Σελίδες

3 Αυγ 2013

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της 4ης Αυγούστου 2013:
- Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΡΟΤΑ
- Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου
- 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»: «Άλλαξε τον κόσμο το' χει ανάγκη» - το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Η Αίγυπτος και το ντόμινο των επικίνδυνων εξελίξεων
- 68 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι: Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Εργαζόμενοι στο Δημόσιο: Διαθεσιμότητα, κινητικότητα και απολύσεις
- Κυβέρνηση - Τρόικα - Τράπεζες: «Φάμπρικα» με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις
- Λαϊκές οικογένειες: Στερούνται υπηρεσίες Υγείας

Ορτσα τα πανιά


Τα δεδομένα για την υπερχρέωση των νοικοκυριών δε φέρνουν τίποτα καινούργιο εκτός από το ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ως τώρα αποτελέσματα της πολιτικής της για να εξασφαλίσει άλλοθι για νέα μέτρα: «δεν πληρώνονται οι φόροι, άρα αυξάνεται το έλλειμμα, άρα χρειάζονται κι άλλα μέτρα»...
Σ' αυτό το παιχνίδι παίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιγράφει πλέον όλο και περισσότερο την αμερικάνικη συνταγή σύμφωνα με την οποία τα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία έχουν μεν ταυτόσημη τη γενική πολιτική τους, αλλά διαφοροποιούνται κατά καιρούς σε ένα «συν - πλην κάτι ψιλά τοις εκατό» στην επιβολή των φόρων.

Να αναβαθμίσει τη θέση και τα κέρδη της αστικής τάξης, φιλοδοξεί ο Αντ. Σαμαράς


Το μαύρο για άσπρο παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στη συνέντευξή του που δημοσιεύουν σήμερα τα «ΝΕΑ». Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, η συνέντευξη ξεκινά με σχολιασμό των σχέσεων των δύο χωρών και τον Αντ. Σαμαρά να χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ «φίλο και σύμμαχο», αναφερόμενος φυσικά στις λυκοφιλίες που αναπτύσσονται μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, με μοναδικό γνώμονα το πόσο προσοδοφόρες είναι αυτές για τις αστικές τους τάξεις.
Απαντώντας στο ερώτημα για το τι «μπορούμε να προσδοκούμε σήμερα από τις ΗΠΑ», ο πρωθυπουργός διατείνεται: «Πιστεύω ότι οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες. Και τα συμφέροντα της Ελλάδας, να υπάρξει δηλαδή ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή μας, συμπίπτουν με τις αντίστοιχες επιδιώξεις της αμερικανικής πολιτικής. Εκτός, λοιπόν, από τους μακροχρόνιους συμμαχικούς δεσμούς μας, σήμερα υπάρχει μια νέα σύμπτωση συμφερόντων και επιδιώξεων μεταξύ μας». Αναφέρεται φυσικά στις κοινές τους έγνοιες για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Έγνοιες διαμετρικά αντίθετες με αυτές του λαού, που ανησυχεί δικαίως για τις συνέπειες που θα έχει για τον ίδιο ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο «Χειμώνας» της «Αραβικής Ανοιξης»...


Στην Αίγυπτο, η σύγκρουση ανάμεσα στη στηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση και τους υποστηρικτές του ανατραπέντα Προέδρου Μούρσι και τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους» συνεχίζεται. Στην Τυνησία, η πολιτική κρίση εντείνεται με την αντιπολίτευση να επιμένει στη διάλυση της κυβέρνησης συνεργασίας υπό το ισλαμιστικό κόμμα «Ενάχντα» κατόπιν δολοφονιών στελεχών του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού «Λαϊκό Μέτωπο». Εξελίξεις καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του αραβικού κόσμου. Διαδικασία που ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2010, για την οποία ιμπεριαλιστές, αστικές πολιτικές δυνάμεις και οπορτουνιστές πανηγύριζαν ονοματίζοντάς την «Αραβική Ανοιξη», «άνοιξη της δημοκρατίας» στην περιοχή, κατακρίνοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ που «μένει μακριά από τα κινήματα και τις εξελίξεις», ενώ το Κόμμα, από την πρώτη στιγμή, περιέγραψε σωστά το χαρακτήρα της, θίγοντας τους πανηγυρίζοντες εκεί που τους πονά, στο τι κίνημα έχει ανάγκη κάθε λαός κι ενάντια σε ποιους.

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αναλύσεις του ΚΚΕ ειδικά για το επικίνδυνο μείγμα που έκρυβαν οι πλατείες στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ήταν εύστοχες και δικαιώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο από την άνοδο των «άκρων». Ωστόσο δεν σας έχει προβληματίσει το γεγονός ότι όσο το ΚΚΕ παίζει με καθαρά χαρτιά σε επίπεδο στρατηγικής και θέσεων δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου;
 - Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κόμμα καιροσκοπικό, τυχοδιωκτικό, άλλα να λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Αυτά χαρακτηρίζουν κόμματα που η μόνη τους έγνοια είναι πώς θα καθίσουν στο σβέρκο του λαού, με απατηλά συνθήματα. Σήμερα πλέον υπάρχει αρκετή αρνητική πείρα από κόμματα που οδήγησαν με την πολιτική τους τη χώρα στην κρίση, από τον παλιό δικομματισμό ΝΔ- ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε εναλλάξ και σήμερα παρέα. Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί με το νέο διπολισμό ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να μετρήσουμε κι άλλα χαμένα χρόνια.