Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Καζαμίας...


ΓΕΝΑΡΗΣ

Μεγάλη αποκάλυψη που προκαλεί ΣΟΚ! Μετά την είδηση ότι το “Mega” πολεμούσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (το ακούσαμε κι αυτό στην πραγματικότητα και όχι στον “Καζαμία”) οι αποκαλύψεις δε σταματούν! Αποκαλύφθηκε όλο το δίκτυο που πολεμούσε τον ΓΑΠ στο χώρο της δημοσιογραφίας, το οποίο φαίνεται να είχε και βαθύ λαρύγγι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχαν οι: Γιάννης Πρετεντέρης, “γνωστός” για τις φιλοκομμουνιστικές του απόψεις, Αφοί Καψή, σεσημασμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της άρχουσας τάξης και το βαθύ λαρύγγι… ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που συντόνιζε την επίθεση λάσπης απέναντι στην κυβέρνηση. Μετά απ’ όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου αποσύρεται από τη δυαρχία και την πολιτική ζωή του τόπου και

Το Quiz της “αριστερής” διακυβέρνησης…


Ποιος από τους παρακάτω πρωθυπουργούς ξεστόμισε λίγο μετά την εκλογή του τα παρακάτω;

«Όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό δεν είναι λίγοι αυτοί που με συγχαίρουν για την προσφορά της χώρας στους πολέμους στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη»… «Θα έρθουν δυστυχώς νέα αυστηρά πακέτα και πρέπει όλοι να σκεπτόμαστε από τώρα πώς θα τα καλοδεχτούμε… Κανείς πια δεν μπορεί να απολαμβάνει κάποιες παροχές χωρίς να προσφέρει». 
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…ιδού τα πρώτα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του: κατάργηση του

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΟΓΕ- ΜΑΣΠραγματοποιούμε σήμερα αυτή τη σύσκεψη, οι φορείς της συμμαχίας ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ. Συμμετέχουν επίσης οι λαϊκές επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί από τους φορείς το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Αττικής.  Πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πιο οργανωμένη, την πιο μεγάλη,  την πιο βάναυση επίθεση που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Με τη φωτιά και το σίδερο, με την απειλή της πείνας, σχεδιάζουν να επιβάλλουν το πιο στυγνό καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης που δεν έχει προηγούμενο. Η αποκάλυψη του ΠΑΜΕ ότι πάνω στο τραπέζι του κοινωνικού τους διαλόγου ήταν  έτοιμη πρόταση νόμου για  κατάργηση των ΣΣΕ, για την μη ισχύ τους ούτε το 6μηνο από την λήξη τους   επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Απαιτείτε συναγερμός σε όλες τις δυνάμεις.

ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.Τα «καλά» του καπιταλισμού «κόποις κτώνται» και ως αποτέλεσμα οι τράπεζες τροφίμων, τα συσσίτια και η συλλογή τροφίμων αποτελούν πλέον καθημερινότητα, ανάγκη και επιβίωση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το «αμερικανικό όνειρο» έσκασε με τρομερό πάταγο και ούτε ο Πρόεδρος Ομπάμα, ούτε οι ξιφομαχίες των Ρεπουμπλικανών ακούγονται και φυσικά ούτε πείθουν τους «νεόπτωχους» Αμερικανούς.
Εξάλλου, η φτώχεια αποτελεί ενδημικό φαινόμενο και την χαρτογράφησή της την έκανε έκθεση του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα που δόθηκε πριν από μερικές ημέρες στη δημοσιότητα:
  • Για το 2010, 46.200.000 Αμερικανοί ζούσαν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, αριθμός που αντιστοιχεί στο15,1% του πληθυσμού. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 27% από το 2006, όταν ο πληθυσμός αυξήθηκε μόλις κατά 3,3%.

ΙΤΑΛΙΑ: Αντιδρούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα τα συνδικάτα βάσηςΗ οικονομική κρίση που περνάει η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα, είναι κρίση υπερσυσσώρευσης και υπερπαραγωγής, κρίση καπιταλιστική και κατά συνέπεια οποιαδήποτε δήθεν μεταρρύθμιση προωθείται, αποσκοπεί στο να βγει από αυτή, όσο γίνεται με λιγότερες απώλειες το κεφάλαιο ρίχνοντας τα βάρη στα μόνιμα υποζύγια, τους εργαζόμενους.
Με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στα μέσα Δεκεμβρίου ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, (και αυτός τεχνοκράτης, πρώην στέλεχος της ΕΕ όπως και ο δικός μας Παπαδήμος) πήρε το πράσινο φως για τα νέα μέτρα λιτότητας ύψους 33 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η δικαιολογία που πρόβαλλε ο Μόντι για τη νέα άγρια επίθεση στον ιταλικό λαό ήταν τα γνωστά περί «διάσωσης της χώρας», υποστηρίζοντας πως είναι αναγκαία τα νέα μέτρα, επειδή χωρίς αυτά «η Ιταλία θα βυθιστεί σε μία κατάσταση ανάλογη με αυτήν της Ελλάδας». 

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Θιασώτης της αστικής διαχείρισης, πολέμιος της ταξικής πάλης.Με πολιτική πρόταση βγαλμένη απ' τα «καλούπια» της αστικής διαχείρισης, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται ανοιχτά στους ταξικούς αγώνες και σε όσους αμφισβητούν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, παλεύοντας για την ανατροπή του. Η ολοφάνερη αποστροφή του προς το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα εκφράζεται άλλοτε με την ανοιχτή συμπόρευση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, άλλοτε με την απροσχημάτιστη ή συγκαλυμμένη υπονόμευση των αγώνων, όπως έκαναν, για παράδειγμα, οι εκπρόσωποί του στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Εκφράζεται ακόμα με τους ύμνους στην «κοινωνική συνοχή», την ταξική δηλαδή συνεργασία και υποταγή του λαού στους κεφαλαιοκράτες, την αποκήρυξη κινητοποιήσεων (π.χ. των ναυτεργατών σαν «εξαλλοσύνες»), ακόμα και με την παροχή άλλοθι στους προβοκάτορες που επιχείρησαν χτύπημα της μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ τον περασμένο Οκτώβρη. 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΣΕΕ - ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ...Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ειδικότερα των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών δεν είναι απλά κάποιο μακρινό σχέδιο, αλλά παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το διάλογο - απάτη που έστησαν οι μεγαλοεργοδότες με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Το έγγραφο - φωτιά το οποίο βρέθηκε στο τραπέζι του «διαλόγου», κατά την πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων στις 18 Γενάρη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ και που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, είναι η απόδειξη. Αυτοί που συνωμοτούν κατά της εργατικής τάξης, πίσω από τις πλάτες της, πιάστηκαν στα πράσα και αποκαλύφθηκαν.
Παρά τους δημόσιους ισχυρισμούς τους ότι συζητούν «μόνο το μη μισθολογικό κόστος» (ΓΣΕΕ), ότι «σέβονται» τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (εργοδότες), η αλήθεια είναι ότι συζητούνται τα πάντα.