Σελίδες

8 Μαρ 2011

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση που στην ουσία είναι να διαλέξουμε με ποιο σκοινί θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό, αν θα είναι μεταξωτό, τρίχινο ή δεν ξέρω τι.
Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία. Οποιαδήποτε όμως συμφωνία κι αν υπάρξει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα είναι το κρατούμενο: Νέα δυσβάσταχτα, αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού, κατά των λαών της Ευρώπης. Επομένως συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει.

Πονάμε αλλά μας αρέσει...

Σοκ προκάλεσε στην κυβέρνηση η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες από τον οίκο Moody’s.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως πίσω από την υποβάθμιση της Ελλάδας κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν χρειαζόταν να το πει – το είχαμε καταλάβει και μόνοι μας.
Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η νέα υποβάθμιση της χώρας έγινε ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα.
Λογικά, η επόμενη σφαλιάρα θα έρθει ανήμερα την 25η Μαρτίου, η πτώχευση ανήμερα το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο θα επιστρέψουμε στη δραχμή και την 28η Οκτωβρίου θα επιστρέψουμε στις σπηλιές.

Δουλειά μέχρι τον τάφο και μισθοί Κινας...

Την περασμένη Τρίτη, διέρρευσε στον ευρωπαϊκό Τύπο το σχέδιο του «νέου» δήθεν «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας» που συνέταξαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μια προσπάθεια να συγκεράσουν πρόσκαιρα τις αντιθέσεις και να ξεγελάσουν τους λαούς ως προς τις πραγματικές προθέσεις και το εύρος της ενιαίας επίθεσης που έχουν εξαπολύσει σε βάρος τους το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.
Το σχετικό ντοκουμέντο τιτλοφορείται «Ενισχυμένος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, κύρια χαρακτηριστικά και γενικές ιδέες» και θα αποτελέσει την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 11 του Μάρτη. Κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 24 και 25 του Μάρτη.