Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ, Πρωταγωνιστεί στη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας.Διεργασίες και κινήσεις, με στόχο την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και στα υπόλοιπα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα, στο φόντο των σεναρίων για κυβέρνηση συνεργασίας και αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. 
Ενεργό ρόλο στη χειραγώγηση της λαϊκής αγανάκτησης έχει αναλάβει τμήμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. 
Κάτω από την έντονη πίεση των λαϊκών στρωμάτων, που στενάζουν από τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναζητούν τρόπους «προσωπικής διαφυγής», διεκδικώντας παράλληλα ρόλο για την επόμενη μέρα.
Στην πραγματικότητα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να κρύψουν ότι τα περισσότερα από τα μέτρα που προωθούνται είναι προγραμματικοί στόχοι της κυβέρνησης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Τηλε-οικονομολόγος της απάτης...«Το ΚΚΕ έκανε 180 μοίρες στροφή, ζητάει επιστροφή στη δραχμή»διαλαλούσε χτες το βράδυ το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να φέρει σε αντιπαράθεση τις δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ, με παλιότερες σχετικές δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα. 
Εμπνευστής της σπέκουλας ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μπ. Παπαδημητρίου, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες, με διαφάνειες και σχεδιαγράμματα, προσπαθούσε και πάλι να πείσει τους τηλεθεατές του ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της χρεοκοπίας, γι' αυτό και συγκρούεται με τις δυνάμεις που προσπαθούν να σώσουν τη χώρα από την πτώχευση!
Τώρα, στο παραμύθι τους βρήκαν άλλο δράκο. Οτι το ΚΚΕ αποκαλύπτεται, παρά τη θέλησή του («της ξέφυγε της Αλέκας Παπαρήγα» (!), 

Έκτακτη ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ.
19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. 
Κανείς στη δουλειά.

Κύριε πρωθυπουργέ, σας πιστεύουμε!


Ας συνεννοηθούν στην κυβέρνηση.
Τη μια ακούμε τον έναν να λέει ότι τα μέτρα που παίρνουν είναι «έξω από την ιδεολογία» του ΠΑΣΟΚ...
Την άλλη ακούμε τον δεύτερο να λέει ότι τα μέτρα είναι «ξένα προς την ψυχή του ΠΑΣΟΚ» και ότι του «επιβλήθηκαν από την τρόικα»...
Την τρίτη ακούμε τον επόμενο να λέει - όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου - ότι τα κυβερνητικά μέτρα συνιστούν «μεγάλες εκπτώσεις στο ιδεολογικό οπλοστάσιο» του ΠΑΣΟΚ και ότι δεν θα τα έπαιρναν αν δεν υπήρχε «ιστορική αναγκαιότητα»...
*
Να σου, όμως, που αμέσως μετά από όλα αυτά τα... στενάχωρα (πλην... συμπαθητικά), εμφανίζεται ο πρωθυπουργός και τα κάνει όλα... ίσωμα.
Είπε, για παράδειγμα, ο κ. Παπανδρέου, στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης:

Στους λαούς φτώχεια και μνημόνια, στις τράπεζες... 420 δισ. ευρώ!Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, από το 2008 όταν εκδηλώθηκε η κρίση, μόνο για την περίφημη «ανακεφαλαίωση» των τραπεζών
στις ευρωπαϊκές τράπεζες
έχουν διατεθεί... 420 δισ. ευρώ!
(σ.σ.: χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα «πακέτα», οι «ενισχύσεις» και οι «εγγυήσεις»)...
*
Αυτά συμβαίνουν στην ΕΕ.
Στην ΕΕ των Μνημονίων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία).
Στην ΕΕ της εξαθλίωσης (οι φτωχοί στη Γερμανία εκτινάχτηκαν στο 15,5% του πληθυσμού, στη Βρετανία ο αριθμός των φτωχών αυξήθηκε κατά 1,4 εκατομμύρια).

Στη μάχη για τη 48ωρη απεργία.Η 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει τη λαϊκή εργατική απάντηση στην άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία. 
Για δύο μέρες, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε επιχείρηση, κάθε εργοστάσιο νεκρώνει. 
Εργάτες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι, φτωχοί αγρότες και γυναίκες πλημμυρίζουν δρόμους και πλατείες. Πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα πως τούτη την πολιτική θα την αντιπαλέψουν μέχρι να την ανατρέψουν. 
Πως αυτή η κυβέρνηση, και κάθε άλλη κυβέρνηση, που ενισχύει την πλουτοκρατία, θα βρει μπροστά της λαϊκό τείχος αντίστασης και ανυπακοής. 
Η 48ωρη απεργία μπορεί να δείξει το μέγεθος της δύναμης του λαού, η οποία θα σαρώσει τα σχέδιά τους. Είναι ανεξάντλητη η οργανωμένη λαϊκή δύναμη και μπορεί να σαρώσει κάθε αντίπαλο.
Αυτή η απεργία δεν είναι μια οποιαδήποτε απεργία. 
Οι σαρωτικές ανατροπές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στις 20 Οκτώβρη, οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση.