Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Τιμώντας την 9η Μάη

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων, σε μια σειρά διακομματικές επιτροπές σε δήμους, σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, συμφώνησαν να δοθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή, για να προπαγανδίζει τις φασιστικές της ιδέες και να διαφημίζει τη δράση της ενόψει των εκλογών, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση.
Σε δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια όλων των άλλων κομμάτων συνωστίζονται υποψήφιοι, που είτε σχετίζονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή, είτε υπερασπίζονται θέσεις και απόψεις που «αβαντάρουν» το φασιστικό μόρφωμα. Το παράδειγμα, για τον «χουντόφρονα» υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο συνδυασμό, που στηρίζουν στην Καλαμάτα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι Οικολόγοι και που αναφέρουν τα προχτεσινά «Αποκαλυπτικά» του «Ριζοσπάστη», είναι χαρακτηριστικό.
Στελέχη των ΑΝΕΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, σπέρνουν αμφιβολίες για το κατά πόσον τεκμηριώνεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και αντίστοιχα αν πρέπει να διωχθεί. Τοποθετήσεις που οι χρυσαυγίτες έχουν κάνει σημαία τους. Ενα, μάλιστα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη ΧΑ ως «αντισυστημική, αντιμνημονιακή» δύναμη.

«Αναπαραγωγικός παρασιτισμός» ή έκρηξη ειλικρίνειας;

Στις φοιτητικές εκλογές η μόνη δύναμη που είχε άνοδο και σε ψήφους και σε ποσοστά ήταν η Πανσπουδαστική ΚΣ, τα ψηφοδέλτια που δημιουργούν τα μέλη της ΚΝΕ μαζί και με άλλους αγωνιστές φοιτητές.
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει ότι η παράταξή της, μειώθηκε και σε ψήφους και σε ποσοστά, ενώ έχει είδη παρά πολύ μικρά ποσοστά, 2,3% στα ΤΕΙ και 6,2% στα ΑΕΙ, χαιρέτισε σε ανακοίνωσή της την άνοδο της αριστεράς.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί νιώσαμε άβολα. Θεωρήσαμε ότι κάνει προπαγάνδα... με το ποσοστό του άλλου. Ότι πρόκειται περί κλασσικής περίπτωσης βλάβης, κάνει ότι κάνουν κλασικά οι οπορτουνιστές. 
Τον κούκο. Ο θηλυκός κούκος ξέρετε, γεννάει τα αυγά του στις φωλιές άλλων πουλιών, πράγμα που ονομάζεται

Ουκρανία: Νέο μακελειό με ευθύνη της φιλοναζιστικής ηγεσίας του Κιέβου, αυτή τη φορά στην Μαριούπολη (VIDEO)Τμήματα των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου με τανκς καθώς και ένοπλα φασιστικά αποβράσματα συνεχίζουν το μακέλεμα του ουκρανικού λαού. Σήμερα,άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αδιευκρίνιστο αριθμό αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Μαριούποληοι οποίοι είχαν καταλάβει το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη. Τα τανκς όπως φαίνεται και στα video επιτέθηκαν σε κάτοικους της πόλης που προσπαθούσαν να τα σταματήσουν (δείτε ΕΔΩ το δεύτερο βίντεο).