Σελίδες

22 Νοε 2019

Μικρές ιστορίες καθημερινής “αριστείας”…

Σε λίγες μέρες αρχίζει το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Τρία ακριβώς χρόνια μετά το 36ο, που έκλεισε τις εργασίες του με ένα… αυτόφωρο και πολλές μηνύσεις.
Ας πούμε ότι μιλάμε για τον κύριο “ΧΨΩ”. Συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ από κάποιο χώρο του δημοσίου (Ας πούμε π.χ. από την ομοσπονδία των εφοριακών), εκλεγμένο αντιπρόσωπο στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (Δεκέμβριος 2016). Ταυτόχρονα, συνεργάτη (τότε) του Κυριάκου Μητσοτάκη με υψηλή θέση στη ΝΔ. Ας πούμε π.χ. Γραμματέας οργανωτικού. Δεν έχει σημασία το όνομα. Ένας “άριστος” τέλος πάντων.
ΤΟ “ΑΥΤΌΦΩΡΟ”.
Ο κύριος “ΧΨΩ”  επιχείρησε να βάλει άλλο ΔΑΚΙτη (ας πούμε το “ΚΛΜ” από την ομοσπονδία π.χ. των τελωνειακών) να ψηφίσει στη θέση του, αφού πρώτα είχε ψηφίσει για τον εαυτό του. Ο ίδιος ο κύριος “ΧΨΩ” έλειπε από το συνέδριο για κάποιο λόγο που εκείνος ξέρει κι εμάς δε μας νοιάζει. Τούδωσε λοιπόν βιβλιάριο και διαβατήριο κι ο “ΚΛΜ” παρίστανε τον “ΧΨΩ”  Μόνο που τον πιάσανε στα πράσα γιατί η εφορευτική επιτροπή κάτι μυρίστηκε. Κι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δε χαρίζουν κάστανα. Τους πιάσανε λοιπόν.