Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Μήνυση της Χρυσής Αυγής στο Σωτήρη Ζαριανόπουλο

Μήνυση κατά του επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο δήμο Θεσσαλονίκης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για δηλώσεις του ενόψει της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου» έκαναν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Β' Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Σερρών) κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αγωγή σε βάρος του κ. Ζαριανόπουλου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας 150.000 ευρώ αποζημίωση ο καθένας, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που -όπως υποστηρίζουν- υπέστησαν εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων, ενώ τονίζουν οτι οποιοδήποτε ποσό τους επιδικασθεί θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς δράσεις του κόμματός τους.
Στην επίμαχη συνέντευξη, ο κ. Ζαριανόπουλος λίγες μέρες πριν την επέτειο του «ΟΧΙ», είχε ζητήσει να αποκλειστούν η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της από τις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (31 Οκτώβρη 2012)


Τις προηγούμενες μέρες οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έπαιξαν το γνωστό βρώμικο ρόλο τους.
Εξέδωσαν ανακοίνωση άκρως συκοφαντική για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη. 
Στη χτεσινή συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ  όμως έδειξαν για μια ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.
Διαβάστε την ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Έχουμε εξελίξεις
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζήτησαν να συγκληθεί έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 31 Οκτώβρη.
Την ίδια μέρα συνεδρίαζε και η ΕΕ της ΓΣΕΕ.
Κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι οι εκβιασμοί, η κινδυνολογία, η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30πμ στην Ομόνοια
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5.00μμ στην Ομόμοια


Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!


Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες

Γέννημα-θρέμμα και "μαντρόσκυλο" του Καπιταλισμού η "χρυσή αυγή"

Του Νικόλαου Μόττα.

«Ο Φασισμός είναι ο Καπιταλισμός σε σήψη»
Βλάντιμιρ Ίλιτς Λένιν.

Και τι δεν έχει γραφτεί για το “φαινόμενο Χρυσή Αυγή”. Ένα ζήτημα που παίρνει συνεχώς ολοένα και περισσότερο ανησυχητικές διαστάσεις έπειτα από τις εκλογές του περασμένου Ιούνη. Απ' τη ρητορική του ρατσιστικού μίσους μέχρι τις δολοφονικές πράξεις βίας απέναντι σε μετανάστες και έλληνες, το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα έχει αποδείξει πως αποτελεί μια τερατογέννεση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κανείς για να αντιληφθεί ότι ξεκάθαρες “ιδεολογικές πηγές” του μορφώματος αυτού είναι ο ναζισμός των δεκαετίων 1930 και 1940, ο εθνικιστικός λαϊκισμός και η ρατσιστική παράνοια: τα ίδια τα επίσημα έντυπα της Χρυσής Αυγής, ο λόγος - και κυρίως οι πράξεις - των μελών της αποτελούν τα καλύτερα πειστήρια.

Πως προέκυψε όμως η Χρυσή Αυγή και – κυρίως – ποιούς εξυπηρετεί η εκλογική της άνοδος; Και τα δύο ερωτήματα είναι αλληλένδετα. 
Από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και σήμερα, η ιστορία του φασισμού (σε οποιαδήποτε μορφή του, απ' τον ιταλικό φασισμό του Μουσολίνι και τον χιτλερικό “εθνικοσοσιαλισμό” μέχρι το νεοναζισμό των ημερών μας) είναι συνυφασμένη με

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις [1/11/2012]

Η εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα
«Οι μέρες που περνάμε περικλείουν γεγονότα κρίσιμης σημασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού, όσο αφορά την στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απέναντι στα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Το παν εξαρτάται απ' την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στην 48ωρη απεργία που πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού. Αλίμονο δηλαδή αν ο λαός δεν αξιοποιήσει αυτές τις μέρες για να επιβάλλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ελπίδα την καταψήφιση των νέων μέτρων. Το θέμα βέβαια κρίνεται πριν απ' όλα έξω απ' τη Βουλή. Εκεί θα φανεί τι δυνατότητα υπάρχει. Χαμένη είναι η μάχη που δεν δίνεται.

Ξεκαθαρίζουμε όμως το εξής σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Η καταψήφιση των μέτρων, ακόμα η μαζική καταδίκη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης δίνει προοπτική στον λαό και ελπίδα στον βαθμό που ο λαός αποβάλλει κάθε φόβο, κάθε μοιρολατρία ή αν θέλετε και κάθε αυταπάτη όσο αφορά την ένταξη, την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση γενικά και όχι μόνο στην ευρωζώνη. Ακριβώς η νίκη που μπορεί να έχει ο λαός, που μπορεί, που είναι πιθανόν, που επιδιώκουμε αν θέλετε εμείς να έχει, δεν πρέπει να αλλοιωθεί, δεν πρέπει να χάσει τη δυναμική της κάτω απ' τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς της κυβέρνησης, των κομμάτων και της ΕΕ όσο αφορά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, την έξοδο απ' την ευρωζώνη ή την εκταμίευση της μιας, της άλλης και της επόμενης δόσης.

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ1 χρόνος από την απεργία των ηρωϊκών χαλυβουργών Ασπροπύργου


Published on Nov 1, 2012 by 

H απάντηση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων ,στη Χρυσή Αυγή, για το Σχορτσιανίτη