Σελίδες

30 Απρ 2014

Το success story …Live (ζωντανά)

Η συγκυβέρνηση βγήκε στις αγορές και οι άνεργοι και οι φτωχοποιημένοι Έλληνες, από τις ευρωενωσιακές πολιτικές, στις λαϊκές για μια σακούλα δωρεάν λαχανικά. 
Η συγκυβέρνηση, που μοιράζει τα ψίχουλα από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα και όλοι αυτοί που τάζουν τα νέα «χρυσά κουτάλια» μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, οι «Ελιές» με το δάκο και τα «Ποτάμια» με τα θολά νερά, θα πρέπει να πάρουν την απάντησή τους και στις τρεις κάλπες των εκλογών του Μάη.

Συζήτηση με τον Ελισαίο Βαγενά για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (VIDEO)



Παρακολουθήστε τη συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Πρωτομαγιά: “Κύριοι δικαστές...”

   Τίποτα δεν χαρίστηκε. Το δικαίωμα του ανθρώπου να δουλεύει για να ζει και όχι να ζει για να δουλεύει. Το 8ωρο και το δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο. Το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή, δημιουργική και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία. Οι Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, η άδεια, η συνδικαλιστική ελευθερία στους χώρους δουλειάς.
   Τίποτα απ’ όλα όσα κατακτήθηκαν εδώ και ενάμιση αιώνα και που σήμερα ο καπιταλισμός τα παίρνει πίσω με «τόκο», δεν χαρίστηκε. Είναι ποτισμένο με αμέτρητο μόχθο, ιδρώτα και αίμα. Τίποτα δεν θα επιστραφεί από μόνο του. Ο,τι κερδήθηκε κι ό,τι χάθηκε, ό,τι κλάπηκε κι ό,τι «επιστραφεί», θα έχει πάνω του την ίδια σφραγίδα: Τη σφραγίδα της θυσίας, της αγωνίας, της ενότητας των εκατομμυρίων εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ και η Ουκρανία

Εκτενή συνέντευξη έδωσε στην «Αυγή» της Κυριακής η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη (Ν. Β.), για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τους άξονες που θα κινηθεί μια «κυβέρνηση της αριστεράς». Και από τα λεγόμενά της γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η «αριστερά», που υποτίθεται ότι θα φέρει την «ανατροπή στην Ελλάδα και την αλλαγή στην Ευρώπη», θα κινηθεί στις ίδιες ράγες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικές οι απαντήσεις της Ν. Β. όπου επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση ως προεδρεύουσα της ΕΕ για «επικοινωνιακές λογικές», και ότι δεν συνέβαλε ώστε «η ΕΕ να διαδραματίσει ρόλο σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης» της κρίσης στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, αποδίδει σε «έλλειψη στρατηγικής» ότι πήγε στο Κίεβο δήθεν «σε αντίθεση ακόμα και με το Ευρωκοινοβούλιο» και ότι «δεν καταδίκασε τις ενέργειες νεοναζιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων στην κλιμάκωση της κρίσης και τη συμμετοχή τους στη νεοσυσταθείσα ουκρανική κυβέρνηση».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2014 τονίζει:
«Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Με ισχυρό ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία, για την εργατική-λαϊκή εξουσία.
Απευθυνόμαστε στους εργάτες και τις εργάτριες, τους άνεργους και τις άνεργες, τους νέους και τις νέες, σ’ όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης, της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.