Σελίδες

20 Δεκ 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» : Συνεχίζεται η απεργία και ο αγώνας.



  • Νέα συγκέντρωση αύριο έξω από το υπουργείο Εργασίας. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.
  • Στις 6 μ.μ. στις πύλες του εργοστασίου η συναυλία αλληλεγγύης.

Εχοντας δέσει με το σκληρό και ηρωικό απεργιακό τους αγώνα εδώ και 51 ημέρες ένα ατσάλινο πλέγμα αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τη πάλη τους οπλισμένοι και από το μαζικό συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου. Και κάθε ημέρα που περνά ολοένα και πιο αποφασιστικά δηλώνουν, ότι θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο μόνο με σταθερό ωράριο εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς και ανάκληση των 50 απολύσεων.

Οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν τη δράση τους και προετοιμάζονται για νέα συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της νέας τριμερούς συνάντησης. Κλιμακώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση στους απεργούς, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση. 

ΠΑΣΟΚ : Διαδοχολογία για λαϊκή χειραγώγηση



Συνεδριάζει αύριο με διευρυμένη σύνθεση το Πολιτικό Συμβούλιο
Σε μια συντονισμένη επιχείρηση παραπλάνησης του λαού, για να προωθήσουν το σύνολο της αντιδραστικής πολιτικής και συγχρόνως να συγκρατήσουν τις λαϊκές δυνάμεις που χειραφετούνται, επιδίδονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 
Η αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και η τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου, θα ανοίξει και επίσημα τη διαδικασία της διαδοχής, την ίδια στιγμή που όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες αναζητούν πλατφόρμα χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων.
Στην συνεδρίαση όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, θα συμμετάσχουν εκτός από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν απόλυτα το κυβερνητικό έργο, την προώθηση των νέων διαρθρωτικών ανατροπών ώστε να «κλείσει» η συμφωνία για τη νέο μνημόνιο.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Τα προβλήματα των νέων ζευγαριών έχουν βαθύτατα πολιτικό περιεχόμενο.



Σε εκδήλωση της ΝΕ Πειραιά του ΚΚΕ για τα νέα ζευγάρια μίλησε το πρωί της Κυριακής η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. 
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο χώρο λειτουργούσε παιδότοπος, για τα παιδιά των νέων ζευγαριών που παρακολούθησαν τη συζήτηση. Στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
"Πρέπει να ομολογήσω ότι μόλις τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε στο Κόμμα και την ΚΝΕ ο προβληματισμός, για δραστηριότητα γύρω από τα προβλήματα των νέων ζευγαριών. Θα μου πείτε γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα. Δεν το κάναμε. Κακώς. 
Επομένως, το τελευταίο διάστημα μπορώ να πω, και ιδιαίτερα τώρα με την κρίση, αναμφισβήτητα το θέμα συγκεντρώνει την προσοχή μας. 
Τώρα να σας πω και κάτι.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ :Της διαχείρισης το ανάγνωσμα για να διασώσουν την ΕΕ



Ενα «γαϊτανάκι» αντιφάσεων συνθέτει την απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή και την ομιλία του Αλ. Τσίπρα. Η απόφαση διακηρύσσει ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει οι ευρωπαϊκοί λαοί να εγκλωβιστούν ξανά σε ψευτοδιλήμματα περί "καλύτερου διαχειριστή"»!Ομως, το «όραμα» της διαχείρισης διαπερνά τα δύο κείμενα στα οποία αναφέρεται ότι «επιχειρούμε την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, των μνημονιακών κυβερνήσεων, ζητάμε εκλογές» και «απαιτείται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή διακυβέρνησης».Καραμπινάτη διαχείριση, δηλαδή, αφού πουθενά δε γίνεται λόγος για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Και στα δύο κείμενα ενοχοποιείται το «μνημόνιο» για τα δεινά του λαού, πουθενά όμως η στρατηγική της ΕΕ και των ντόπιων εκφραστών της, απ' την οποία προήλθε.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ : Να καταργηθούν τώρα όλα τα αντιλαϊκά χαράτσια.



Πρόταση Νόμου «Για την κατάργηση της λεγόμενης "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης", του λεγόμενου "τέλους επιτηδεύματος" και του λεγόμενου "έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών"» κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. ΣτηνΑιτιολογική Εκθεση επί της αρχής της Πρότασης Νόμου σημειώνεται μεταξύ άλλων:

<<Σε συνθήκες κορύφωσης της καπιταλιστικής κρίσης, αλλεπάλληλων μειώσεων των μισθών, των συντάξεων και αλματώδους αύξησης της ανεργίας, μία πρωτόγνωρη φοροεπιδρομή οδηγεί στη συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος, διαμορφώνει συνθήκες εξαθλίωσης για ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Πλάι στη δυσβάστακτη φορολογία των άμεσων και έμμεσων φόρων, προστέθηκαν και η λεγόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, που οδηγούν το λαό στην απόγνωση.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!



Την ανάγκη, την ώρα που η ανεργία καλπάζει, και κάθε σπίτι σήμερα μετρά τουλάχιστον έναν άνεργο, ο αγώνας για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα, αναδεικνύουν τα σημερινά συλλαλητήρια στα οποία καλούν σε δεκάδες πόλεις της χώρας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Σ' αυτή την κατεύθυνση άλλωστε δουλεύουν οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, παντού.
Στο πλαίσιο της δράσης για την επιτυχία των αποψινών συλλαλητηρίων, χθες το πρωί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, μαζί με δεκάδες εκπροσώπους εργοστασιακών και κλαδικών σωματείων, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην περιφερειακή διεύθυνση Μακεδονίας του ΟΑΕΔ και συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή.

Mega-ανθρωπισμός ...



Πραγματικά οργισμένοι οι συντελεστές του δελτίου ειδήσεων του MEGA τις προάλλες:
«Να βάλουμε τις φωνές;
Να αρχίσουμε να ουρλιάζουμε;» (!!!)
ρωτούσαν ο ένας τον άλλον εις επήκοον των τηλεθεατών τους.
*
Και τι ήταν αυτό που οδήγησε την κυρία Τρέμη, τον κ. Πρετεντέρη και τους υπολοίπους σε τέτοιο βρασμό και σύγχυση μέχρι του σημείου να απειλούν ότι θα αρχίσουν να ουρλιάζουν;
Μα το γεγονός της λεγόμενης «εφεδρείας».
*
Και πού το παράξενο, θα πείτε.
Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του έχει το δικαίωμα να βάλει τις φωνές. 

«Ταμπού»...



Ερωτηθείς σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο,
ο υπουργός Μεταφορών - προερχόμενος από το ΛΑ.Ο.Σ. - κ. Μ. Βορίδης απάντησε:
*
«Για μένα ποτέ δεν ήταν ταμπού οι απολύσεις»...
*
Καταλάβατε τώρα πώς εκλαμβάνουν το δικαίωμα στη δουλειά οι συναπαρτίζοντες το ασκέρι του Καρατζαφέρη;
Για τον ΛΑ.Ο.Σ. το δικαίωμα του λαού στην εργασία, το προαπαιτούμενο, δηλαδή, της ίδιας της ύπαρξης του λαού, δεν είναι παρά ένα ...ταμπού!
Αλλά οι κύριοι του ΛΑ.Ο.Σ., σε μια χώρα με πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, σιγά που θα αντιμετώπιζαν το δικαίωμα στην εργασία σαν κάτι «ιερό», σαν κάτι προς διασφάλιση και σεβασμό.
Οχι! Αυτά δεν είναι για ...πολιτισμένους. Αυτά είναι ...ταμπού!