Σελίδες

18 Οκτ 2012

Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ 18/10/2012

Για μια ακόμα φορά θέσαμε στη Διάσκεψη Προέδρων το ζήτημα της συζήτησης της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. 
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αν και έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου δεν έχει έρθει ακόμα για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα.

Κεντρική Ομιλία στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 18/10/2012

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες

Νέοι και νέες

Άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,

συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες

Σε 2 ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση, την 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 19 – 20 Οκτώβρ .

Στις 20 του Οκτώβρη, όταν στη μάχη για την καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος έπεσαν και οι γνωστές παρακρατικές ομάδες , εξαπολύοντας άνανδρη επίθεση στα μπλοκ μας . Έμαθαν όμως τι θα πει ταξική οργάνωση – περιφρούρηση – αποφασιστικότητα.
Ο αγώνας βέβαια έχει κόστος , είχαμε πολλούς τραυματίες , είχαμε κι έναν

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, εργάτριες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Τους μαθητές, τους σπουδαστές από τους χώρους κατάρτισης και νυχτερινά σχολεία που έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών.

Τους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν διαπραγματεύεται για το «καλό» των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλη την Ελλάδα οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλειώδης.

Αλέκα Παπαρήγα: Στο δρόμο της ανατροπής



«Αποδέσμευση τώρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» είπε πριν από λίγο η Αλέκα Παπαρήγα στην Ομόνοια και συμπλήρωσε: