Σελίδες

8 Ιουλ 2010

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ Καλλιεργούν σύγχυση και αυταπάτες


Στους καταπέλτες θα βρίσκονται και σήμερα οι ναυτεργάτες, για να δώσουν με αποφασιστικότητα τη νέα 24ωρη απεργιακή μάχη ενάντια στα πλοία - γαλέρες που προετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση στη Βουλή του επαίσχυντου νομοσχεδίου για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, για να υπερασπίσουν τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα από την αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης και πλειοψηφίας της ΠΝΟ, όπως αυτή εκδηλώθηκε και χτες, να καλλιεργήσουν σύγχυση και εφησυχασμό στον κλάδο, ότι δήθεν οι ναυτεργάτες εξαιρούνται από το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η συμπαιγνία πλειοψηφίας της ΠΝΟ και κυβέρνησης, να αποκόψουν τους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να ανακόψουν τους μεγαλειώδεις αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διαφάνηκε ολοκάθαρα χτες στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη με τους προέδρους των ναυτεργατικών σωματείων και τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Γ. Χαλά.

Το σκηνικό της εξαπάτησης των ναυτεργατών έχει ως εξής: Ο υπουργός υποσχέθηκε την ερχόμενη βδομάδα να γίνει τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, για να διευκρινιστεί ποιες από τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού αφορούν τους ναυτεργάτες. Με τη σειρά του ο Γ. Χαλάς, με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ισχυρίστηκε πως «ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι ναυτεργάτες δε θίγονται σε τίποτα. Εκείνο το οποίο θα υπάρξει είναι ότι μετά το 2011 οι νέοι ναυτικοί θα υπάγονται στο καινούριο κομμάτι του νόμου, αλλά είναι κάτι το οποίον θα συζητηθεί»! Αυτό όταν ήδη οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες πέρα από το «πάγωμα» αυξήσεων, είδαν στη σύνταξη του Ιουλίου να τους λείπει το επίδομα αδείας!
Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του ταξικού ναυτεργατικού σωματείου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ο οποίος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση απηύθυνε το κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες με τη δύναμη της αλληλεγγύης των εργαζομένων της στεριάς να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή απεργία. Ξεκαθάρισε ότι οι ναυτεργάτες όχι μόνο δεν εξαιρούνται, αλλά πλήττονται βίαια από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ταυτόχρονα με την κατεδάφιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, με την άρση του καμποτάζ προωθεί τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία στα καράβια. Κάλεσε επίσης όλους τους εργαζόμενους επιβάτες να μην επιτρέψουν στους εφοπλιστές να τους χρησιμοποιήσουν ενάντια στη ναυτεργατική απεργία.
Θέλουν οι αλλαγές να γίνουν λάου - λάου
Τον επικίνδυνο ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών αναδεικνύει και δήλωση που έκανε χτες ο Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ. Ετσι ...καλώντας τους εργαζόμενους στη σημερινή απεργία, είπε ότι «λέμε όχι στην βίαιη αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και των εργαζομένων στα ΒΑΕ».
Αλλωστε εδώ και μέρες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εξαντλεί την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση όσον αφορά το νομοσχέδιο στο αν θα εξαιρεθούν ή όχι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ πριν την 1/1/1983, ευνοώντας τη διάσπαση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι μπορεί μερικοί να γλιτώσουν από την αντιασφαλιστική λαίλαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου