Σελίδες

12 Σεπ 2011

Για την πορεία των κινητοποιήσεων στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα .



Πολύ μελάνι χύνεται καιρό τώρα για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος - έκτρωμα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. 
Ο νόμος ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το κόμμα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρυτάνεις πήραν σβάρνα δικηγορικά γραφεία και δικαστήρια για να τον βγάλουν παράνομο! 
Μόνο το ΚΚΕ τον πάλεψε και συνεχίζει, μέσα και έξω από τη Βουλή.
Πολλές σελίδες θα μπορούσαν να γραφτούν για να απαντήσουν στους διάφορους γραφιάδες, καθηγητές ή άλλους «ειδικούς» της εκπαίδευσης. 
Ολοι με ένα στόμα - μια φωνή προπαγανδίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων.

Η "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ: Απειλές και μέτρα για να τσακίσουν το λαό.



Με «σημαία» την παραπέρα μείωση των μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και τις αποσκευές του γεμάτες από ανατροπές, όπως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η δέσμευση ότι θα απολύσει χιλιάδες εργαζομένους στο δημόσιο τομέα και θα ελαστικοποιήσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. 
Το Σάββατο, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε στο «Βελλίδειο», ενώ την Κυριακή έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Το «εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας», που αναμενόταν να παρουσιάσει ο Γ. Παπανδρέου, αποτελεί τον πυρήνα της φιλομονοπωλιακής επίθεσης της κυβέρνησης σε ό,τι έχει απομείνει από τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται για ένα «σχέδιο» που μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και τη διεύρυνση της μονοπώλησης κλάδων της παραγωγής.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».



Τη μέρα που θα δημοσιεύεται η συνέντευξη ο κόσμος θα έχει διαδηλώσει ήδη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με την κυβέρνηση όλες αυτές τις μέρες να «απειλεί» με πρωτοφανή μέτρα καταστολής. Θεωρείτε ότι αυτά συν η δράση των «γνωστών αγνώστων» μπορούν να κάμψουν τη διάθεση του λαού να δείξει την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα;
«Είναι αλήθεια ότι η καταστολή των ΜΑΤ και των διάφορων προβοκατόρων φοβίζουν και εμποδίζουν έναν κόσμο να εκδηλώσει την αντίθεσή του. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο φόβος της απόλυσης που υπάρχει στους εργασιακούς χώρους και εμποδίζει να οργανωθεί και να εκδηλωθεί η πάλη των εργαζομένων.

Για τη νέα φοροεπίθεση...


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τον νέο φόρο στα ακίνητα

Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης - τρόικας  η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις. 
Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στο εργατικό λαϊκό κίνημα. 
Ή ο λαός θα σωθεί ή η κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

Κάποιος να τον μαζέψει!



ΑΠΟ Cogito ergo sum
Μεταξύ όσων "διέπραξε" ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ένα πολύ καλό κι ένα τέλειο.

Πρώτα. το πολύ καλό: "Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ"! 

Βέβαια, δεν ανέλυσε αυτό "τα πάντα" και μας αφήνει με τις υποψίες. 

Τί θα κάνουμε, δηλαδή; 
Θα δουλεύουμε τζάμπα; 
Θα στήσουμε κώλο στο Σύνταγμα; 

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ... ΤΡΟΜΟΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.



«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να φοβηθεί τις λαϊκές αντιδράσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Ετσι και αλλιώς το πολιτικό κόστος το έχει αναλάβει και άρα η καλύτερη λύση είναι η φυγή προς τα μπρος»... 
Σε αυτό το μήκος κύματος κυμαίνονται οι προτροπές που ακούγονται τελευταία από τα γνωστά καλοπληρωμένα «παπαγαλάκια», εκφράζοντας προφανώς τις ανησυχίες των αφεντικών τους μήπως και η κυβέρνηση «αναδιπλωθεί» κάτω από την πίεση των λαϊκών αγώνων. 

Απ' τον Gramsci στα ΜΜΕ και πίσω στον Gramsci.



Μια από τις χαρακτηριστικές διαστάσεις της σκέψης του Γκράμσι για τον ιταλικό φασισμό είναι η αντίληψή του ως έκφανσης όχι ισχύος --όπως προσπάθησε να δείξει με τον χαρακτηριστικά θεατρινίστικό του τρόπο ο Μουσσολίνι-- αλλά αδυναμίας: ο φασισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο μια πολιτικά αδύναμη αστική τάξη, ανίκανη να διασφαλίσει τα συμφέροντά της μέσα σε ένα στοιχειωδώς πολιτικά φιλελεύθερο δημοκρατικό πλαίσιο, προσπαθεί να εγγυηθεί την ηγεμονία της όταν φοβηθεί συνθήκες πολιτικής αναταραχής από τα κάτω. 
Γράφει χαρακτηριστικά ο Γκράμσι: "Έγινε καθαρό μετά τον πόλεμο ότι ήταν αδύνατο για την ιταλική αστική τάξη να κυβερνήσει με ένα δημοκρατικό σύστημα. Ακόμα και πριν τον πόλεμο η ιταλική δημοκρατία ήταν ένα σύστημα με αρκετές ιδιοτυπίες. 

Ποιος Σεπτέμβρης;



Βλέποντας τα μέτρα να περνούν

 Το κείμενο «Πες αλεύρι; o Σεπτέμβρης σε… γυρεύει»!!! 
γράφτηκε και αναρτήθηκε στο http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html 
στις 23/8/10 για να κτυπήσει τα καμπανάκια της οργανωτικής γύμνιας της Αριστεράς και όχι μόνο, αλλά κυρίως τον μεσσιανισμό που αναπτύχθηκε από κάποιες μικροαστικές συνειδήσεις ότι τον Σεπτέμβρη (του 2010) θα γίνει κάποιο θαύμα(!) και ο λαός ως δια μαγείας θα ξεσηκωθεί και θα πάρει παραμάζωμα την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο και έτσι απλά ο λαός θα απαλλαχτεί οριστικά από τα βαριά δεσμά του χρέους και της εξάρτησης από το ντόπιο και διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο.