Σελίδες

19 Ιουν 2013

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη για την τροπολογία του ΚΚΕ και τους «εξυπνακισμούς» της κυβέρνησης (VIDEO)




Να αφήσει τα «δικολαβίστικα» και τους «εξυπνακισμούς» κάλεσε την κυβέρνηση, με αφορμή την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Σημείωσε πως η ΝΔ έχει 127 βουλευτές και όλοι οι άλλοι είναι εναντίον της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, «ή έτσι τουλάχιστον δηλώνουν» και η κυβέρνηση αρνείται να καταγράψει αυτή την πραγματικότητα.

Τέλος τα πανηγύρια, ώρα για ταξική αναμέτρηση


Η ΝΔ πανηγυρίζει γιατί το ΣτΕ διέταξε το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει γιατί νίκησε ο διάλογος.
Η ΔΗΜΑΡ πανηγυρίζει γιατί επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της ως κυβερνώσα αριστερά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή πανηγύρισε γιατί νίκησε η δημοκρατία. Κι όταν δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους δικούς του το 'ριξε στα δικανικά: Είναι παράνομη η κυβέρνηση, λέει, γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ.
Η απόφαση του ΣτΕ, όμως, ρητά διατάσσει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτή η απόφαση ζητά να εφαρμοστεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή!

Μ.Παπαδόπουλος: Το ζητούμενο είναι ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του (VIDEO)



«Υπάρχει συμφωνία των τριών κομμάτων της κυβέρνησης στο κύριο, το οποίο είναι η μετάβαση στο νέο φορέα μετά τη διάλυση της ΕΡΤ ΑΕ, που επικύρωσε στην ουσία και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και εμφανίζεται μία διαφωνία για το πώς θα φτάσουμε ως εκεί», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» το πρωί της Τετάρτης.

Όταν οι άλλοι σιωπούσαν...


Ένα επιχείρημα που ακούγεται τις τελευταίες μέρες, από όσους εμμέσως πλην σαφώς συμφωνούν με τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης στο ζήτημα της ΕΡΤ, είναι το εξής: «Τόσοι απολύθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και κανείς δεν αντέδρασε, δεν τους συμπαραστάθηκε». Είναι κι' αυτό το σαθρό επιχείρημα κομμάτι του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού, προσπαθεί να βάλει σε αντιπαράθεση εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λες και δεν αποτελούν και οι δύο κατηγορίες θύματα των καπιταλιστικών «μεταρρυθμίσεων» και της φιλομονοπωλιακής«ανάπτυξης».

Αυτοί που χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα είναι συνήθως οι ίδιοι που όταν λάμβανε χώρα η ηρωϊκή απεργία των Χαλυβουργών, είτε «ένειπταν τας χείρας τους», είτε λοιδωρούσαν την στάση των εργαζόμενων που αρνούνταν να συμμορφωθούν με τις προσταγές του μεγαλοβιομηχάνου Μάνεση και της συγκυβέρνησης.

Είναι δε εξαιρετικά υποκριτικό, να κάνουν μαθήματα στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ – τις δυνάμεις που μεταξική συνέπεια βρέθηκαν και βρίσκονται στο πλευρό εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.
  
Βρέθηκε, ή δεν βρέθηκε, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δυναμικά στο πλευρό των εργαζόμενων:

Το μΕΡΤικό του καθενός

Το ζήτημα των ημερών δεν είναι κυρίως η ΕΡΤ.

Όποιος προσπαθεί να το κρύψει θα πρέπει να δημιουργεί υποψίες σε όλους όσους έχουν στοιχειώδεις απαιτήσεις από τη σκέψη τους.

Το ζήτημα είναι η βαρβαρότητα των Προεδρικών διαταγμάτων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου όπου κι αν εφαρμόζονται. Ο τρόπος δηλαδή που έχει ήδη επιλεγεί από τα 3 κόμματα της κυβέρνησης για να περάσει η λεηλασία του λαού και των δικαιωμάτων του. Η ΕΡΤ είναι απλά ένα ξεκάθαρο παράδειγμα, μια περίπτωση που βγάζει μάτι, για το τι συμβαίνει γύρω μας.

Το ζήτημα είναι ότι αυτό που λέγεται γενικά "Δημοκρατία", η αστική δημοκρατία δηλαδή, μοιάζει πια με ανέκδοτο, αφού δεν έχει κανένα περιεχόμενο στις μέρες μας, στις μέρες δηλαδή που ο καπιταλισμός δεν έχει κανένα πρόβλημα να πατήσει πάνω σε πτώματα για να επιβιώσει.