Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Ναι, το Κουκουέ είναι εξαίρεση!


Του Αλέκου Χατζηκώστα* 
Με αφορμή την πώληση του «902», συνεχίζεται η επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ από πολλές πλευρές (π.χ. αστικά ΜΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) που θεώρησαν το γεγονός ως «μία χρυσή ευκαιρία» προκειμένου να πλήξουν την πολιτική του και κυρίως το κύρος που αυτό έχει (μαζί και την ηθική ανωτερότητα) σε πλατιές λαϊκές μάζες. Στον αντικομμουνιστικό, στην ουσία του, αυτόν αγώνα στρατεύτηκαν, δυστυχώς και άνθρωποι των Γραμμάτων. Και αυτό το δυστυχώς, αφορά το γεγονός ότι ο ραδιοτηλεοπτικός «902» ήταν πραγματικά πολιτιστική-πνευματική όαση στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ήταν ο σταθμός που φιλοξενούσε σε σταθερή βάση ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, ο μοναδικός σταθμός που είχε εκπομπές π.χ. για το βιβλίο, το θέατρο, αλλά και όλες τις μορφές Τέχνης, που πρόβαλε σε σταθερή βάση τον λαϊκό πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Ταυτόχρονα ήταν ο σταθμός ενός κόμματος που στην ιστορική του διαδρομή ,  έφερε και διέδωσε στην ελληνική κοινωνία νέα πολιτιστικά πρότυπα, υπεράσπισε ό,τι καλύτερο έχει δώσει ο λαϊκός πολιτισμός, σε σύγκρουση με την αστική ιδεολογία για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι πλειάδα κομμουνιστών εργατών της Τέχνης, σε όλους τους τομείς, κοσμεί την ιστορία του ΚΚΕ (λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικές τέχνες).

Ο απίθανος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ...

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε σήμερα Τετάρτη να κουνήσει το δάχτυλο στο ΚΚΕ για την πώληση του «902», φτάνοντας μάλιστα στη γελοιότητα να λέει ότι αυτή η ενέργεια είναι «σαν να πουλάει ένας χριστιανός την ψυχή του στο διάολο». 
Προφανώς ο Σκουρλέτης θεωρεί ανήθικο να προχωρά το ΚΚΕ στην απώλεια ενός σημαντικού μέσου ενημέρωσης και διαφώτισης, όπως ο «902», προκειμένου να εξασφαλίσει οφειλές προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Δεν ταιριάζει ίσως με τα νεοπασόκικα χούγια του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος με το ένα χέρι λιβανίζει  τους «υγιείς» επιχειρηματίες, με τους οποίους συναγελάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο κάνει επίθεση στο ΚΚΕ.
Επαναλαμβάνει τα γνωστά που πρωτοακούστηκαν πριν από μια 20ετία (και βάλε) ότι δήθεν το ΚΚΕ πήρε την άδεια για τον «902» στο όνομα όλης της αριστεράς!! Από πού ξεφύτρωσε ο κ. Σκουρλέτης; 

Tι είπε ο φασίστας στη Βουλή για τον 902;Τα ίδια με αυτά που γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, η ΑΥΓΗ, λέει ο Παπαδημούλης και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το  στιγμιαίο τεχνικό λάθος, ένα μεγάλο συγγνώμη.

Κόκκινος Ανεμος

"Επαναστατικές" ... business και 902 αθλιότητες


Βρέθηκα τους τελευταίους 7 μήνες στο ραδιόφωνο του 902, δουλεύοντας όπως και πολλοί άλλοι εθελοντικά, και είδα και κατάλαβα πολλά. Εκεί, παρά τις ανάγκες του, κανεις δεν ασχολιόταν με το πότε, πώς και αν θα πληρωθεί. Αλλος ήταν ο πόνος όλων. Ο αγώνας του λαού, το Κόμμα και το αν μπορούσε να σωθεί ο σταθμός που στήθηκε από τον ιδρώτα και το υστέρημα μελών και φίλων εργαζόμενων. 
Κι αυτό γιατί απλά έτσι σκέφτονται οι κομμουνιστές και γι αυτό και θα νικήσουν.

Άλλο ένα αηδιαστικό άρθρο σχετικά με την πώληση του 902 έσκασε μύτη .

Τίτλος : "Περισσός ΑΕ: Business as usual"! Πηγή το "αριστερό" σάιτ-εφημερίδα "Κόντρα".
Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς τι σκουπίδι θα βρεί μέσα.

Ν. Σοφιανός στον «Alpha 98,9»: Στο χέρι το λαού να μην ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί (AUDIO)
Η δήλωση ότι ο πρωθυπουργός πήρε πάνω του το θέμα των πλειστηριασμών οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άρση του περιορισμού ανέφερε μιλώντας στον «ALPHA 98,8» ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τα περί προϋποθέσεων είναι το κατάλληλο ντεκόρ για να περάσει το αντιλαϊκό μέτρο συμπλήρωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις και η «διαφάνεια»...


Σχολιάζοντας την παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης έγραψε στο διαδίκτυο: «Δεν αρκεί να φύγει αμέσως ο κ. Σταυρίδης από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρέπει να φύγουν αυτοί που τον διόρισαν και ευνοούν προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις». Σε συνέντευξή του («Βήμα FM»), ο ίδιος είπε ανάμεσα σε άλλα: «Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Σταυρίδης (...) αλλά αυτοί που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη, οι κυβερνώντες, σε κρίσιμα πόστα (...) Ο κ. Σταυρίδης αποπέμπεται, τον πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι, γιατί έκανε φανερά αυτό που όλη η κυβέρνηση έχει ως πολιτική: Προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις, γενικό ξεπούλημα με χαμηλά τιμήματα. Εχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει βάλει γενικό πωλητήριο, οικοδομεί προνομιακές σχέσεις».