Σελίδες

20 Ιουλ 2012

Δελτια ειδησεων για τη Χαλυβουργία - Η αλήθεια στην εντατική

Όποιος είδε βραδινά δελτία ειδήσεων για τη Χαλυβουργία και δεν έκανε εμετό μάλλον είναι έτοιμος να φορέσει σιδηρόμπαλα στο πόδι από μόνος του.
Απίστευτη διαστρέβλωση! 

Ακόμη κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Το Star  είπε πως περίπου 130 εργαζόμενοι πήγαν για δουλειά ενώ 50 συνεχίζουν την Απεργία!!!
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν "πήγε για δουλειά" διότι φυσικά το εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει μετά από 9 μήνες απεργία, απλά επειδη τα ΜΑΤ κατέλαβαν την είσοδο. Μόνο κάποια στελέχη μπήκαν μέσα για να δουν τι μπορούν να κάνουν. 

Ντροπή σας αισχροί!
 Μίλησαν φυσικά για μποτιλιάρισμα που βέβαια προκαλεί από το πρωί κυρίως η παρουσία των λεωφορείων των ΜΑΤ που πιάνουν το μισό δρόμο!
Οσο για τη  δήλωση του Κεδίκογλου οτι την αστυνομία την κάλεσαν οι εργαζόμενοι θα την

Σπύρος Χαλβατζής: Στίγμα για την αστική δημοκρατία οι σιδηροδέσμιοι εργάτες -συνδικαλιστές



ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΒΡΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ´ το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν´ ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.

Για την επέμβαση στη Συρία


Προχτές, στη Δαμασκό της Συρίας έγινε ένα εγκληματικό, τρομοκρατικό χτύπημα, που προκάλεσε το θάνατο του υπουργού Αμυνας, Νταούντ Ράτζιχα, και άλλων κυβερνητικών στελεχών της Συρίας. Την ευθύνη του εγκληματικού χτυπήματος διεκδίκησαν τόσο ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», στρατιωτικός βραχίωνας του «Εθνικού Συριακού Συμβουλίου», αλλά και μια ισλαμιστική οργάνωση με την επωνυμία «Ταξιαρχία του Ισλάμ». Ανεξάρτητα από το ποιος μηχανισμός από τους δύο το έκανε, η ουσία είναι ότι αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας.
Πρόσφατα, με αφορμή την ενίσχυση του ρωσικού στόλου στην περιοχή (η Ρωσία έχει ναυτική βάση στη Συρία), διάφορα ρεπορτάζ του αστικού Τύπου έγραψαν ότι η Ρωσία φροντίζει για την προστασία των συμφερόντων της στη Συρία και για επιστροφή στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Από ποιον αλήθεια φροντίζει να προστατέψει τα συμφέροντά της; Το γεγονός αυτό και μόνο, δηλαδή ότι

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρόταση νόμου του ΚΚΕ


Λέει ο Παπαδημούλης σε χτεσινή συνέντευξη, σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών και των δανειακών συμβάσεων:«Καλωσορίζουμε το ΚΚΕ, που μέχρι χτες την αντίθεση στο Μνημόνιο τη θεωρούσε πλαστή. Εμείς, παρ' όλες τις επιμέρους διαφορές μας, όπως τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είμαστε θετικοί απέναντί του». Ο Παπαδημούλης ψεύδεται και λαθροχειρεί, για να προκαλέσει σύγχυση στο λαό. Καταλογίζει στο ΚΚΕ ότι θεωρούσε την αντίθεση στο μνημόνιο πλαστή. Λέει ψέματα.
Το ΚΚΕ θεωρούσε και θεωρεί πλαστό το διαχωρισμό «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί» και επαληθεύεται από την ίδια την πραγματικότητα. Ενα «αντιμνημονιακό» κόμμα, όπως η ΔΗΜΑΡ, συγκυβερνά σήμερα με δυο καραμπινάτους «μνημονιακούς» και ο ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά σήκωνε «αντιμνημονιακή» παντιέρα, τσακώνεται τώρα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος μπορεί να αναδιαπραγματευτεί (και όχι βέβαια να καταργήσει) καλύτερα το μνημόνιο. Αρα, είχε δίκιο το ΚΚΕ όταν έλεγε ότι τα κόμματα της ΕΕ

ΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Απαίτησαν άμεσα μέτρα για το ραδιενεργό φορτίο της Χαλυβουργίας
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Βόλου, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος με τα ραδιενεργά απόβλητα της Χαλυβουργίας, έκαναν χτες το πρωί η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», μαζί με πλήθος εκπροσώπων φορέων της περιοχής και ειδικότερα: ΕΛΜΕ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ», Σύνδεσμος Λιμενεργατών Βόλου, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου, Λαϊκή Επιτροπή Καπακλί, Λαϊκή Επιτροπή Χιλιαδούς, Λαϊκή Επιτροπή Καραγάτς, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, Ιατρικός Σύλλογος Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Ν. Μαγνησίας, Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Ιατρικών Κέντρων Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Γιατρών ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

To KKE για τα γεγονότα στη Χαλυβουργία

Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών
20/07/12
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της «Χαλυβουργίας». Απεργία που συμπληρώνει 263 ημέρες διεκδικώντας δουλειά με αξιοπρεπείς αμοιβές, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και ενάντια στην απόφαση του επιχειρηματία Μάνεση που θέλει τους χαλυβουργούς δούλους να δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα με 450€ το μήνα.

Ολοι στη Χαλυβουργία - Για το αύριο των παιδιών μας

Και να πού τα περί λουκέτου στη Χαλυβουργία δεν ήταν τίποτα παραπάνω από εκβιασμοί και απειλές. Τίποτα παραπάνω από αφορμή για μαύρη προπαγάνδα τρομοκρατίας όχι μόνο προς τους ηρωικούς Χαλυβουργούς αλλά προς όλους τους εργαζόμενους. Ήταν ένας τρόπος για να δοθεί πάσα στους γενναίους των καναλιών να αρχίσουν να πυροβολούν εναντίον του ΠΑΜΕ και όσων υποκινούν απεργίες σε τόσο κρίσιμους καιρούς όπου οι άνθρωποι πρέπει να μετατραπούν σε ανθρωπάκια, σε σκλάβους, σε υποταγμένους δούλους για να "πάει μπροστά η πατρίδα και ο τόπος".
Ο Μάνεσης δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να κλείσει το εργοστάσιο. Και στο θέμα του λιμανιού (τι το θέλει το λιμάνι αν δεν πάνε καλά οι δουλειές), αλλά και στο θέμα του φθηνού ηλ.ρεύματος έχει πάρει θετικές απαντήσεις! Οπότε ποιός ο λόγος; Ο μόνος που του  χάλαγε το γλυκό ήταν οι ηρωικοί εργάτες που αποφάσισαν να μην υποταχθούν, να μη δουλεύουν στο καμίνι του, παρέα με το θάνατο όπως έχει αποδειχθεί, για 500 ευρώ και φυσικά άνευ όρων πιά.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε χαλυβουργούς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας.

Για μια ακόμα φορά όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι. Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.

Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων στη χαλυβουργία Ασπροπύργου για συγκέντρωση καταδίκης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, καταδίκης της μεγαλοεργοδοσίας και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς, καλεί τα συνδικάτα, κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρόν.

Η συγκέντρωση θα γίνει στη Γέφυρα του Ασπρόπυργου σήμερα ώρα 5.30 το απόγευμα.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί....

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Σήμερα, 20/7/2012, τα χαράματα, τα καθάρματα εφόρμησαν στην Χαλυβουργία! Συνέλαβαν απεργούς. Ανακοίνωσαν ότι «άνοιξαν» την Ελληνική Χαλυβουργία.

Μέχρι το πρωί δεν είχε επιβεβαιωθεί η "νίκη" των ΜΑΤ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι σπεύδουν για αλληλεγγύη. Ο δρόμος έξω από την επιχείρηση σχεδόν έχει κλείσει. Η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμη αλλά ό,τι και να γίνει οι πραγματικοί νικητές είναι οι απεργοί χαλυβουργοί που με την απεργία των 263 ημερών, έγραψαν χρυσή σελίδα στους εργατικούς αγώνες.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Οι απεργοί χαλυβουργοί είναι οι πραγματικοί νικητές και η ιστορία θα γράψει τον αγώνα τους με χρυσά γράμματα.

Την Ευρωπαική Ένωση και τα μάτια τους! Κράτα κόντρα..

Φίλε, συνάδελφε,συμπολίτη,...
Αυτό βιντεάκι που βλέπεις φτιάχτηκε από το ΚΚΕ για να σε προπειδοποιήσει, να σου αποκαλύψει την αλήθεια για όλα όσα σου έκρυβαν προεκλογικά.
Δεν είναι το μόνο. Τέτοια έφτιαξε πολλά το ΚΚΕ.
Είμαι σίγουρος πως έκλεισες τα μάτια σου στην καλύτερη περίπτωση ή έκανες το γνωστό ειρωνικό σχόλιο.