Σελίδες

2 Νοε 2010

Δικομματικό θέατρο σε εξέλιξη...

Ε, ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ άκρη με το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου. Από τη μία, χρησιμοποιεί ό,τι εκβιασμούς κατεβάζει το κεφάλι του για να πείσει τον κόσμο να τους ψηφίσει και, από την άλλη, κάνει αυτήν την εμφάνιση στο Μαραθώνιο...
Γιατί τι συνειρμό μπορεί να φέρει (προεκλογικά) κάποιος με μαύρα που τρέχει; Προφανώς, ότι τον ...μαυρίσανε κι «όπου φύγει - φύγει»!
Πάντως, ο «Μαύρος Δρομέας» πάνω που τα έκανε θάλασσα βρήκε ευτυχώς κάποιον να τον βοηθήσει και (έκπληξη!) δεν είναι ο Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά ο Αντ. Σαμαράς.
Αυτός που δήλωσε χτες περίτρανα ότι οι εκλογές που θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ - μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές - θα είναι «αποσταθεροποιητικές»...

Να τους κοπεί η φόρα


Μ' ένα φρικτό τρόπο σηματοδοτήθηκε χτες το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόστηκε από κάθε αστική κυβέρνηση που πέρασε απ' αυτόν τον τόπο.
Ενας άνθρωπος πολτοποιήθηκε μέσα στον κάδο ενός απορριμματοφόρου. Οι φρικώδεις λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν άστεγος. Αυτός ο άνθρωπος είχε βρει στέγη μέσα σ' έναν κάδο απορριμμάτων.
Φρικτός ο συμβολισμός, αλλά εκεί στους κάδους των απορριμμάτων απειλεί να πετάξει μαζικά αυτή η πολιτική όλο και περισσότερους απ' όσους το κεφάλαιο θεωρεί περιττούς.
Ισα που κρατιούνται για να μην το ομολογήσουν οι διάφοροι γραφιάδες της αστικής τάξης. Αλλοτε με κομψές εκφράσεις κι άλλοτε με λέξεις που προδίδουν τη βαθιά περιφρόνησή τους για τον άνθρωπο που βγάζει το ψωμί του δουλεύοντας, ο ένας μετά τον άλλο εκφράζουν την αγωνία μιας τάξης, της αστικής, που γνωρίζει πως όσο είναι καιρός πρέπει να φάει και να αρπάξει όσα μπορεί περισσότερα, γιατί αργά ή γρήγορα θα 'ρθούνε τα πάνω κάτω.

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

«Υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος»

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Η μάχη του Μαραθώνα, αν έχει μια αντιστοίχηση στο τώρα, το αξιακό της μήνυμα στο σήμερα, είναι πως προσέφερε ιστορικά την ορθή απάντηση στο ερώτημα:
Οι θεωρούμενοι «αδύναμοι», όταν αντιστέκονται, όταν πολεμούν, όταν αγωνίζονται, συσπειρωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούν να εμποδίζουν και να ανατρέπουν τα σχέδια των «δυνατών»; Μπορούν να ακυρώνουν τις επελάσεις των σχεδιαστών της «νέας τάξης»;
Και η ορθή απάντηση είναι: «Ναι».
*
Με αφορμή τη «μάχη της προπαγάνδας» που ζήσαμε με φόντο την επέτειο από τη μάχη του Μαραθώνα, ρωτάμε: Αλήθεια, αυτοί που με την αθλητική τους ή χωρίς την αθλητική τους περιβολή, ποζάρουν σαν δήθεν απόγονοι των τότε «αντιστασιακών» Αθηναίων, τι ακριβώς εκπροσωπούν στην εποχή μας;
Τους υπέρ ή τους κατά της «νέας τάξης»;

Ο κ. Δημαράς, ο κ. Μητρόπουλος και το μνημόνιο


Ο κ. Δημαράς στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΜEGA το επανέλαβε:
Είμαι υπέρ του «Καλλικράτη», δήλωσε.
Ταυτόχρονα, ο κ. Δημαράς λέει ότι είναι κατά του μνημονίου. Ομως, μια απλή ανάγνωση του μνημονίου αρκεί: Είναι μέσω του «Καλλικράτη» που το μνημόνιο - με το οποίο λέει ότι διαφωνεί ο κ. Δημαράς - «αρπάζει» από τους κατοίκους των δήμων και των περιφερειών 500 εκατομμύρια το χρόνο!
*
Ο κ. Δημαράς δεν μπορεί να μη γνωρίζει τι προβλέπει το μνημόνιο. Πώς, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι αποτελεί γνήσιο πολέμιο του μνημονίου ότανεγγυάται ότι μέσω του «Καλλικράτη» θα εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας(!);

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ δηλώνει «παρών» δίπλα στην κυβέρνηση. Οτι δεν ψήφισε «ούτε το εργασιακό, ούτε το ασφαλιστικό» ισχυρίστηκε την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιάννης Δημαράς. Μάλιστα, όπως είπε, πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτή η ...παρεξήγηση, για να μιλήσουμε και για το πρόγραμμά του! Σε ερώτηση αμέσως μετά του δημοσιογράφου «δύο παρών δεν είχες πει;», ο Γ. Δημαράς απαντά «ναι»! Επίσης, το εκλογικό επιτελείο του συνδυασμού του, απαντά στη «λάσπη» λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Ο Δημαράς, εκτός από το Μνημόνιο, καταψήφισε και το ασφαλιστικό και το εργασιακό, όπως αποδεικνύουν τα πρακτικά της Βουλής. Αντίθετα υπερψήφισε τον "Καλλικράτη", που θεωρεί θετικό βήμα για την αυτοδιοίκηση και την κρατική συγκρότηση, με ελλείψεις, που μπορούν να θεραπευθούν».
Ας την ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, την παρεξήγηση:

Επικίνδυνο δίλημμα


Επικίνδυνο και ψευδεπίγραφο το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού για αποσταθεροποίηση. 
Σταθερότητα για τα μονοπώλια είναι η αύξηση των κερδών τους, η μείωση μισθών - συντάξεων, το κόψιμο παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η ανεργία, το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, των ορεινών όγκων και των παραλιών. 
Η πάλη και ο καθημερινός αγώνας για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, για την κυβέρνηση είναι αποσταθεροποίηση. Σταθερότητα για το λαό είναι να έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά, δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, κλπ. 
Οι εργαζόμενοι ζουν στην αστάθεια και στην ανασφάλεια και η πλουτοκρατία στη σταθερότητα και στην ασφάλεια. Αυτή τη σταθερότητα τι να την κάνει ο λαός;
 Αυτό που πρέπει να νοιάζει το λαό είναι ότι αυτήν τη σταθερότητα πρέπει να την αποσταθεροποιήσει! 
Σταθερότητα για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο με την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του, και αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη του ταξικού κινήματος. 
Οσο περισσότερα εμπόδια δημιουργούνται στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στο σύστημα διακυβέρνησης, όσο περισσότερο τρίζουν τα θεμέλια του συστήματος της εκμετάλλευσης, τόσο πιο αποτελεσματικά η λαϊκή αντεπίθεση θα μπορεί να αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και να ανοίξει την προοπτική για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία.