Σελίδες

14 Σεπ 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ...



Τη φενάκη μιας φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού παρουσίασε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, σαν εναλλακτική, δήθεν, πρόταση και λύση για το λαό.
Αποφάνθηκε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει, όταν έχει πάρει σωρηδόν μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, ενώ κατηγόρησε τις ηγεσίες της ΕΕ σαν «πολύ κατώτερες των περιστάσεων». Προσπάθησε μ' αυτόν τον τρόπο να συσκοτίσει το γεγονός ότι η πολιτική τους ασκείται σύμφωνα με τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και την υπερβαίνουν οι νομοτέλειες του καπιταλισμού σε συνθήκες οξυμένης κρίσης, γεγονός που επιβεβαιώνει τα ξεπερασμένα ιστορικά όρια του συστήματος και τα αδιέξοδά του.
Εκδηλο ήταν επίσης το άγχος του για τους κινδύνους διάλυσης που απειλούν την Ευρωζώνη. 
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού» και, για να κρύψει ότι η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή του, συμπλήρωσε ότι η κρίση «σηματοδοτεί το τέλος εποχής της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας». 

ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΝΤΟΡΑΣ...



Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη έβγαλε χτες ανακοίνωση για την απεργία στον κλάδο των τροφίμων - ποτών, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τη στιγμή που το ΚΚΕ προχωρά σε μαζικές απολύσεις προσωπικού στον σταθμό 902, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαντλούν την επαναστατικότητα τους στον αποκλεισμό ιδιωτικών μονάδων, χωρίς τη θέληση των εργαζομένων τους. Το ΚΚΕ θα πρέπει να κατανοήσει πως όσο επιτίθεται σε υγιείς και παραγωγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, το μόνο που πετυχαίνει είναι να τις σπρώχνει εκτός χώρας, οδηγώντας έτσι το σύνολο των εργαζομένων τους στην ανεργία». 

Ο χυδαίος τρόπος με τον οποίο το κόμμα της κόρης του Μητσοτάκη προσπαθεί να επιτεθεί στο ΚΚΕ και να συκοφαντήσει την απεργιακή μάχη χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, ούτε τυχαίος είναι, ούτε αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. 

«έξω τα κόμματα»...





Από τις πλατείες των αποκαλούμενων «αγανακτισμένων», τα συνθήματα «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα» μεταφέρθηκαν το τελευταίο διάστημα στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.
Καθόλου τυχαία, στην αναπαραγωγή τους πρωτοστατούν οι ίδιες δυνάμεις που επιδίωξαν ρόλο καθοδηγητή στις πλατείες. Για παράδειγμα, σε υπό κατάληψη σχολές, δυνάμεις των ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάνε επίμονα να μην υπάρχουν αφίσες της ΚΝΕ στους τοίχους και να μη διακινείται «Ριζοσπάστης».
Οι ίδιες δυνάμεις με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν ζήτημα να μην υπάρχει παρουσία των παρατάξεων στις καταλήψεις και στις εγγραφές των πρωτοετών.
Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις έκαναν πρόταση στις εκλογές του συλλόγου τους να μην υπάρχουν παρατάξεις και να φτιαχτεί ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Και καθόλου τυχαία αυτό το «έξω τα κόμματα - έξω οι παρατάξεις», υπάρχει στο νόμο πλαίσιο.

«Μηχανισμός»... χρεοκοπίας!



Τι ήταν η συμφωνία εντός της ΕΕ για τη δημιουργία του λεγόμενου «Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης» (ESM);
Θέλει ρώτημα; Ηταν... «ορόσημο»!
*
Και γιατί ήταν «ορόσημο»;
Μα διότι «πρόκειται για μεγάλη επιτυχία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη»...
*
Και γιατί ήταν «μεγάλη επιτυχία»;
Μα διότι μετά την απόφαση για το Μηχανισμό «η προηγούμενη περίοδος, όπου κυριαρχούσε η κρίση, είχε αίσιο τέλος με τη συμφωνία που επετεύχθη στην ΕΕ».

«Υπέρ σκυβάλου κοπρηρού και δυσοσμίας ούρου»!



Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα χαράτσια που επιβάλλονται από την κυβέρνηση - και η τακτική με την οποία επιβάλλονται - είναι ...οθωμανικού τύπου.
Η στήλη αρνείται διαρρήδην την παραπάνω κακόβουλη κριτική εναντίον της κυβερνήσεως.
Επιπλέον:
Ενεκα των κρισίμων στιγμών που διανύουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στεκόμεθα παρά τω πλευρώ της πατριωτικής και σωτήριας κυβέρνησης του τόπου και προτείνουμε στους κ.κ. Παπανδρέου - Βενιζέλο, μερικές πιο «ελληνικές» ιδέες για την επιβολή και είσπραξη φόρων.

Μαφιόζικη επίθεση σε στελέχη της ΚΝΕ

ΑΙΓΑΛΕΩ
Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
Τραμπούκικη επίθεση, μαφιόζικου τύπου, από ομάδα τεσσάρων ατόμων δέχθηκαν προχτές το βράδυ δυο στελέχη της ΚΝΕ την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση για το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε γειτονιά στο Αιγάλεω.
Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, «το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτέμβρη, ο Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ και ένα ακόμα στέλεχος της Οργάνωσης δέχθηκαν επίθεση, ενώ προπαγάνδιζαν το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Καλυπτόμενοι από το σκοτάδι και λειτουργώντας σαν τραμπούκοι, ομάδα επιτέθηκε στα στελέχη της ΚΝΕ με μπουκάλια και χτυπώντας τους σε κάθε σημείο του σώματός τους.

Όταν το κεφάλαιο υιοθετεί "ουτοπικές" μορφές σοσιαλισμού...



Διαβάζουμε στο γνήσιο τέκνο της άρχουσας τάξης και παιδί του ΔΟΛ, στο in.gr, ένα αφιέρωμα στην «Οικονομία της Αλληλεγγύης» με οδηγίες μάλιστα και πως θα την εφαρμόσουμε. Κάτι σαν την οικονομία των φτωχών που δίνει λύση στη φτώχεια του και στην κρίση χωρίς αντίσταση στο σύστημα και κυρίως χωρίς να χρειάζεται καμία κοινωνική και πολιτική επανάσταση!

Στις πιο άγριες νεοφιλελεύθερες στιγμές του καπιταλισμού και τις κρίσης του, την ώρα που όλα τα φερέφωνα του κεφαλαίου προβάλλουν με λύσσα κάθε αντεργατικό και αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης και του διεθνούς κεφαλαίου, το in.gr διάλεξε να μας προβάλει την οικονομία της αλληλεγγύης, ή αλλιώς την «κοινωνική οικονομία». 

Η Μεγάλη Δημοσκόπηση της Ελληνοφρένειας.



Η Μεγάλη Δημοσκόπηση της Ελληνοφρένειας. 13/09/11

Η Δημοσκόπηση της Γκράπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελληνοφρένειας, με πανελλαδικό δείγμα, καταγράφει το οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης. 

Για πρώτη φορά μια δημοσκόπηση περιγράφει την κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού, και το οριστικό τέλος μιας εποχής.


Αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;

ΠΑΣΟΚ……………….... 73.4%
ΝΔ……………………...... 27.6%
ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ……..... 0%