Σελίδες

20 Ιαν 2013

Εκρήξεις ...φασισμού

ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ...
Νάτη πάλι η τρομοκρατία, πάντα στην ώρα της.
Δηλώνει παρούσα και έτοιμη για κάθε χρήση, ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε η προστασία του συστήματος από το σεισμό που αναπόφευκτα θα συμβεί μετά τη συνεχόμενη λεηλασία διαρκείας που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Αυτή τη φορά είχαμε έκρηξη και μάλιστα Κυριακάτικα σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, γεγονός μάλλον πρωτόγνωρο, και επομένως προειδοποιητικό των δυνατοτήτων και των προθέσεων. Οι πληροφορίες μιλούν για 2 ελαφρούς τραυματισμούς σεκιουριτάδων, αλλά η δόση μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και την παραγγελία. Ο στοχος φυσικά είναι ολοφάνερος. Η τρομοκράτηση των ήδη τρομοκρατημένων και η "διαχείριση" της συνείδησης της κοινωνίας που ούτως 'η άλλως βρίσκεται σε κίνηση και "καλό θα είναι" να στραφεί προς όσο γίνεται πιο συντηρητική κατεύθυνση.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Σφαγείο για τους αυτοαπασχολούμενους

Λίγοι, ίσως, θυμούνται την τηλεοπτική «δίκη» των αυτοαπασχολούμενων με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, λίγους μήνες πριν. Μπορεί τα αποδεικτικά στοιχεία να ήταν πλαστογραφημένα, όμως οι «ένορκοι» - δημοσιογράφοι ήταν καταπέλτες και οι κατηγορίες σοβαρές, οι «ελεύθεροι επαγγελματίες» φέρουν βαριά ευθύνη για την αδυναμία του κράτους να πληρώσει τους πιστωτές του. Τότε ο «Ριζοσπάστης» έγραφε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να στήσει τους αυτοαπασχολούμενους στο απόσπασμα, γι' αυτό προετοιμάζει το έδαφος με τη συνδρομή των αστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ε, λοιπόν, η απόφαση εκδόθηκε, με τον νέο φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα στη βουλή, καταδικαστική όπως ήταν προδιαγεγραμμένο. Στο εξής, εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι θα προσέρχονται στα γκισέ της εφορίας, για να παραλάβουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της μικροεπιχείρησής τους, με δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας για την ανεργία.
Η θηλιά του αυτοαπασχολούμενου...
Η τρικομματική κυβέρνηση χρειάστηκε αρκετές σελίδες αιτιολογικής έκθεσης στο νέο φορολογικό νόμο για να δικαιολογήσει την πολιτική της, είναι όμως γεγονός ότι, με τρεις ριπές επιχειρεί να καθαρίσει το μεγαλύτερο τμήμα των αυτοαπασχολούμενων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ινστιτούτο Levy


Οπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του αναχωρεί για τις ΗΠΑ, επικεφαλής αντιπροσωπείας, όπου θα παραμείνει από τις 22 έως 25 Γενάρη «προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy». Τι είναι το Ινστιτούτο Brookings και ποιος είναι ο ρόλος του στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ, έχουμε γράψει. Ας δούμε τώρα ορισμένα στοιχεία για το Ινστιτούτο Levy.
Στην ιστοσελίδα του διαβάζουμε: «Ο απώτερος στόχος όλων των ερευνών και δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου είναι να εξυπηρετήσει την ευρύτερη κοινότητα χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο, επιτρέποντας στους μελετητές και τους ηγέτες των επιχειρήσεων, της εργασίας και της διακυβέρνησης να συνεργαστούν σε προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος». Ευθύς εξαρχής διατυμπανίζει ότι στόχος του είναι η επίτευξη ταξικής συνεργασίας, που μεταφράζεται σε άνευ όρων υποταγή των εργαζομένων στους καπιταλιστές. Οι προτάσεις του, άλλωστε, είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα της κυρίαρχης τάξης.
Για παράδειγμα, σε μια συνοπτική παρουσίαση των προτάσεών του για την ανεργία, υπερασπίζεται ένα πρόγραμμα«ευκαιριών απασχόλησης» που στηρίζεται στην κινητικότητα και την ευελιξία μεταξύ διαφορετικών κλάδων, μέτρα όπως η μείωση των ημερών εργασίας, ή κίνητρα σε όσους εργοδότες κάνουν προσλήψεις, έτσι που να «ωφεληθούν και οι δύο πλευρές», με τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση», που σημαίνει προσφορά τζάμπα εργασίας στους εργοδότες.

Η πλαστή ύπαρξη της δημοκρατίας

1. Μέρα με τη μέρα ξεθωριάζει η εικόνα, η δύναμη και η «δόξα» της δημοκρατίας μας.
Παραδίδοντας το πνεύμα της στους ψευδομορφωμένους τραπεζίτες, έχει καταντήσει ένα κλειστό σύστημα.
Δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα απ' αυτήν την παρανοϊκή πυραμίδα που εκπροσωπούν τρεις φτωχοπρόδρομοι της πολιτικής σκηνής.


2. Εξαιτίας της χρόνιας ανέχειας, τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της χώρας βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο του μίσους απέναντι στη δημοκρατία. Κι αυτό γιατί ο θεσμός είναι γεμάτος απαγορεύσεις και εντολές εναντίον τους. Η δημοκρατία ως κενό όνομα τούς είναι αδιάφορη, γιατί γνωρίζουν πλέον καλά πως εκπροσωπεί τα ανώτερα οικονομικά στρώματα που έχουν δεσμούς αίματος.