Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους τσάκισαν ένα πανίσχυρο καρτέλ ... το ΤΕΕ !!!

Ενώ κλείνουν τα μάτια στα καρτέλ τραπεζών,τροφίμων,τσιμεντων , σιδήρου κλπ ληστών των πολιτών που έχουν από χρόνια καταγγελθεί. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας πλήρωσε την αυθάδειά του να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες κατά των πανίσχυρων χαλυβουργιών. Ζητείται εισαγγελέας
Σύμφωνα με σχετική χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού,στο ΤΕΕ επεβλήθη πρόστιμο 60.000 ευρώ και σειρά άλλων όρων επειδή σύμφωνα με την απόφαση υιοθέτησε ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων για τον υπολογισμό των αμοιβών των μηχανικών και με τον τρόπο αυτό απέβλεψε και οδήγησε στην αύξηση των αμοιβών αυτών.Κατά την Επιτροπή Ανταγωνισμού οι πράξεις αυτές συνιστούν σοβαρότατους περιορισμούς του ανταγωνισμού στην αγορά παροχής υπηρεσιών μηχανικών που εμπλέκονται στην κατασκευή ιδιωτικών έργων.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία κυριολεκτικά οργιάζουν όλα τα μεγάλα καρτέλ στην Ελλάδα και γονατίζουν τους προυπολογισμούς των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων.

Καπιταλισμός χωρίς εξάρτηση!!!

Στεναχώρια από το ΝΑΡ και την εφημερίδα τους «Πριν» γιατί το ΚΚΕ εντάσσει στους φορείς του οπορτουνιστικού ρεύματος το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για απόδειξη χρησιμοποιεί τους άμεσους αντικαπιταλιστικούς στόχους τους και το ζήτημα της εξουσίας.
 Ποιους εννοεί άμεσους αντικαπιταλιστικούς στόχους; 
Τα αιτήματα για «τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση του τραπεζικού συστήματος με εγγύηση των καταθέσεων, την αποχώρηση από το ευρώ, την ευρωζώνη, με στόχο την έξοδο και αντικαπιταλιστική διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης... Αιτήματα που δίνουν νόημα και υλικό περιεχόμενο στον κοινό στόχο "την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές", αυτοί οι μοναδικά ένοχοι. Και τελικά απέναντι στη φρίκη της προωθούμενης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, ΔΝΤ, να οδηγεί στην αποσυσπείρωση αντί της συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων» («Πριν», 16/1/2011).

«Κυνηγοί κεφαλών».

Ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής», περιστοιχιζόμενος από ναζιστοειδή - μπράβους, «κοσμεί» το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας εκφωνώντας λόγους κατά των «Ινδομπαγκλαντέζων» και απευθύνοντας στους παριστάμενους «περήφανο» ναζιστικό χαιρετισμό!
Ο Βελόπουλος του ΛΑ.Ο.Σ. δηλώνει ότι πρέπει οι ακροβολισμένοι φαντάροι πάνω στο φράκτη του Παπουτσή, μετά το δεύτερο «Αλτ τις ει;», να πράττουν τα «δέοντα» κατά των μεταναστών...
Οι «σοσιαλιστές» παίζουν ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους στους μετανάστες για την οικονομική λεηλασία που οι ίδιοι προκαλούν στους Ελληνες εργαζόμενους, προχωρώντας σε πολιτικές κινήσεις έμφορτες κτηνώδους συμβολισμού τύπου «φράκτης».
Οι νεοδημοκράτες επιδίδονται σε αντιμεταναστευτικές ρητορείες, προσπαθώντας να τρυγήσουν κι αυτοί κατιτίς επενδύοντας στο κλίμα της ανασφάλειας, του φόβου και της ξενοφοβίας.

Κατσανέβας...

Ο κύριος Κατσανέβας εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή («Αλτερ»), αυτή τη φορά όχι με την ιδιότητα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚάρχη, αλλά του έγκυρου και έγκριτου καθηγητή. Φαίνεται ότι του χρειαζόταν να ανεμίζει τούτη την περισπούδαστη σκελέα, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τους «φράκτες» που εξήγγειλε για τον Εβρο ο έτερος σοσιαλιστής Παπουτσής.
Το ενδιαφέρον με το που άνοιξε το στόμα του ο κύριος καθηγητής ήταν ότι κατάφερε να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τα «σοσιαλιστικά» νάματα του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ. Δεν επέτρεψε, δηλαδή, καμία παρανόηση από πού έλκει την καταγωγή του και το «νέο» ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Μνημόνιο όπως ΠΑΣΟΚ...

   Εναν αποκαλυπτικό διάλογο είχαν προχτές στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος με τον δημοσιογράφο του σταθμού Αλέξη Παπαχελά, για το κατά πόσο τα βάρβαρα μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση είναι εκτάκτως επιβεβλημένα από το μνημόνιο που συνυπέγραψε με την τρόικα ή αποτελούν δική της προγραμματική και στρατηγική επιλογή, ανεξάρτητα από το μνημόνιο. 
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:
-- Αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο και αν δεν είχαμε χρεοκοπήσει, αυτά θα τα λέγατε σήμερα και θα συνέβαιναν όσα συμβαίνουν σήμερα;
-- Νομίζω ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι γραμμένα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (...) Ολα αυτά είναι στο εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Ολα. Είμαστε δεσμευμένοι, μάλιστα, πάνω σε αυτά. Εχει δεσμευτεί επανειλημμένα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όλοι εμείς στην προεκλογική μας εκστρατεία.
-- Προφανώς, όμως δεν είχατε εκλεγεί ούτε με το σύνθημα των περικοπών των συντάξεων και των μισθών.

Στα χαλκεία των δημοσκόπων...

 Στα χαλκεία των δημοσκόπων, ιδιωτικών εταιρειών, μεθοδεύονται οι «απαντήσεις» της λεγόμενης «κοινής γνώμης» σχετικά με το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».
Το υπουργείο Οικονομικών ενόψει και της κλιμάκωσης, που ξεκινούν, από σήμερα κιόλας, με τη σύγκλιση υπουργικού συμβουλίου, ανέθεσε στην εταιρεία «Metron Analysis» τη διεξαγωγή σχετικής δημοσκόπησης με την παραγγελία να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες.
 Ο σχεδιασμός του ερωτηματολογίου, οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις (1.000 άτομα) κ.ά. θα κοστίσουν 8.000 ευρώ. 
Οι δημοσκόποι απαλλάσσονται και από το ΦΠΑ, που σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα ...πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών !

Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι (για την κυβέρνηση τουλάχιστον) η λέξη της βδομάδας είναι η «επιμήκυνση». Θα πάρει και πότε απόφαση του Eurogroup; Θα αφορά το χρέος προς την «τρόικα» ή ολόκληρο το ελληνικό χρέος;
Κι εμείς ως γνήσιοι «Ελληνες» και «πατριώτες» οφείλουμε να μοιραστούμε το ίδιο άγχος, ενώ την ίδια στιγμή το ένα δικαίωμά μας καταργείται μετά το άλλο, οι απολύσεις συνεχίζονται όπως και οι μειώσεις αποδοχών...
Οταν, μάλιστα, στο τέλος όλης αυτής της ιστορίας ακούσουμε μια θετική απόφαση περί «επιμήκυνσης» οφείλουμε να ενθουσιαστούμε, να χειροκροτήσουμε και αν είναι δυνατόν να βγούμε στους δρόμους εκφράζοντας τη στήριξή μας στην κυβέρνηση.