Σελίδες

13 Σεπ 2013

Απο(φασιστικές) θανάσιμες συμπτώσεις...


Εντελώς συμπτωματικά βγαίνει από τον Σκάιο Μπάμπης Παπαδημητρίου και βάζει θέμα ταύτισης ΚΚΕ-Χρυσής Αυγής, και ζήτημα κυβερνητικής συμμετοχής της δεύτερης, πριν λίγες μέρες.

Εντελώς συμπτωματικά, γράφονται την επόμενη μέρα άρθρα για να τον αντικρούσουν με αγανάκτηση, που όμως τελικά βρίσκονται να συμφωνούν μαζί του στην ταύτιση ΚΚΕ-Χ.Α.(!):
«...Υπάρχει ένα πολιτικό κενό (ουσίας, όχι δημοσκοπικών ευρημάτων και κυβερνησιμότητας μόνο) που πρέπει να καλυφθεί. Αυτό, όμως, είναι αδιανόητο να επιχειρηθεί η να μεθοδευθεί με ενίσχυση... και αναγνώριση ρόλου σε ναζιστές, παλαιοκομμουνιστές και... ψεκασμένους!...»
Εντελώς συμπτωματικά στο επόμενο διήμερο από αυτό, βρίσκεται στο μπλογκ της Χ.Α. ένα αντικομμουνιστικό άρθρο, με «επιχειρήματα» ξεπατικοτούρα από την «αντιεξουσιαστική» (που λέει και ο Λεκάτης) "εφημερίδα των συντακτών".

«... καθίστε πρώτα και μάθετε τα ελληνικά... »

Παιδειοκτόνοι

Είναι μοιραίο, στην εποχή που υπέρλαμπρα αστέρια της βιομηχανίας του πολιτικού (;) θεάματος είναι οι Γεωργιάδηδες και οι Γιακουμάτοι, θέματα σοβαρά και μείζονα να μετατρέπονται σε «νούμερα» για τα μηχανάκια της AGB. Να αξιοποιούνται στον κατευθυνόμενο δημόσιο λόγο σαν εργαλεία με τα οποία έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με το «φως», όπως η γνώση και η μόρφωση, να μεταμορφώνονται στο αντίθετό τους, για να παραχθεί, τελικά, βαθύ σκοτάδι.
Ζούμε τις τελευταίες μέρες, για μια ακόμα φορά, το ζήτημα της Παιδείας, και ειδικότερα της Γλώσσας, να αξιοποιείται ως όχημα που υποβιβάζει το διάλογο σε μια άναρθρη χάβρα όπου πρωταγωνιστούν οι φορείς των δυο όψεων του ίδιου νομίσματος:

«Πανταζής, Καστρινός και οι άλλοι ψευτόμαγκες της συμμορίας τους να ξέρουν καλά ότι όπως οι εργάτες το ΄44-΄45 τσακίσανε τους “παππούδες” τους, έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε αυτή την επίθεση αναπάντητη»

«Να ξέρουν καλά ο Πανταζής, ο Καστρινός και οι άλλοι ψευτόμαγκες της συμμορίας τους ότι όπως οι εργάτες το ΄44-΄45 τσακίσανε τους “παππούδες” τους, έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε αυτή την επίθεση αναπάντητη» -
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την άνανδρη, φασιστική, στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, των Χρυσαυγητών ενάντια στους συναδέλφους, στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και μέλη του ΚΚΕ, την ώρα που προπαγάνδιζαν το 39ο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “ΟΔΗΓΗΤΗ” .

ΠΑΜΕ: «Να μην υπάρξει σωματείο που δε θα καταδικάσει τα μαντρόσκυλα και τους μπράβους των εφοπλιστών»


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής εναντίον εργατών και στελεχών του ταξικού κινήματος στο Πέραμα.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η συμμορία των ναζιστών της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται στη Ζώνη στο Πέραμα στα μουλωχτά και σε αργίες, έκανε τραμπούκικη εμφάνιση στο σκοτάδι σημαδεύοντας πρωτοπόρους εργάτες και στελέχη του ταξικού κινήματος, που δρουν στο φως της ημέρας με φανερά τα πρόσωπά τους. Εργάτες που στέκονται στην αντίπερα όχθη από τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές που οι φασίστες υπηρετούν.

Η ανατροπής του σοσιαλισμού και η τραγικές επιπτώσεις


Όταν έγιναν οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες οι συνεπείς μαρξιστές διέγνωσαν: 
Είναι μια τεράστια ήττα της εργατικής τάξης στον ταξικό πόλεμο ανατροπής του καπιταλισμού. Οι συνέπειες θα είναι τεράστιες και θα εκδηλώνονται συνεχώς  με ανατροπή όλων των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Και στο βάθος πόλεμος κάθε είδους, τοπικός, εμφύλιος, περιφερειακός και παγκόσμιος. Είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι ο καπιταλισμός της παρακμής στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο άλλαξε και απαλλάχτηκε από τα βασικά ένστικτα της άγριας εκμετάλλευσης των λαών με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν άλλαξε σε τίποτα και θα γίνεται συνεχώς χειρότερος εφιάλτης για τους λαούς.

Οι αστοί και οι ρεφορμιστές διέγνωσαν:

ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ - AUDIO)

Συγκέντρωση απάντηση στην πλ. Ηρώων στο Πέραμα στις 18:00


Πανεξόρμηση σε όλο το Πέραμα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σαν μία πρώτη απάντηση στη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Όπως καταγγέλλουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: