Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεδιάντροποι εκβιασμοί στο λαό και στο κίνημα.Με ένα όργιο εκβιασμών και απειλών, που εντάθηκαν κατακόρυφα από το απόγευμα του Σαββάτου, η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό, να το βυθίσει πιο βαθιά στη χρεοκοπία, για να σώσει το κεφάλαιο. 
Στο επίκεντρο των εκβιασμών βρίσκεται ξανά η απειλή για χρεοκοπία της χώρας, αν δεν εισπραχτούν τα χαράτσια και δεν επιταχυνθούν τα μέτρα που του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού, όροι που τίθενται από την πλευρά της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, για να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου και να προχωρήσει η συμφωνία της 21ης Ιούλη.

Συνάντηση του Π.Α.ΜΕ με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ.

Σήμερα 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ. 

Μαγειρέματα στις πλάτες του λαού...Με αφορμή τις καταγγελίες για μαγειρέματα στο έλλειμμα του 2009, που προκύπτουν τις τελευταίες μέρες από μέλη της ΕΛΣΤΑΤ που αποπέμφθηκαν, ο «Ρ» αναδημοσιεύει αποσπάσματα από άρθρο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» το Φλεβάρη του 2010, όταν ακόμα βρισκόταν σε εξέλιξη η δημόσια συζήτηση για την ανάγκη δανεισμού της κυβέρνησης, είτε από το ΔΝΤ, είτε από την ΕΕ, είτε και από τους δυο. Εγραφε τότε ο «Ρ» σε ένα από τα πολλά σχετικά άρθρα του:
«Τα ελλείμματα, τα χρέη και οι δυσκολίες δανεισμού της Ελλάδας χρησιμοποιούνται για υπονόμευση του ευρώ στις παγκόσμιες καπιταλιστικές αγορές. Η κυβέρνηση εμφανίζει αυτό το δεδομένο σαν παράγωγο ενός κερδοσκοπικού πολέμου. Η ίδια δηλώνει αμέτοχη και ζητάει από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης να αναλάβουν δράση, επειδή η συγκεκριμένη επίθεση δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά το σύνολο των χωρών που έχουν σαν κοινό νόμισμα το ευρώ. 

Φοβούνται τη δύναμη του λαού.Με τρόπο κυνικό, ο υπουργός Οικονομικών είπε την Κυριακή ότι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους της είναι η μειωμένη αποτελεσματικότητά της στην ισοπέδωση του λαϊκού κινήματος, το οποίο βάζει εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και μειώνει τις προσδοκίες που έχει η αστική τάξη από την εφαρμογή τους. Εφερε, μάλιστα, το συγκεκριμένο παράδειγμα με το χαράτσι για τα ακίνητα. 
Οπως είπε, το γενικευμένο κλίμα για άρνηση πληρωμής, στην καλλιέργεια του οποίου έχουν καθοριστική συμβολή το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, κάνει τους δανειστές της κυβέρνησης να αμφιβάλλουν για το κατά πόσο θα εισπράξει αυτά που προϋπολογίζει.
Στη βάση αυτή, το κυβερνητικό επιτελείο οικοδομεί ξανά την κινδυνολογία περί πτώχευσης, αν δε δοθεί η έκτη δόση, για να τρομοκρατήσει το λαό, να τον κάνει να δεχτεί τα χαράτσια και τα προαποφασισμένα μέτρα. 

Πώς φθάσαμε στα "Δεκεμβριανά"

Διαβάζω στο σημερινό Ρίζο
"Αργότερα, σε συνέντευξή του στο ρ/σ του ΑΝΤ1, έδειξε ότι η οργανωμένη πάλη και ανυπακοή του λαού η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος, είναι αυτό που πραγματικά τρομάζει τους αστούς και τα κόμματά τους: «Ακούω ότι δημιουργούνται "διάφοροι σχηματισμοί" κατά γειτονιές στην πόλη μας. Αυτό μου θυμίζει "Δεκέμβρη του '44"... Θα δημιουργηθεί "πολιτοφυλακή" κατά γειτονιά. Δημιουργείται ένα "κράτος εν κράτει". Οδηγούμαστε σε επικίνδυνα αδιέξοδα», είπε χωρίς προσχήματα ο Γ. Καρατζαφέρης."
Επειδή αυτό το γλοιώδες υποκείμενο έχει το θράσος να μιλά οτι η τωρινή κατάσταση του θυμίζει Δεκέμβρη ´44,λέγοντας ξεδιάντροπα οτι γι αυτο φταίει το ΚΚΕ
Να του θυμίσω το πώς φτάσαμε στα Δεκεμβριανά και ποιός ήταν ο ρόλος των πολιτικών του προγόνων.....


• Πώς φθάσαμε στα "Δεκεμβριανά"


Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
Στα τέλη Αυγούστου 1944 ο Τσόρτσιλ έγραφε: "Εξαιρετική μου επιθυμία είναι να ενσκήψουμε εξ ουρανού, για να προλάβουμε το ΕΑΜ, χωρίς να δημιουργήσουμε κρίση".
Και πράγματι, στις 14 Οκτώβρη του 44, μόλις ένα 24ωρο μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα, Αγγλοι αλεξιπτωτιστές πέφτουν στα Μέγαρα και στη συνέχεια μπαίνουν "απελευθερωτές" στη λευτερωμένη από τον ΕΛΑΣ Αθήνα. 

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!Ολοι και όλες την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στην τροπολογία που συζητείται στη Βουλή για τα νέα χαράτσια στα ακίνητα μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Με το κάλεσμα αυτό 35 κλαδικά σωματεία της Αθήνας και άλλα επιχειρησιακά απευθύνονται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους καλούν να δώσουν το «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση, να απαντήσουν συλλογικά στην αντιλαϊκή πρόκληση.
Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:
«Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι,
Ξεσηκωθείτε
Οργανωμένα με τα συνδικάτα, τις επιτροπές - Αντισταθείτε.

«Φαντάζουν γίγαντες μα είναι νάνοι.Τους γιγάντωσε των καιρών η πλάνη».


ΑΠΟ Black Bedlam
Παράφρονες και αχυράνθρωποι είναι.
Με εμάς και να το ξέρουν,όσο περνά από το χέρι μας, καλά δεν θα περάσουν.

"Υπάρχουν αρκετοί τελευταία που έρχονται και ζητάνε λεφτά ή οποιαδήποτε βοήθεια"
Ορισμένοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε φάρμακα για το παιδί τους.
Καθημερινά ακούμε ανθρώπους με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες"

Νάσος Αλευράς βουλευτής Α! Αθηνών.


"Μέχρι και εισιτήρια για το αστικό λεωφορείο ζητάνε,γιατί δεν έχουν πως να μετακινηθούν.
Κάποιοι έρχονται και αφήνουν τους λογαριασμούς τους γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν[..]
Συνεργάτης του βουλευτή Ιωαννίνων,Βαγγέλη Αργύρη.

Ώρα για μέτωπο του εργαζόμενου λαού .ΑΠΟ Αριστερά και πολιτική
Δεν χρειάζονται πλέον άλλες αναλύσεις «τεχνικού» χαρακτήρα για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ και το ντόπιο και ξένο τοκογλυφικό κεφάλαιο που υπερχρέωσαν τη χώρα και τώρα ζητάνε το κεφάλι του λαού επί πινάκι, μας οδηγούν σε συνειδητή πτώχευση. Πτώχευση που θα ακολουθήσει το «νόμιμο» ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και την εκτίναξη του χρέους προς τους τοκογλύφους σε αιώνες αποπληρωμής. Όταν πια δεν θα έχουμε τίποτα να μας ληστέψουν εκτός από το μέλλον μας.

 
Είναι ώρα για πολιτική δράση. Για δράση του εργαζόμενου λαού κατά των πολιτικών του κεφαλαίου. Για δράση όλων των εργαζόμενων τάξεων και στρωμάτων με πρωτοπόρα την εργατική τάξη η οποία δεν έχει κανένα λόγο να συμφωνήσει στον σφαγιασμό της και στον σφαγιασμό του λαού. 

Ωμοί εκβιαστέςΟ εκβιασμός τους είναι περισσότερο από ωμός.
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές τους, σε νόμους και ρυθμίσεις που αλέθουν το λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, προχωρούν στην ανακοίνωση και λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, για να μην έρθουν, λέει, τα χειρότερα. Ετσι κάνουν εδώ και είκοσι μήνες.
Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έθεσε σε λειτουργία την κρεατομηχανή των μνημονίων και των συμφωνιών με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, με μοναδικό στόχο να στηρίξουν τους εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας να ξεπεράσουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση.


Για του λόγου το αληθές δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναδρομές.

Ακου, κύριε Βενιζέλε«Αυτή την κυβέρνηση την χαίρομαι»!
(Γ.Παπανδρέου, δήλωση στη
συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ)...


Πριν ενάμιση χρόνο μας είπαν: «Μνημόνιο ή χρεοκοπία».Επέβαλαν το μνημόνιο και έφεραν τη χρεοκοπία του λαού.
Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο βγάζοντας στους δρόμους τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα.
Τώρα μας λένε: «Χαράτσια και νέα μέτρα ή καταποντισμός». Τούτος δε ο τελευταίος εκβιασμός σερβίρεται με τον κ. Βενιζέλο επί σκηνής να παραδίδει μαθήματα «συναίσθησης» και «ιστορικής ευθύνης» στον... αναίσθητο και ανεύθυνο ελληνικό λαό.
*
Ακου, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε:
*
Εκείνοι που κυβερνούν ετούτη δω τη χώρα - από συστάσεώς της και αδιαλείπτως - είναι εκείνοι που διαλύσανε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Δεν υπάρχει δημαγωγία, δεν υπάρχει ψέμα που να μην το έχουν πει. Δεν υπάρχει πολιτική απάτη που να μην την έχουν διαπράξει.
Υποκρίνονται, ασχημονούν και ψεύδονται με την ίδια ευκολία, με την ίδια περιοδικότητα, που αναπνέουν.