Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Οι καναλάρχες εξαιρούνται!

Καναλάρχες!!!
Η εγχώρια τρόικα κουβεντιάζει με την άλλη τρόικα και προσανατολίζονται - σύμφωνα με τις διαρροές - για επέκταση του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2014. Το τι τελικά θα αποφασιστεί δεν θα αργήσει να φανεί. Αν δηλαδή το χαράτσι θα συνεχιστεί με τη σημερινή του μορφή ή αν θα το βαφτίσουν κάπως αλλιώς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αξίζει να συγκρίνουμε τη στάση των ντόπιων και ξένων τροϊκανών απέναντι στο λαό, με τη στάση τους απέναντι σε μια ειδική κατηγορία... φορολογουμένων. Τους ιδιώτες καναλάρχες.

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο Radio Marconi 96,1 F M

Για τη συζήτηση «περί δημοκρατίας»


«Η συζήτηση "περί δημοκρατίας" που έχει ανοίξει από το δίδυμο ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη λειτουργία των "θεσμών", είναι παραπλανητική. Επιδιώκει να εγκλωβίσει το λαό σε κυβερνητικές μεταμφιέσεις στα πλαίσια του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης». Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων σε χτεσινό του σχόλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με τις εξελίξεις που δρομολογεί η διαχείριση του λουκέτου στην ΕΡΤ και σε άλλους οργανισμούς του Δημοσίου. Το επιχείρημα της «συνταγματικής εκτροπής» και της «αντιδημοκρατικής απόφασης» να πέσει ακαριαία το σήμα της ΕΡΤ, αξιοποιήθηκε με διαφορετική ένταση και σκοπό από τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πού στοχεύουν; ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρόβαλαν τους εαυτούς τους σαν το προοδευτικό τάχα αντίβαρο στη ΝΔ και στη μονομερή λειτουργία της κυβέρνησης. Μ' αυτή τους την ιδιότητα, διεκδίκησαν αναβάθμιση του ρόλου τους στη διαχείριση. 

Για την προστασία των ανέργων

Οι κυβερνήτες μας...


Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ορκωμοσία της κυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
Πριν από τη συγκρότηση της τρικομματικής τους κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι τρεις συνιστώσες αυτής της «συνισταμένης εθνικής σωτηρίας» - όπως αποκαλεί ο Βενιζέλος τη συγκυβέρνηση - στο ενδεχόμενο να συμπράξουν μεταξύ τους και στις ερωτήσεις αν θα συγκυβερνήσουν, απαντούσαν ως εξής:
*
1) «Τη συγκυβέρνηση (σ.σ.: της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ) τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. 

Κορυφή του παγόβουνου η ΕΡΤ


Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ότι το λουκέτο που αποφάσισε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ είναι κρίκος στην αλυσίδα μιας νέας ολομέτωπης επίθεσης, που έχει στην αιχμή τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά αφορά συνολικά την εργατική τάξη και όλο το λαό. Το ζήτημα της ΕΡΤ έχει την αυτοτέλειά του. Αφορά σε χιλιάδες εργαζόμενους, βοηθά να ανοίξουν ζητήματα για τον ελέγχο της ενημέρωσης από τους καπιταλιστές και το κράτος τους.
Ο λαός όμως δεν πρέπει να χάσει το κύριο. Ότι αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να προωθήσει γενικότερους στόχους, που σχετίζονται με τη στρατηγική διαχείρισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου και με την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που υπέγραψε η κυβέρνηση και εφάρμοσε πρώτα στην ΕΡΤ, αφορά συνολικά τους Οργανισμούς του Δημοσίου και συνακόλουθα χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, πέρα από εκείνους της ΕΡΤ. Όπως μάλιστα δείχνει το παράδειγμα των ΕΑΣ και των άλλων εργοστασίων της αμυντικής βιομηχανίας, με εργαλείο την επίμαχη ΠΝΠ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σαρώσει παραγωγικές μονάδες στρατηγικής σημασίας. Ομοίως, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε φορείς που παρέχουν επιστημονικό έργο, στερώντας από το λαό εργαλεία που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να συμβάλουν στο σχεδιασμό της ανάπτυξης προς όφελός του.
Με την ίδια ΠΝΠ, η κυβέρνηση θα κλείσει κοινωνικές υπηρεσίες, μεγαλώνοντας το χάσμα ανάμεσα στις δημόσιες παροχές και τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, ενώ θα βαθύνει και η ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών.