Σελίδες

10 Απρ 2011

Αναλύσεις ή δράσεις;

Είναι σύνηθες φαινόμενο να εμφανίζεται, τώρα με τη κρίση, πολλές φορές το δίλημμα «αναλύσεις ή δράση;». Στη πραγματικότητα είναι ένα ψευτοδίλημμα αλλά λαμβάνει πραγματική διάσταση όταν η εξουσία και τα μέσα ενημέρωσης που την υπηρετούν εξωθεί στην αντικατάσταση της πολιτικής δράσης από ανώδυνη τεχνοκρατική κριτική χωρίς τέλος.
Σύνηθες αντίδοτο σε αυτή τη τακτική είναι αυτό που λέει ο λαός «δεν είναι καιρός για λόγια είναι καιρός για δράση». 

Πόσο ανεξάρτητοι είναι οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι απο την κεντρική διοίκηση ?

Αναδημοσίευση από Redfly Planet
Μονολεκτικά , καθόλου ! Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής απέναντι σε απόφαση της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης η οποία ωφελούσε μικρούς επαγγελματίες και επιβάρυνε μεγαλα καταστήματα και τράπεζες.

Συγκεκριμένα και όπως διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη :
Απόφαση της δημοτικής αρχής Πετρούπολης, που μειώνει τα δημοτικά τέλη σε μικρομάγαζα και αυξάνει συντελεστές φορολόγησης και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, ακύρωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηλίας Λιακόπουλος, ο οποίος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση.

ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΣΒΗΣΕ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ.


Οι στίχοι του τραγουδιού, γράφτηκαν από τον Σαλαμίνιο ρεμπέτη Νίκο Μάθεση - Τρελάκια(1907 - 1975) το 1945 και το μελοποίησε(χασαποσέρβικο) αρχικά ο Μανώλης Χιώτης, από τον οποίο γράφτηκε και η τελευταία στροφή.

Ο σύγχρονος "αριστερός" οπορτουνισμός στην Ελλάδα.


Ο σύγχρονος "αριστερός" οπορτουνισμός στην Ελλάδα.

Αντιπαράθεση με τον αντικομμουνισμό *


Οπορτουνισμός και αντικομμουνισμός
Το οπορτουνιστικό ρεύμα είναι αποτέλεσμα της επίδρασης της αστικής και μικροαστικής ιδεολογίας στο εργατικό κίνημα. Επί της ουσίας, όπου και όταν κυριαρχεί στο εργατικό κίνημα, οδηγεί στον αφοπλισμό της εργατικής τάξης από τη δυνατότητα προετοιμασίας και εκδήλωσης της σοσιαλιστικής επανάστασης. 
Είτε με τη μορφή του δεξιού οπορτουνισμού, δηλαδή με την προσαρμογή, τον ταξικό συμβιβασμό και κατά συνέπεια την υποταγή και ενσωμάτωση του εργατικού κινήματος στα συμφέροντα του κεφαλαίου είτε με τη μορφή του αριστερού οπορτουνισμού, δηλαδή με την υποτίμηση στην πράξη των νόμων της ταξικής πάλης, την αγνόηση του ρόλου του αντικειμενικού παράγοντα, οδηγώντας στο βολονταρισμό και τον τυχοδιωκτισμό, στην απομόνωση από τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις.

Μετά το θάνατο, το σώμα μας ανήκει στο κράτος;


Αναδημοσιεύουμε μια σειρά άρθρων γύρω από το Νομοσχέδιο Λοβέρδου για τη δωρεά οργάνων τα οποία, αν και αποδεχονται και επιδιώκουν την εθελοντική προσφορά οργάνων, κριτικάρουν σκληρά την υποχρεωτική που προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), εκπροσωπώντας 20 και πλέον συλλόγους δωρητών οργάνων σε όλη τη χώρα και ως εκ τούτου χιλιάδες δωρητές οργάνων, αισθάνεται την ανάγκη να δημοσιοποιήσει την εντονότατη αντίθεσή της,

“Φιλικοί” … βομβαρδισμοί !



Βέβαια, για όποιον έχει έστω και λίγες γνώσεις, για το το τι έγινε στην Γιουγκοσλαβία, δεν υπάρχει ούτε απορία, ούτε προβληματισμός !
Για τους Λίβυους … “αντάρτες”, όμως, σίγουρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός.
Και εκνευρισμός !
Δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται και οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί αποδεκατίζουν τους … ίδιους και όχι τους Κανταφικούς !

Αλλος για το γύρο του...Θριάμβου!!

Τετραήμερη απεργία στα ΜΜΕ. Πέμπτη μέχρι Κυριακή. Ισως και Δευτέρα πρωί.
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs. Τα αξιόπιστα.
 Χάρη σ΄αυτά μάθαμε πως στο club των εν δυνάμει χρεωκοπημένων χωρών
,μπήκε
και η Πορτογαλία

 Τρία τα γουρουνάκια που εγκλωβίστηκαν στην μέγγενη
. Ακολουθούν κι άλλα.
Αργότερα
. Προγραμματισμένα
 Πορτογαλία και Ιρλανδία είχαν πάρει από μόνες δυο τρεις φορές σοβαρά μέτρα,
για να αποφύγουν το αλυσόδεμα
. Ετσι έλεγαν οι κυβερνήσεις τους.
Το ένα πακέτο λιτότητας πίσω από το άλλο
, αλλά τελικά, δεν κατάφεραν τίποτα.
 
Οι εβραίοιοι τοκογλύφοι και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι είναι αποφασισμένοι:
Με τον ένα ή άλλο τρόπο
οι Λαοί του πλανήτη πρέπει να υποταχθούν...ειρηνικά (!!)
για τις επόμενες δεκαετίες
Με ή χωρίς τανκςΜε "δάνεια".