Σελίδες

9 Μαΐ 2014

Ικαρία: Απάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην επίθεση «λάσπης» από τον νυν δήμαρχο

Απάντηση στην επίθεση λάσπης και συκοφάντησης που εξαπέλυσε ο νύν δήμαρχος, δίνει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Φαίνεται πως θα ξαναζήσουμε τις προεκλογικές μέρες του 2010 όπου οι συμπράττοντες στο αντικομουνιστικό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί στην Ικαρία(ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΔΗΜΑΡ και πάνω απ’ όλα ΣΥΡΙΖΑ) είχε επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση λάσπης, συκοφάντησης, ψευδολογίας, στην οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αποδείχτηκαν ικανότατοι!!
Με το ξεκίνημα της φετινής προεκλογικής περιόδου ο «ανεξάρτητος» δήμαρχος Ικαρίας και επικεφαλής της οικουμενικής συγκυβέρνησης στον δήμο Ικαρίας, επέστρεψε από τα παλιά με μια συκοφαντική, διαστρεβλωτική, γεμάτη λάσπη ανακοίνωση!! («αλήθειες και ψέματα της Λαϊκής Συσπείρωσης»)
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:

Φωτογραφικό αφιέρωμα για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών

Το χρονικό της επικράτησης του φασισμού - ναζισμού, των θηριωδιών των ναζί σε βάρος των λαών και του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η αντίσταση των λαών με μπροστάρηδες το λαό της Σοβιετικής Ένωσης και τους κομμουνιστές στη βαρβαρότητα του ναζισμού, η Αντιφασιστική Νίκη των λαών, μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα. 
Στις 9 Μάη του 1945, στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου γράφτηκε η τελευταία πράξη του Β’ Παγκόσμιου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου με την υπογραφή της συνθήκης άνευ όρων συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας. 
ΦΩΤΟ: Η υπογραφή της άνευ όρων παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο «Στρογγυλό Τραπέζι» της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τους κινδύνους του φασισμού στην Ευρώπη (VIDEO)



«Στρογγυλό Τραπέζι» με θέμα «Κίνδυνοι του φασισμού στην Ευρώπη» διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σήμερα Παρασκευή 9 Μάη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, 69 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Την εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.(Παρακάτω παρατίθεται η ομιλία). 
Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Δείτε εδώ βίντεο)

ΠΑΜΕ: Καταγγελία για την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία και κάθε προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα εγκλήματα και τις βαρβαρότητες των νεοφασιστών στην Ουκρανία.
Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτά τα εγκλήματα και την κλιμάκωση της βίας και της καταστολής, φέρουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που στηρίζουν και βοηθούν την εθνικιστική κυβέρνηση του Κιέβου και άλλες φασιστικές δυνάμεις, σε βάρος του λαού στην Ανατολική Ουκρανία και σε άλλες περιοχές.

Αυτή είναι η σχέση του σοσιαλισμού και των κομμουνιστών με το φασισμό: Σχέσεις που τις χωρίζει αίμα! Το περισσότερο αίμα που χύθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα! Αυτή είναι η αμείλικτη ιστορική αλήθεια.

  Τα σημαντικότερα κεφάλαια της Ιστορίας είναι εκείνα που γράφονται με αίμα. Με το αίμα των λαών. Αυτό είναι το «μελάνι» της Ιστορίας. «Μελάνι» ανεξίτηλο. Κόκκινο.
   Ήταν 9 Μάη του 1945. Ήταν η ημέρα που η σημαία της απελευθέρωσης κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.
   Σήμερα, συμπληρώνονται 69 χρόνια, όταν ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.
   Η νίκη του Ανθρώπου εναντίον του φασισμού, η Αντιφασιστική Νίκη ήταν γεγονός. Το πανανθρώπινο επίτευγμα κατορθώθηκε με τις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων. Χωρίς προηγούμενο η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού.