Σελίδες

31 Μαρ 2014

Ευρωπαϊκά κόμματα: Και με τη βούλα όργανα του αντιδραστικού οικοδομήματος της ΕΕ

Ο νέος Κανονισμός για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα της ΕΕ, που συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο, πρόκειται να ψηφιστεί τον Απρίλη, στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν τις ευρωεκλογές του Μάη. Η συμφωνία για το νέο Κανονισμό των ευρωκομμάτων ήταν από τις προτεραιότητες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ δραστήριο ρόλο έπαιξαν η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔΜΓιαννάκου -συντάκτρια της σχετικής έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου- αλλά και τα ευρωκόμματα, συμπεριλαμβανομένου του οπορτουνιστικού Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), στο οποίο μέλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημεία τριβής ανάμεσα στους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο αποτέλεσαν οι αρμοδιότητες κάθε οργάνου στην αναγνώριση των ευρωκομμάτων, στην καταχώριση, διαγραφή τους από το σχετικό «Μητρώο» και στην επιβολή ποινών και κυρώσεων σ' αυτά. Η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέβλεπε αποκλειστική αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ το Συμβούλιο απαιτούσε οι αστικές κυβερνήσεις να έχουν λόγο και ρόλο σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, καθώς και έλεγχο συμμόρφωσης των ευρωκομμάτων και με τις εθνικές νομοθεσίες.

ΣΠΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!!! ΟΛΟΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

Μπράβο στη δημοκρατία τους! 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν για να δηλώσουν τι σημαίνει δικτατορία των μονοπωλίων.
Αφού ψήφισαν αίσχη χθές, και με όλους τους τρόπους έδειξαν την τρελή τους αγάπη για τα μονοπώλια και το μίσος τους για το λαό, κάλεσαν και τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ για να τους δώσουν συγχαρητήρια!

Για να μην τους χαλάσουμε τη φιέστα μάλιστα αποφάσισαν να μας κλείσουν το στόμα απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις αύριο! 

«Πτυχίο» και «αγορά»: Μύθοι, πραγματικότητα και προοπτικές

Είναι λογικό να απασχολεί την πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών σήμερα το τι θα κάνει μετά τις σπουδές, όταν η ανεργία στους νέους μέχρι 25 ετών αγγίζει το 60%, όταν η ανεργία των πτυχιούχων φτάνει το 20%. Η κυβέρνηση, οι δυνάμεις της στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ), η πλειοψηφία των καθηγητών υποστηρίζουν ότι για την ανεργία, την υποαπασχόληση, τα χαμηλά εργασιακά δικαιώματα των πτυχιούχων φταίει το ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι συνδεδεμένη με την «αγορά». Και λέγοντας «αγορά», εννοούν την καπιταλιστική παραγωγή, τις επιχειρήσεις αλλά και την αγορά εργασίας.
Είναι έτσι;
Η Ανώτατη Εκπαίδευση και η Εκπαίδευση γενικά ήταν, είναι και πάντα θα είναι συνδεδεμένη με την οικονομία, την παραγωγή. Δεν υπάρχει γνώση για τη γνώση, πόσο μάλλον επιστημονική γνώση για τη γνώση. Οι απόφοιτοι, είτε ως ειδικευμένοι εργαζόμενοι είτε ως ερευνητές, το αποτέλεσμα της έρευνας, με μια κουβέντα το «προϊόν» του πανεπιστημίου πάντα συνδεόταν και πάντα θα συνδέεται με την παραγωγή, την οικονομία. Από τη στιγμή, λοιπόν, που έχουμε «οικονομία της αγοράς» (καπιταλισμό δηλαδή) η Ανώτατη Εκπαίδευση είναι συνδεδεμένη με την «αγορά».

Ζητείται "αξιοπρεπειόμετρο"

  Κάποτε έχτιζαν Μακρονήσια και έλεγαν ότι χτίζουν «Παρθενώνες»! Τώρα μετέτρεψαν τον τόπο σε κοινωνικό νεκροταφείο, σε θάλαμο αιθαλομίχλης και κατάθλιψης και λένε ότι έφεραν «σωτηρία»…
   Κάποτε στοίβαζαν το μισό πληθυσμό στις παραγκουπόλεις του Περάματος και μιλούσαν για «ανοικοδόμηση». Τώρα έχουν αφαιρέσει ακόμα και το δικαίωμα στη θέρμανση από 3 εκατομμύρια Έλληνες και μιλούν για «ανάπτυξη»…
   Κάποτε έστελναν 2 εκατομμύρια Έλληνες στις στοές του Βελγίου και τις φάμπρικες της Γερμανίας και έλεγαν ότι δημιουργούσαν το μεταπολεμικό «θαύμα»! Τώρα έχουν στείλει 2 εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και λένε ότι γράφουν το «success story»…

Μ. Παπαδόπουλος στο «MEGA»: Η ουσία του πολυνομοσχεδίου χάθηκε στην τεχνητή πόλωση (VIDEO)



«Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια προσωπική πολιτική του κ. Στουρνάρα ή μια ελληνική πρωτοτυπία», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στα αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» διευκρίνισε ότι η ίδια κατεύθυνση εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ΕΕ, γιατί σε όλα τα κράτη - μέλη ζητούν φθηνότερη εργατική δύναμη.