους «μεγάλους» ακόμη και όταν είναι μπροστά στα μάτια τους είναι αδύνατο να τους διακρίνουν.

Κλείνουν τα μαγαζιά, ανοίγουν τις... φυλακές!


Τα μαγαζιά «βαράνε μύγες». Κλείνει το ένα μετά το άλλο. Δεν υπάρχει κεντρικός δρόμος, δεν υπάρχει γειτονιά, δεν υπάρχει σοκάκι που σε κάθε τρίτη πόρτα να μην έχει μπει κι ένα λουκέτο σε μικρομάγαζο.
*
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και με όλες τις έρευνες που έχουν γίνει, πάνω από 300.000 μικροεπαγγελματίες περιμένουν έως το 2011 τον αφανισμό τους! Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα «φέσια» στην αγορά!
*
Τα νοίκια «τρέχουν», η ΔΕΗ, το τηλέφωνο, τα δάνεια, το ΤΕΒΕ, όλα αυτά κι άλλα τόσα γίνονται ταυτόχρονα βουνό και γκρεμός μαζί, για τους χιλιάδες και χιλιάδες μικρούς και μεσαίους «επιχειρηματίες» του γλίσχρου μεροκάματου, από τη στιγμή που οι εργάτες (άφραγκοι), οι συνταξιούχοι (λεηλατημένοι), οι υπάλληλοι (απένταροι), οι αγρότες (ξεκληρισμένοι), πώς να περάσουν με άδειες τσέπες την πόρτα του μαγαζιού, με τι να ψωνίσουν;
***
Αυτή είναι η εικόνα στην Ελλάδα της «ελεύθερης αγοράς» και της «ελεύθερης οικονομίας».
Αυτή είναι η Ελλάδα που

«Ολοι μαζί τα φάγαμε» (3)


Απρίλης 2006. Μετάταξη στο Δήμο Αθηναίων.
Η κυρία Αριάδνη Πάγκαλου του Θεοδώρου είναι θυγατέρα του γνωστού Θεοδώρου.
Αυτουνού, δηλαδή, που λέει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», καθότι, όπως ισχυρίζεται, οι ταγοί του έθνους ενέδιδαν στις πιέσεις του χαραμοφάη λαού και του διόριζαν τα παιδιά (του λαού τα παιδιά) στο Δημόσιο...
*
Για την κυρία Αριάδνη Πάγκαλου, που

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


«ΑΠ' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι "τα μέτρα που θα πάρουμε είναι σκληρά και άδικα" είπα: "Με συγχωρείτε πολύ, εγώ υπερασπίστηκα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παραμονές εκλογών λέγοντας στον κόσμο άλλα απ' αυτά που πάτε εσείς να κάνετε". Ως εκ τούτου λέω όχι στην τρόικα», λέει σε συνέντευξη που έδωσε στη «Veto» της περασμένης Κυριακής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Δημαράς, που εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος. Δηλαδή τι λέει; Οτι δεν ήξερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αντεργατικά σχέδια, ότι το ΠΑΣΟΚ άλλα έλεγε κι άλλα κάνει. Γιατί τα αντεργατικά μέτρα που πήρε το ΠΑΣΟΚ ήταν στο Πρόγραμμά του, είναι η εφαρμογή της Στρατηγικής της Λισαβόνας, είναι μέτρα που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Ο Γ. Δημαράς είναι ΠΑΣΟΚ, μ' αυτό εκλέχτηκε βουλευτής, είναι με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν εναντιώθηκε ποτέ στα κέρδη, είναι θιασώτης της ΕΕ, για όλα αυτά επιλέχτηκε στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε βουλευτής. Αν δεν το 'χε πάρει χαμπάρι ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αυτό το Πρόγραμμα, δύο τινά συμβαίνουν. 'Η δεν κατάλαβε σε ποιο κόμμα είναι ή, όπως λέει και ο λαός, «μας δουλεύει». Και μπορεί να θέλει μ' αυτή την τοποθέτηση να συγκαλύψει αυτό που πραγματικά και τώρα είναι, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ή και να θέλει να συμβάλει στη λεγόμενη διόρθωση του ΠΑΣΟΚ επί το φιλολαϊκότερον. Καλλιεργεί την εντύπωση πως υπάρχει το «κακό» και το «καλό» ΠΑΣΟΚ, που τυχαίνει αυτή την περίοδο να ...λοξοδρομεί, αλλά «γνήσιοι» ΠΑΣΟΚ-οι (όπως ο ίδιος) θα καταφέρουν να το σώσουν κάποια στιγμή.