Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ
Προεκλογικό 10λεπτο βίντεο του ΚΚΕ

Για άλλη μια φορά οι «αριστεροί» κομπάρσοι του συστήματος αυτοαποκαλύπτονται.


Θέλουν να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει... Ο λόγος πάλι για το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει «στάχτη στα μάτια του κόσμου» προτείνοντας τάχα συμμαχία με το ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα συμπράττει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και εγκαλεί τους αγώνες του ΠΑΜΕ. Μια νέα κίνηση (στις πολλές που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα) έρχεται να αποδείξει τα μεγάλα ψέματα που λέει προκειμένου να... ψαρέψει «αριστερό» -όπως θέλει να πιστεύει- ακροατήριο, δημιουργώντας εντυπώσεις και μόνο.
Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών η χτεσινή «Αυγή» πανηγυρίζει με τον τίτλο «Ανατροπή και ελπίδα αλλαγής»!
Ενώ η παράταξη του ΣΥΝ «Κίνηση Ηθοποιών» χάνει σε ψήφους και έδρες (από 283 στις προηγούμενες εκλογές, πήρε 179, έχασε δηλαδή 104 ψήφους -38% και 2 έδρες) πανηγυρίζει. Κρύβοντας μάλιστα και μια άλλη αλήθεια. Το ψηφοδέλτιό τους όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις υποστηριζόταν και από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, η «Αυγή» το παρουσιάζει ως εξής: «η Κίνηση Ηθοποιών (που υποστηρίχτηκε και από τους φίλους του ΣΥΝ)»... Και από ποιους άλλους δε λέει!..
Ποιοι είναι και γιατί πανηγυρίζουν; Η «Κίνηση» προεκλογικά έδωσε «γην και ύδωρ» -παρακάλεσε, έπεσε στα γόνατα- στην πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση «Ενωμένων Ηθοποιών» προκειμένου να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μακριά από «αριστερές δυνάμεις» ...


Καθημερινά, επιβεβαιώνεται ο αληθινός ρόλος διαφόρων «αριστερών» δυνάμεων που προσπαθούν να εμφανιστούν φιλεργατικές αλλά, στην πραγματικότητα, με τη στάση τους στέκονται απέναντι από τους εργάτες και τα συμφέροντά τους και στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία. Αποκαλύπτεται γιατί οι εργάτες πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές οι δυνάμεις. Αποκαλύπτεται ότι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε «αριστερές» και «δεξιές» είναι κάλπικος, αποπροσανατολιστικός και επικίνδυνους. Ενας διαχωρισμός υπάρχει μεταξύ των κομμάτων: μεταξύ όσων υπερασπίζονται τους εργάτες και τις ανάγκες τους και όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της αντεργατικής επίθεσης. Και η αλήθεια είναι πως μόνη πολιτική δύναμη που καθαρά και ξάστερα παλεύει για τα συμφέροντα των εργατών είναι το ΚΚΕ. Γι' αυτό και μπροστά στις εκλογές, οι εργάτες πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ.
Κραυγαλέο παράδειγμα «αριστερής» δύναμης που στέκεται μακριά από τους εργάτες είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Του οποίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσας έκανε τη Δευτέρα παρέμβαση δήθεν για να εκφράσει την

Μόνο ο Άκης;


Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη της στον Πολιτικό κρατούμενο Άκη Τσοχατζόπουλο, τον οποίο η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, διασύρει. 
Η αστική τάξη και οι λακέδες της ένα να ξέρουν, ότι μπορεί ο Άκης να μπει φυλακή, δεν θα μπουν όμως οι ιδέες του.

Χρόνια θέλαμε να τα πούμε αυτά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και να που έφτασε η μέρα να γίνει και αυτό. Μαζί με αυτά θέλαμε χρόνια να πούμε και τα εξής:
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν έκανε όσα έκανε, ήταν υπουργός αρκετών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ήταν μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, ήταν ανώτατο στέλεχός του για πάνω από 20 χρόνια. Κανείς από τους συντρόφους του δεν γνώριζε κάτι; Δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα; Δεν άκουγαν; Δεν έβλεπαν;
Κανείς από τα μέλη το ΚΥΣΕΑ, δεν είδε τι υπέγραφε, όταν ο Άκης ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, τους έφερνε τις εισηγήσεις για τις προμήθειες όπλων. Γιατί δεν υπάρχει απόφαση που δεν ήταν σε γνώση του ΚΥΣΕΑ, ή με υπογραφή των μελών του ΚΥΣΕΑ. Όπως ο ίδιος λέει, «όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες».
Με αυτά ως δεδομένα, τίθεται η αυτονόητη ερώτηση. Μόνο τον Άκη;  Ο τότε

Η λαθροχειρία των «ΝΕΩΝ»


Με τον τίτλο «Πέντε κόμματα - μια πολιτική» και υπότιτλο «Ιδού το αντιμνημονιακό μπλοκ με τα δικά του λόγια», τα χτεσινά «ΝΕΑ» λαθροχειρούν σε βάρος του ΚΚΕ και διαστρεβλώνουν σκόπιμα τις θέσεις του. Η εφημερίδα συνέλεξε αποσπασματικές δηλώσεις από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Π. Καμμένο, τον Α. Τσίπρα, τον Μ. Θεοδωράκη και τον Γ. Καρατζαφέρη και, βάζοντάς τες δίπλα δίπλα, προσπαθεί να αποδείξει ότι: «Ο λόγος των πολιτικών του αντιμνημονιακού μπλοκ κινείται στις ίδιες γραμμές. Επικαλείται συχνά τα ίδια επιχειρήματα και επιτίθεται στους ίδιους "εχθρούς". Πολλές φορές είναι δύσκολο να πεις ποιος είπε τι. Δεξιοί ξιφουλκούν κατά του καπιταλισμού και αριστεροί κηρύττουν την ελληνικότητα». Μάλιστα, λίγες αράδες πιο κάτω, τα «ΝΕΑ» κάνουν λόγο για «άτυπη αντιμνημονιακή συμπαράταξη» και ζητάει από τους αναγνώστες του να βρουν σε ποιον από τους πέντε πολιτικούς ανήκει η κάθε φράση που καταγράφεται στο «ρεπορτάζ», για να ενισχύσει την αντίληψη ότι σήμερα το «πέντε κόμματα - δυο πολιτικές παραμένει επίκαιρο, αφού οι πολιτικές προτάσεις στη χώρα μας παραμένουν δυο. Εκείνων που τάσσονται υπέρ του μνημονίου και εκείνων που τάσσονται κατά».
Και μόνο τα συμπεράσματα στα οποία αυθαίρετα προσπαθούν να οδηγήσουν τους

Ποιος καταστρέφει την οικονομία;


-- Λένε ότι το ΚΚΕ, πρωτοστατώντας και στηρίζοντας τους εργατικούς αγώνες, καταστρέφει την οικονομία. 
Τι πραγματικά συμβαίνει;
Με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών, δυνάμωσε από τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ η προπαγάνδα ότι το ΚΚΕ στηρίζει αγώνες που καταστρέφουν την οικονομία. Καταρχήν, όλοι αυτοί, όταν μιλάνε για την οικονομία, έχουν στο νου τους τους καπιταλιστές, και όχι βέβαια τους εργαζόμενους. Κόμματα του κεφαλαίου είναι, άρα το δικό του συμφέρον υπερασπίζονται και υπηρετούν. Για όλους αυτούς η οικονομία δουλεύει ρολόι όταν η κερδοφορία μιας επιχείρησης αυξάνεται και οι εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας ή δουλεύουν ήλιο με ήλιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπερασπίζονται όλοι την «ανάπτυξη» που οικοδομείται στα αποκαΐδια εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, με τζάμπα χρήμα και ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια, για να κάνουν επενδύσεις οι καπιταλιστές. Ποιο είναι το παραμύθι τους; Οτι αν υπάρχουν επιχειρήσεις, υπάρχουν και θέσεις εργασίας. Και πως αν υπάρχει παραγόμενος πλούτος, τότε από την πίτα που μεγαλώνει θα φάνε και οι εργαζόμενοι.
Λένε ψέματα. Η ανάπτυξη που θα ακολουθήσει την κρίση θα είναι αναιμική και δε θα ωφελήσει σε τίποτα τους εργαζόμενους. Η ανεργία θα συνεχίσει να είναι υψηλή, αφού ακόμα και οι κλάδοι στους οποίους σχεδιάζουν να επενδύσουν οι καπιταλιστές, όπως αυτός των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα δημιουργήσουν ελάχιστες θέσεις

Πολιτικά σούργελα ...

"Θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, καταστρέφετε την παραγωγή και την οικονομία"... "όπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα, επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ"... "με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει τελικώς στην 48ωρη απεργία δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα"...

Σταχυολόγησα τα παραπάνω λόγια από τις δηλώσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την απεργία των ναυτεργατών, η υπουργός ανάπτυξης -ex παιδείας- Αννούλα η "διά βίου". Αυτά τα ελάχιστα ερανίσματα αρκούν για να δείξουν ότι η υπουργός είτε έχει τρικυμία εν κρανίω είτε γερνάει κι αρχίζει να ρετάρει.

Θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, λέει, για να καταγγείλει τους απεργούς προφανώς, λες και οι απεργοί δεν αποτελούν κομμάτι τού λαού. Θα τους καταγγείλει ως καταστροφείς τής οικονομίας, ποιά; Αυτή η οποία, παρέα με κάποια άλλα πολιτικά σούργελα, έκανε ό,τι μπορούσε για να καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός και να βυθιστούν στην φτώχεια εκατομμύρια εργαζομένων. Επίσης, αποδίδει την

Ο λαός να κάνει το μεγάλο άλμα υπερψηφίζοντας παντού το ΚΚΕ


Σε δήλωση που έκανε χτες για τις εκλογές, από την έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, παντού, σε όλη τη χώρα. Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.
Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ' ό,τι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ.
Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ' όλα, όμως, το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό.

Εκάς οι βέβηλοι


Πόσο θράσος και πόση έπαρση πρέπει να διαθέτει κανείς για να προσπαθήσει να κοντύνει στα μέτρα του τη θυσία κομμουνιστών αγωνιστών, δίνοντάς της περιεχόμενο που να βολεύει τις δικές του σημερινές σκοπιμότητες; Τόνους. Και η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμα περισσότερο. Την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ διοργάνωσε εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες, έτσι απλά, Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενο και Η. Αργυριάδη. Ηταν ήδη γνωστό από τα πριν ότι θα επιχειρούνταν η «αποστέωση» της θυσίας τους, το να ξεκοπούν απ' όλα όσα πρέσβευαν, όσα πίστευαν, εκείνα για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους, το Κόμμα τους και την επαναστατική ιδεολογία του επιστημονικού σοσιαλισμού. Το επιβεβαίωσε η ομιλία στην εκδήλωση του Αλ. Τσίπρα. Δεν αναφερόμαστε τόσο στο ότι η ιδιότητα του Ν. Μπελογιάννη ως στελέχους του ΚΚΕ δεν αναφέρεται πουθενά και μία μόνο φορά χαρακτηρίζεται «κομμουνιστής». Αναφερόμαστε στην προσπάθεια οικειοποίησης της θυσίας τους και στην προσπάθεια να της δοθεί ένα περιεχόμενο που να ταιριάζει στις επιδιώξεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
***
Ο Αλ. Τσίπρας μάς πληροφόρησε, λοιπόν, ότι πολλοί προσπάθησαν απ' τις «αρχές της δεκαετίας του 90' και μετά, να ξαναγράψουν Ιστορία, να πείσουν ότι οι ιδεολογίες τελείωσαν». Κι ο οπορτουνισμός τι έκανε; Χαιρέτιζε σαν «άνεμο ελευθερίας» τον «τυφώνα» των ανατροπών αποκηρύσσοντας το σοσιαλισμό που

Προβοκατόρικα μπλογκς και σάιτς του διαδικτύου σε διατεταγμένη υπηρεσία


Το έχουμε ξαναπεί ότι δεν υπάρχει πάτος στα μέσα που θα αξιοποιήσουν για να χτυπήσουν (και προεκλογικά) το ΚΚΕ, αλλά και στο βρώμικο ρόλο που παίζουν και θα παίξουν στην επίθεση τα διάφορα μπλογκς και σάιτς του διαδικτύου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί χτεσινό «αποκλειστικό» - όπως το προβάλλει - δημοσίευμα μιας ιστοσελίδας με την επωνυμία «diktionews.gr», η οποία γράφει:
«Χαλασμός κόσμου γίνεται στον Περισσό εξαιτίας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων προκειμένου να χτυπηθεί ο δικομματισμός. Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του diktionews.gr με