Σελίδες

12 Απρ 2013

Η σαπίλα τους δεν ακουμπάει το ΚΚΕ

Τρεις ολόκληρες σελίδες αφιέρωσαν στο ΚΚΕ, χτες, πρώτη μέρα των εργασιών του 19ου Συνεδρίου, τα «Νέα». Ούτε, όμως, μία λέξη για το περιεχόμενο του Συνεδρίου, όπως αυτό αποτυπώνεται στις Θέσεις της ΚΕ, στην πολύμηνη, πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία, κατά την οποία αυτές συζητήθηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους και υπερψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κόμματος, για το βάθος της ανάλυσης των εξελίξεων και των τάσεων που τις διακρίνει, τους στόχους που θέτουν. Ούτε μία λέξη επί της ουσίας, ούτε καν για να την επικρίνουν, να διατυπώσουν πολιτική διαφωνία, ένσταση, να τη θέσουν στη δοκιμασία της αντιπαράθεσης.

Τρεις ολόκληρες σελίδες σεναρίων διαδοχολογίας, ίντριγκας, με πηχυαίους τίτλους, όπως «Ο χρησμός της αποχώρησης» και «Οι "σωματοφύλακες" της Αλέκας, ο Γόντικας και... δύο ανένταχτοι»! Αθλιότητες του χειρίστου είδους της πιο σάπιας δημοσιογραφίας, στημένης στο ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά πες πες κάτι θα μείνει, όπως τους έχει διδάξει ο Γκέμπελς. Είναι το γνωστό μοτίβο στο οποίο κινήθηκε το σύνολο του αστικού Τύπου εδώ και καιρό, κι από κοντά ασθμαίνοντας και οι οπορτουνιστές. Μάλιστα, ένας εξ αυτών που προγυμνάζονται για να αναλάβουν την αστική διαχείριση, ανέλαβε χτες να θεωρητικοποιήσει τη σχετική πρεμούρα τους, εμφανίζοντάς την σαν «στάδιο» και «μεταβατικό πρόγραμμα» για το

Αυτό είναι το κράτος της δικτατορίας των μονοπωλίων

Αγανακτούν, δήθεν, διάφοροι γιατί δεν αρμόζει σε «κράτος δικαίου» η νυχτερινή εισβολή δυνάμεων της κρατικής καταστολής σε σπίτια. Κρύβουν ότι αυτό το «κράτος δικαίου» ήταν και παραμένει το κράτος των μονοπωλίων. Αυτοί που αγανακτούν είναι οι ίδιοι που παροπλίζουν το εργατικό κίνημα καθημερινά όταν βαφτίζουν «κράτος δικαίου» τη δικτατορία των μονοπωλίων. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να δείξουν ότι αυτό το κράτος, η δικτατορία των μονοπωλίων, με το μπουκάρισμα νύχτα στα σπίτια στην Ιερισσό επαναφέρει στο προσκήνιο μια μορφή συλλήψεων ήδη δοκιμασμένη σε αλήστου μνήμης εποχές. Αυτό είναι το κράτος της δικτατορίας των μονοπωλίων. Και κάνει δοκιμές για να αντιμετωπίσει και με τέτοιες μεθόδους το εργατικό κίνημα.

Η εργατική τάξη δεν θα μπορέσει να κάνει βήμα μπροστά αν δεν ξεμπερδέψει στο εσωτερικό της με όσους την καλούν να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια. Εκεί παραπέμπει η φιλολογία περί παραβιάσεων εντός ενός «κράτους δικαίου». Τέτοιο κράτος δεν υπήρξε, δεν θα υπάρχει. Το κράτος είναι μηχανή κυριαρχίας μιας τάξης πάνω στην άλλη. Κράτος σήμερα είναι η αστική τάξη. Η εξουσία αυτής της τάξης είναι που πρέπει να ανατραπεί. Και για να ανατραπεί αυτή η τάξη πρέπει να της αφαιρεθεί η βάση της εξουσίας της, δηλαδή η ιδιοκτησία της στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αυτό δείχνει το κάλεσμα του ΚΚΕ για πάλη με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Ο Καίσαρας, προστασίας του Χρυσού,...


ΠΑΙΖΟΥΝ: 
IMPERIUM : Ε.U. (European Union),

IMPERATORE : SAMARA ANTONI & COMPANY S.A.*
   * S.A. (SIEMENS, BOBOLA, ALAFOUZO, LATSI,  ΖΗΜΕΝΣ, ΜΗΤΣΟ ΤΑΚΗΣ, ΤΑΚΗΜΗΤΣΟ, DORA, SEV, SALAS, MALAS, KYRIAKO, VGENOPOULO, ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΜΑΚΡΥΜΗΝΑ, ΜΕΡΚΕΛ, SERKEL, GRILLO, OLANT, BERSANI, BERLUSCONI,  KOKALLH, JEKKOKALH, SIEMENS, HOCHTIEF, KRUPP, XITLER, MIXALOLIAKO, PASOK,AGGELOPOULO, N.D., SIEMENS, FACSISM, NAZISM, BENIZEL GROUP, SAMARA GROUP, MHTSO TAKI GROUP, DALEMA, PRODI, PAPADHMOU, GERODHMOU, MONTI, PINOTCET, ONASH , BABASH, SOIMPLE, MOIBLE, MALAKOKAVLI,   PAPA NDREOU GROUP, KRUPP & HITLER, HITLER & KRUPP, FOTI KOUVELI & CO., KOUBELIS FOTIS, ΔΗΜΑΡ, DHMAR CO.,  DHMAR S.A., tsoxatzopoulo, O KAPITALISMOS EINAI ΗΛΙΘΙΕ,I S THE CAPITALISM STUPID
PANOUSOGIANAKOREPOUS... ( και ένας γραφικός που με δύσκολο όνομα ...), κάτι σαν ψάρι...και ανος... & ένας κατ' επάγγελμα ψεύτης κεδικ...γλου... ή κάπως έτσι...
.............
Καίσαρας «προστασίας του χρυσού»... ο Δένδιας

ΠΑΣΚ: συνεργάτης του υπόκοσμου και των χρυσ...αυγών

«Για την τραμπούκικη επίθεση της ΠΑΣΠ σε σπουδαστές στο ΤΕΙ Πάτρας και τον αποκλεισμό του Συμβουλίου του ΤΕΙ από ομάδα σπουδαστών»

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο ΤΕΙ Πατρών. Στέλεχος της κυβερνητικής ΠΑΣΠ μαζί με μπράβους εισέβαλαν στο ΤΕΙ και χτύπησαν σπουδαστές, οι οποίοι βρίσκονταν εντός τους ιδρύματος. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 6 φοιτητές οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Την τραμπούκικη επίθεση καταδικάζει η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την Πέμπτη 11 Απρίλη, ενώ πραγματοποιούνταν κινητοποίηση σπουδαστών στο Συμβούλιο του ΤΕΙ, ο επικεφαλής της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας με έξι μπράβους - ανθρώπους της νύχτας, επιτέθηκαν σε σπουδαστές στέλνοντας έξι στο νοσοκομείο, με ξύλα, σιδηρογροθιές και δεν δίστασαν να χτυπήσουν και γυναίκες! Ως αφορμή επικαλέστηκαν, «αψιμαχίες» που είχαν προηγηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις της ΣΔΟ και της ΣΕΥΠ, την προηγούμενη και την ίδια μέρα αντίστοιχα, μεταξύ στελεχών της ΠΑΣΠ και μελών του «αντιεξουσιαστικού» χώρου.
Μετά από αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, ακολούθησε αποκλεισμός του Προέδρου και του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πάτρας από ομάδα φοιτητών με μπροστάρηδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΑΑΚ και του «αντιεξουσιαστικού χώρου» και με απαίτηση να παραιτηθεί όλο το Συμβούλιο του ΤΕΙ!