Σελίδες

28 Ιαν 2014

Η “Αυγή” της λαθροχειρίας

 Του Νίκου Μόττα.
«Η αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί» είχε πει κάποτε ο γάλλος ζωγράφος Ζωρζ Μπρακ. Την αλήθεια, λοιπόν, που υπάρχει, προσπαθεί να συγκαλύψει η εφημερίδα «Αυγή», όταν πρόκειται να παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ. Και το κάνει αυτό με τον πλέον απλό και ύπουλο συνάμα τρόπο: παρουσιάζει τη μισή αλήθεια, η οποία στην πολιτική ισοδυναμεί με το μεγαλύτερο ψέμα.
Διαβάζουμε, λοιπόν, έτσι στην «Αυγή» της Τρίτης 28/1, στην σελίδα 8, τον εξής τίτλο: «Δ. Κουτσούμπας: Υπέρ του ευρώ, κατά της κυβέρνησης Αριστεράς»Η λαθροχειρία είναι περισσότερο απο προφανής, καθώς ο συντάκτης του άρθρου επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ του ευρώ, άρα κατά του εθνικού νομίσματος. Να, λοιπόν, πως διαστρεβλώνεις τις θέσεις του ΚΚΕ, με μαστοριά που θα ζήλευαν μέχρι και οι χρυσαυγίτες.

ΠΑΠΑΤΖΗΣ... ΧΡΥΣΑΒΓΟΥΛΟΣ...



Ν. Καραθανασόπουλος: Εντός των πλαισίων του συστήματος η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)



Η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της «ανασυγκρότησης» του συστήματος, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», έκανε λόγο για «ανούσια» αντιπαράθεση που προσπαθεί να αποκρύψει ότι υπάρχει συμφωνία στις στρατηγικές επιλογές.

Μεγάλος συνασπισμός;

Η πρόταση ακούστηκε σαν ρηξικέλευθη: «Να τα βρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν έναν ιστορικό συμβιβασμό». 
Διατυπώθηκε, μάλιστα, τη στιγμή που ο καβγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ οξυνόταν με ψευτοδιλήμματα και προβάλλοντας δευτερεύουσες διαφορές. Καβγάς που είναι ουσιαστικός για το κεφάλαιο, αφού αφορά σε ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, το πώς θα γίνει η διαχείριση του χρέους, τι θα γίνει με τις τράπεζες κ.λπ. Ζητήματα που, όμως, δεν αφορούν στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, όσο και αν προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το αντίθετο, ότι, δηλαδή, το μείγμα που προτείνει ο καθένας θα φέρει τη λαϊκή ευημερία, θα βάλει τέλος στις θυσίες του λαού κ.λπ.
Η πρόταση αυτή τεκμηριώνεται τώρα και με δημοσκοπικό εύρημα: «Η πλειοψηφία», γράφει το «Εθνος», «ζητάει κυβέρνηση συνεργασίας δεξιάς - αριστεράς».