Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο εκφυλισμός ενός κινήματος ...

Αναδημοσίευση από redflyplanet 
Είχαμε δηλώσει απο την αρχή, πως δεν είμαστε αντίθετοι σε κινήματα ή κινήσεις του τύπου «Δεν πληρώνω», αλλά αντιθέτως στηρίζουμε κάθε δείγμα ανυπακοής απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και των μονοπωλιακών ομίλων. Το βασικό όμως ζήτημα είναι, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες αντικειμενικές συνθήκες, αυτά τα κινήματα να εμφανίζουν, εξ' αρχής θα έλεγα, χαρακτηριστικά τα οποία θα καταστήσουν ξεκάθαρα, πως οι σκοποί και η δρομολόγηση των αγωνιστικών αυτών, κινητοποιήσεων, εντάσσονται στα πλαίσια ενός διαρκούς ταξικού αγώνα και μιας γενικότερης (τουλάχιστον) φιλολαϊκής και αντικαπιταλιστικής πολιτικής στόχευσης. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με εκφυλισμό και θα οδηγήσουν τον λαό, σε μικροαστικές, συντεχνιακές ή όποιες τελωσπάντων - εντός του συστήματος - διεκδικήσεις και αιτήματα !

Οι επαναστάσεις της Ανώνυμης Εταιρίας «Επανάσταση» ή Σε ποιόν συμφέρoυν όλα αυτά; Ποιός έχει συμφέρον απο την αποκαθήλωση του Καντάφι

Αναδημοσίευση από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Διαβάζουμε στα Μαζικά Μέσα για τον τύραννο Καντάφι, που βούτηξε, λέει, τον λαό του στο αίμα και γι'αυτό πρέπει να σταλεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για λαό/εθνοκτονία. Μήπως δεν μας τα λένε καλά τα διεθνή πρακτορεία; Μήπως αυτοί που απαιτούν την καταδίκη του Καντάφι είναι οι ίδιοι που άναψαν την πυρκαγιά στη Λιβύη; Για να δούμε

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Συνήθισα απο πολλά χρόνια, όταν διαβάζω στα Μαζικά Μέσα για αιμοσταγείς δεσπότες που κατατυραννάνε τον λαό τους και πρέπει να σταλούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χαγης για να δικαστούν ή για κομμουνιστικά και αυταρχικά καθεστώτα, που πρέπει τάχιστα να εκδημοκρατιστούν για να αποκτήσουν οι λαοί τους την περιπόθητη ελευθερία, να θέτω αμέσως την ερώτηση: cui bono; Σε ποιόν συμφέρoυν όλα αυτά; 
Ποιός έχει συμφέρον απο την αποκαθήλωση του Γκαντάφι (για να σταλεί στο δικαστήριο και να εξαφανιστεί απο προσώπου γής), σε ποιόν συνέφερε η διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ή της Γιουγκοσλαβίας εις τα εξ ων συνετέθη, ποιός είχε και έχει συμφέρον να καταλειφθεί το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τέλος σε ποιόν συμφέρουν τα σημερινά κινήματα στην Βόρεια Αφρική και αλλού;

Αποθέωση στους Πασόκους.

Καταπληκτικοί οι συντελεστές της τηλεοπτικής «Εληνοφρένειας» στην σημερινή τους εκπομπή. (Αν σας προβληματίζει το γεγονός πώς γίνεται στο κανάλι του Αλαφούζου να υπάρχει μια τέτοια εκπομπή αναζητήστε την απάντηση στην φράση «οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε». Και η «Ελληνοφρένεια «πουλάει).

Στο βίντεο που παραθέτουμε είναι αποσπάσματα τα οποία σχολιάζουν την αντίδραση του κόσμου κάθε φορά που προσπαθεί να κάνει δημόσια παρουσία κυβερνητικό στέλεχος. Την «τιμητική» του και λόγο επικαιρότητας έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

va8ikokkino

Ρημάζει τη χώρα ο Παπανδρέου...

Θα επιτρέψει ο ελληνικός λαός στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του να ρημάξουν κυριολεκτικά την Ελλάδα με την πολιτική που ακολουθούν ή θα τους διώξει από την εξουσία  πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν το ολέθριο έργο τους, περιορίζοντας τις ζημιές στα όσα έχουν ήδη κάνει, τα οποία φυσικά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αναστραφούν;
Το δίλημμα αυτό κυριαρχεί πλέον στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς έχει γίνει σαφές ότι ο πρωθυπουργός αδιαφορεί για κάθε είδους λαϊκή διαμαρτυρία και είναι αποφασισμένος να φέρει σε τέρμα την αποστολή που έχει αναλάβει - να «κινεζοποιήσει» την Ελλάδα.

Πάνω από εκατό χιλιάδες λαού ξεχύθηκαν την Τετάρτη στους δρόμους της Αθήνας εναντίον του. Αυτός βρισκόταν σε ταξιδάκι «πολιτικού τουρισμού» στη Φινλανδία και έκανε δηλώσεις... αυτοθαυμασμού! «Η κυβέρνηση μου ανήγαγε ης πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις και τις κερδίσαμε» διακήρυξε θριαμβολογώντας.

“Σπίθα” και … λευκό !!!


Το ρεζουμέ της σύσκεψης, που προβάλλεται αρκούντως από τα μέσα ενημέρωσης, που έγινε στη Θεσσαλονίκη από την νεοσύστατη “κίνηση ανεξάρτητων πολιτών” με το όνομα “Σπίθα” και εμπνευστή της όλης ιστορίας τον Μίκη Θεοδωράκη, είναι το εξής:

- Στις εκλογές εμείς θα ρίξουμε λευκό !

Αυτή, λοιπόν, είναι η προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, του Κώστα Ζουράρη και άλλων στη σημερινή άγρια, ληστρική, χυδαία επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο λαό μας.

Να ρίξουν λευκό !!!!!!

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Πεδίο αντιπαράθεσης ισχυρών μερίδων της πλουτοκρατίας η διαχείριση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας για την Ελλάδα και άλλες χώρες.
Φουντώνουν τα σενάρια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στο φόντο των αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ, που εντείνονται και έχουν στον πυρήνα τους την εξυπηρέτηση των διαφορετικών μερίδων του ευρωενωσιακού κεφαλαίου.
Στη Γερμανία, μετά την κατάθεση από βουλευτές που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, πρότασης ενάντια στην αγορά κρατικών ομολόγων από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, χτες ο Γερμανός Πρόεδρος της