Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ κυβέρνησης ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ


Που θα πάτε, που θα πάτε! Πρόστυχοι καλαμαράδες
με ψυχή ξεπουλημένη γράφανε κατεβατά
που γινόταν απ’ το κράτος φημερίδες και φυλλάδες
να στραβώνετ’ ο καθένας, να φλομώνεται μ’ αυτά.

Στίχοι του λαϊκού κομμουνιστή ποιητή Γ. Κοτζιούλα

Κυβέρνηση και αφιονισμένα τηλεοπτικά παπαγαλάκια ξαμολήθηκαν να μιλούν στο όνομα της υπόλοιπης κοινωνίας που εμποδίζεται, λέει, από την απεργία των φορτηγατζήδων. 
Τα συστημικά ΜΜΕ δίνουν τα ρέστα τους προωθώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

«Αυτή η εικόνα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί όλοι οι υπόλοιποι πολίτες να είναι όμηροι των ιδιοκτητών φορτηγών. Δεν μπορεί ο άλλος να μην μπορεί να πάει στην δουλειά του γιατί βρίσκει μπροστά του μια νταλίκα» κραυγάζει ο Ακης Παυλόπουλος.
«Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο» ωρύετε ο Πρετεντέρης που διαπιστώνει «Υπερβολική ανοχή από εισαγγελείς και αστυνομία». 
«Την πληρώνουν άλλες παραγωγικές τάξεις και η κοινωνία απ’ την μεγάλη ανοχή της πολιτείας» «μαλώνει» τον αρμόδιο υπουργό η Ολγα Τρέμη, που του χρεώνει αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των κινητοποιημένων φορτηγατζήχων. 

Δεν μπαίνουμε στην ουσία αν η μικροαστοί ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν δίκιο στα αιτήματά τους ή όχι. 
Δικαιούνται όμως όλα τα δημοσιοκαρφικά παπαγαλάκια να μιλούν για κινητοποιήσεις που «παραλύουν» την χώρα; Οι ίδιοι οι μαρκουτσοφόροι των χαζοκουτιών κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι από της 5 Μάη η χώρα (ο εργαζόμενος λαός και τα λαϊκά στρώματα για να είμαστε ακριβείς) είναι υπό κηδεμονία και ο κοινωνικός ιστός βρίσκεται υπό διάλυση με κύρια ευθύνη της τρόικας Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου – Λοβέρδου.

Λέξη δεν λένε, τα φερέφωνα του συστήματος για την κυβέρνηση που σε συνεργασία με τους «φον φούφουτους» του ΔΝΤ, προωθεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, υπέταξε όλο τον ελληνικό λαό στα συμφέροντα των τραπεζών και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, εξαπέλυσαν φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, προχώρησαν σε ανοιχτή κλοπή μισθών και συντάξεων, μετέτρεψε την χώρα σε μια αποικία.

Το ξαναλέμε. Αυτή την στιγμή στο στόχαστρο τους βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών που κινητοποιούνται. Δεν μπαίνουμε στην ουσία των αιτημάτων τους. 
Εστιαζόμαστε στον πυρήνα της «λογικής» που διακατέχει τους «λειτουργούς της ενημέρωσης»:Μας θεωρούν όλους συνυπεύθυνους στο «έγκλημα», δηλαδή για την καπιταλιστική κρίση. Επιδιώκουν όλοι μας να υποστούμε αδιαμαρτύρητα τα «επώδυνα» αλλά «αναγκαία» μέτρα, όπως λένε.
 Ε. αυτή η «λογική» των δημοσιοκάφρων δεν πρέπει να περάσει.
 ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ...

ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΑΦΑΛΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΣΥΝ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ηπείρου

Για τις εκλογές στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-Τμ. Ηπείρου στις 15-9-2010...


Σικέ ο αγώνας :
* 3-0 η ΠΑΣΚ-Σ στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας (ο «αντίπαλος» δεν κατέβασε καθόλου ομάδα)
* Στο προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής, αφού η ΠΑΣΚ-Σ πήρε Πρόεδρο και Γραμματέα, δώσανε την αντιπροεδρία στον «φτωχό συγγενή», την «ΕΝΟΤΗΤΑ» (Συνασπισμός).
* Για τα εννέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, εμφανίστηκαν τέσσερα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΚ-1, ΠΑΣΚ-2, ΠΑΣΚ-3, ΠΑΣΚ-4, ήταν οι τίτλοι των τεσσάρων ψηφοδελτίων !!!). Στις εκλογές των 1500 μηχανικών της Ηπείρου επαρκούσε μία (1) ΠΑΣΚ. Για τα 54 μέλη της Αντιπροσωπείας χρειάστηκαν τέσσερες (4) ΠΑΣΚ!!! και τρεις (3) ΔΚΜ!!! Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η διαρροή ψήφων και δεν κινδυνεύει η εκλογή των επιθυμητών, με την ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη σταυροδοσία. Όσο για την απλή αναλογική…«πάει περίπατο».Δεν άντεξε και η ΔΚΜ (ΝΔ) και «τα ’φτιαξε» με τον ένα (1) εκπρόσωπο της ΑΜΑΝ και κατέβασαν το τρίτο ψηφοδέλτιο, για να μην εκλέξει η παράταξή μας η ΑΚΜΗ, με τις τρείς ψήφους της, τον εκπρόσωπό της στην Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΗ, που με εφαρμογή της απλής αναλογικής δικαιούνταν.Μέσα σ΄ αυτόν τον τραγέλαφο των παζαριών από τις 25-4-2010 μέχρι τις 15-9-2010, κατέδειξαν για άλλη μια φορά πως η δημοκρατία τους είναι τόσο λαστιχένια, που καταστρατηγεί και

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ : ΠΟΝΤΙΚΙ

ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Χαλί υποδοχής για "πράσινους" διαφωνούντες


Από το Μαρικάκι
Ο γνωστός καημός μερίδας της αριστεράς για «συνάντηση» με το σοσιαλιστικό χώρο (ή μήπως σοσιαλδημοκρατικό;) φαίνεται να «ικανοποιείται» (κάπως βιαστικά) δια της θεσμικής οδού προς το παρόν, με την εκλογική σύμπραξη στην περιφέρεια Αττικής του ΣΥΝ(με απόφαση της πλειοψηφίας του και σημαίνουσες διαφωνίες) και εκπροσώπων του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με το Μνημόνιο.
Με την ευχή να εμπνεύσει αυτή η σύμπραξη ευρύτερες διεργασίες όσμωσης στη βάση των δύο πολιτικών χώρων ώστε προοπτικά να διαμορφωθεί ένας νέος συσχετισμός δύναμης που θα διατυπώνει όλο και πιο ηχηρά τη δυσαρέσκειά του απέναντι στο μνημόνιο και το αίτημά του αυτό (το μνημόνιο) να εγκαταλειφθεί πάραυτα από την κυβέρνηση. Μπορεί τα πράγματα να είναι τόσο απλά τελικά, όμως η αριστερά άπειρες φορές έχει

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ Γ.Α.Π. ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Δεν πάει καιρός – μόλις 27 Αυγούστου ήταν – που λέγαμε, απ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα (υπό τον τίτλο «Φαρσοκωμωδία με λυπημένο τέλος»), ότι: «Η κυβέρνηση και – με τη σειρά τους – οι τράπεζες μπορεί να κατασχέσουν όσα σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, τιμαλφή, μαχαιροπίρουνα και κουρτίνες κάνουν κέφι. Χρήμα όμως δεν θα βρουν, αφού οι πράγματι έχοντες είτε θα παραμείνουνανέγγιχτοι είτε έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Έτσι πάλι θα κληθούν οι μη έχοντες να δώσουν λίγο ακόμη απ’ το αίμα τους».
Είχε ήδη εξαγγελθεί και διατυμπανιζόταν το «ανελέητο» και «ανυποχώρητο» κυνήγι της φοροδιαφυγής, από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκούσε μεγάλα έσοδα. Η κατάληξη βεβαίως δεν είναι άλλη από μια ακόμη «περαίωση», μια ακόμη επιβράβευση των κατ’ επάγγελμα και κατά συρροήν φοροφυγάδων. Το δε αστείο είναι ότι

Μονόδρομος η αθέτηση πληρωμών


ΑΠΟ : www.prin.gr

Η ευρωζώνη μεταξύ λιτότητας και αθέτησης πληρωμών, τιτλοφορείται το νέο κείμενο εργασίας του βρετανικού ιδρύματος ερευνών RMF, με επικεφαλής τον Κώστα Λαπαβίτσα που δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα. Στις σελίδες του τεκμηριώνεται ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της ευρωζώνης και η ανάγκη εξόδου από το ευρώ, όπως και η ανάγκη παύσης πληρωμών του δημόσιου χρέους με πρωτοβουλία των οφειλετών κι όχι των τραπεζών. Στην Ελλάδα μόνο το 42% του συνολικού χρέους ανήκει στον δημόσιο τομέα και στην Ισπανία το 13%!Ακριβείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα πιο ακανθώδη και καίρια ερωτήματα που τίθενται σε κάθε συζήτηση για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση δίνει το νέο κείμενο εργασίας του κέντρου ερευνών RMF (Research on Money and Finance) με επικεφαλής τον Κώστα Λαπαβίτσα που δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα. Όπως για παράδειγμα: Αν μια χώρα προχωρήσει

ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ