Σελίδες

12 Μαρ 2011

ΚΚΕ για την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο «φετιχισμός» του χρέους

Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Δυστυχώς ΕΕπτωχεύουμε»... 
Το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης.
Ολες οι προσπάθειες εδώ και τρία χρόνια από την πλευρά της αστικής προπαγάνδας είναι να συσκοτιστεί η αιτία της κρίσης, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον καπιταλισμό.
Στο πλαίσιο αυτό βαφτίζουν την καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης, όπως η σημερινή, άλλοτε ως κρίση «χρηματοπιστωτική», άλλοτε ως κρίση «δανεισμού» και τώρα ως κρίση «χρέους».
*
Ειδικά όσον αφορά το χρέος, ορισμένες παρατηρήσεις:

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΛΕΙ...

Αναδημοσίευση από Αριστερά στη Μύτιληνη

Το διάβαζε και δεν το πίστευε ο φίλος μας, κάτοικος Πετρούπολης και μέχρι χθες αδιάφορος απέναντι στους "φασαριτζήδες" Κομμουνιστές. Όταν όμως διάβασε τις τελευταίες αποφάσεις του Δήμου Πετρούπολης ομολόγησε: "Αυτός ναι (σ.σ. ο Δήμαρχος), δείχνει ότι είναι με τον απλό κόσμο και προσπαθεί να κάνει κάτι για εμάς".

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε την ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμπολίτισσες- Συμπολίτες,

Στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας – φωτισμού – κοινοχρήστων χώρων – διαφήμισης, καθώς και των τελών νεκροταφείου, για το 2011. Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% και για τα 2 πρώτα έτη λειτουργίας τους, στις νέες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην πόλη από δημότες Πετρούπολης, εμβαδού έως 50 τ.μ.

Οι λαοί κρίση, αυτοί ... «Κροίσοι»!

Γράφει: ο Νικος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη το 2008 αριθμούσαν τους 793. Το 2010, ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011. Και σήμερα εν έτει 2011, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes», οι δισεκατομμυριούχοι έχουν ανέλθει στους 1.210.
*
Ενώ οι δισεκατομμυριούχοι, αξιοποιώντας την κρίση και μεσούσης της κρίσης, γίνονται περισσότεροι και πλουσιότεροι, όπως ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, μέσα στο β' εξάμηνο του 2010, ο αριθμός των ανθρώπων του πλανήτη που έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας ανήλθε στα 44 εκατομμύρια!
Δηλαδή: Για κάθε έναν από τους 417 νέους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με το 2008, αντιστοιχούν 105.000 νέοι φτωχοί, πένητες και λιμοκτονούντες!