Σελίδες

21 Μαΐ 2014

Η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όρια

Την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν όρια, καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν:
«Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυττε πανελλαδικά ότι στο 2o γύρο θα ψηφίσει και μάλιστα μονοκούκι υποψηφίους του ΚΚΕ, από τον 1o γύρο εκεί που δεν είχε υποψηφίους στήριξε μονοκούκι τους υποψηφίους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τους "μνημονιακούς" υποψηφίους. Συμμετείχε μάλιστα με μέλη και στελέχη του σε αυτούς τους συνδυασμούς.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σε τρεις δήμους στο Νομό Ιωαννίνων:

Εκλογικά στιγμιότυπα

"Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, είδα κι έζησα μια αλήθεια, που δίνει νέο περιεχόμενο στην παλιά ποιητική διαπίστωση του Γιάννη Ρίτσου: Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό." (...)

Κάπως έτσι ξεκίνησε χτες βράδυ την ομιλία του στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Μέχρι και τον Γιάννη Ρίτσο επιστράτευσε για να προωθήσει τις επιδιώξεις του. Άλλο, βέβαια, αν ο συγκεκριμένος στίχος τού ποιητή τής Ρωμιοσύνης ταιριάζει γάντι στον "λιγώτερο ουρανό" που ευαγγελίζεται ο ΣυΡιζΑ μέσα στην μπουρινιασμένη Ευρώπη και στο σκοτεινιασμένο ΝΑΤΟ.

Παρένθεση: Ας ενημερώσει κάποιος τον πρόεδρο του ΣυΡιζΑ ότι οι στίχοι τού Ρίτσου πάνε κάπως έτσι:"Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό / αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα / αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο / αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο", για να τους λέει σωστά από δω και πέρα. Κλείνει η παρένθεση.