Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Ολα πάνω σ’ ένα ψέμα


Μακρύ χέρι του συστήματος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη χειραγώγηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και το χτύπημα του ΚΚΕ, της μόνης πολιτικής δύναμης που η αστική τάξη γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται απέναντί της, όπως γνωρίζει εξίσου καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εντός των τειχών της στα κρίσιμα θεμελιακά ζητήματα και γι' αυτό οι διαφωνίες του δε συνιστούν εναλλακτική λύση υπέρ του λαού.
Και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά, για τους παρακάτω δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι οι βασικές δυνάμεις που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιες που το 1990 - 1991 επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Δεν το πέτυχαν, χάρη στο γεγονός ότι βρέθηκαν οι απαραίτητες δυνάμεις που ματαίωσαν τα σχέδιά τους. Ο στόχος αυτός δεν εγκαταλείφθηκε ούτε στιγμή στα 22 χρόνια που πέρασαν από τότε. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη στρατηγική του ΚΚΕ, ώστε να υπάρχει στήριξη και ανοχή στη δική τους σοσιαλδημοκρατική πολιτική. Ούτε στιγμή δεν έπαυσαν οι προσπάθειές τους, που εκδηλώθηκαν άλλοτε με την από τα έξω υπονόμευση και ανοιχτή επίθεση, άλλοτε με χειρονομίες «φιλίας», ή και με τα δύο. Οι εκλογές του Μάη και του Ιούνη 2012 το επιβεβαίωσαν περίτρανα. Περίσσεψε η υποκρισία, η υπόγεια συνεργασία τους με τα αστικά ΜΜΕ ενάντια στο ΚΚΕ, η δολιότητα και η χρησιμοποίηση όλων των γνωστών μεθόδων του ΠΑΣΟΚ.
Τα γεγονότα του 1990 - 1991 δεν αφορούν μόνο την Ιστορία. Αφορούν

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Ανέδειξε τη διαπάλη για τους δύο δρόμους ανάπτυξης
Η συζήτηση που έγινε την Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ, με τον τίτλο «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων», ήταν αποκαλυπτική και χρήσιμη στο λαό να βγάλει συμπεράσματα.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν κατά της πρότασης νόμου, η οποία θα συζητηθεί μεν στην Ολομέλεια, αλλά δεν μπαίνει σε ψηφοφορία, εξαιτίας της απαράδεκτης ερμηνείας του Συντάγματος που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση για τις Προτάσεις Νόμου που καταθέτει η αντιπολίτευση. Οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» δήλωσαν ότι στηρίζουν την Πρόταση Νόμου, αναλώθηκαν όμως σε νομικίστικες αναλύσεις για το χρέος και τη διαγραφή μέρους από αυτό, για στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με άλλο μείγμα διαχείρισης.
Ο εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής» παραλήρησε σε βάρος του ΚΚΕ με χυδαίο αντικομμουνισμό, ενώ αράδιασε και μια λίστα από μέτρα που κατά την άποψη της «Χρυσής Αυγής» θα βοηθήσουν το ντόπιο κεφάλαιο να επανέλθει ταχύτερα σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κύρια για την επιχειρηματολογία, με την οποία επένδυσε τη δήλωσή του ότι στηρίζει την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ. Κωδικοποιώντας τα όσα είπαν οι βουλευτές του στη συζήτηση, προκύπτουν τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι λαθροχειρίες, η πολιτική αλητεία και η πραγματικότητα


Αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε Ελληνες μετανάστες στη Δανία η προκλητική κίνηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ (ονόματι Φάνης Κατσανεβάκης και Δημήτρης Τσέκερης) να ανοίξουν σελίδα στο facebook κάνοντας κατάχρηση των στοιχείων και των ονομάτων που κατά καιρούς έχουν έρθει σε επαφή με τη σελίδα της ελληνικής κοινότητας στο facebook. Αφού τα αντέγραψαν, τα πρόβαλαν αυθαίρετα στη σελίδα τους ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δανία χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενέργεια για την αποδοχή τους. Στη συγκεκριμένη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δανία εμφανίζονται ακόμα και ονόματα μελών άλλων κομμάτων καθώς και Ελλήνων που ανοιχτά έχουν δηλώσει ότι δε θέλουν να έχουν καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, εμφανίζονται και πολλά ονόματα Δανών που ούτε καν γνωρίζουν ελληνικά αλλά από περιέργεια βρέθηκαν κάποτε στη σελίδα στο facebook

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρότυπα...

Μιλώντας τις προάλλες στο Ηράκλειο, ο Αλ. Τσίπρας είπε - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες - ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να κρατάει απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στάση που κρατούσε το 1981 απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. 
Αφήνουμε κατά μέρος τη δημόσια ομολογία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η φιλοδοξία του είναι να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. 
Στο διά ταύτα, τίποτα δεν παραμένει σήμερα ίδιο με την περίοδο στην οποία αναφέρεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο εσωτερικό της χώρας, ούτε στο εξωτερικό. Κάνει συνειδητά λαθροχειρία, νομίζοντας ότι έτσι θα στριμώξει το ΚΚΕ, αλλά στην πραγματικότητα αθωώνει το ΠΑΣΟΚ, που με αντι-ΕΕ και αντι-ΝΑΤΟ συνθήματα κατάφερε να ενσωματώσει το κίνημα στο σύστημα,

Σ ο ρ ο ς π ι α σ τ έ ς αλήθειες και καβουρδισμένα ψέματα


Να 'μαστε πάλι σαρδελιασμένοι στο τρενάκι του καπιταλιστικού τρόμου με τους πελάτες που πλήρωσαν πανάκριβο εισιτήριο ψήφου, να αναρωτιούνται με υστερικές κραυγές προεπιλεγμένης απόγνωσης, πώς θα φαίνονται στις φωτογραφίες που πουλάνε στην έξοδο του λούνα παρκ. Δίνη. Η τεχνητή απάντηση στη λογική ασυνέχεια που επιβάλλει το κεφάλαιο όταν λαφυραγωγεί την αυτοπεποίθηση της εργατικής τάξης. Τρία βόδια η γκόμενα του Αγαμέμνονα, δώδεκα βόδια ο χρυσός τρίποδας, πεισμώνει κι ο Αχιλλέας που δεν παίζει στο χρηματιστήριο την τιμή της φτέρνας του... Σαν τότε που το 'σκασε ο Κοσκωτάς κι ύστερα το ρεπορτάζ έλεγε πόσο αδυνάτισε στην αμερικάνικη φυλακή... Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, το έπος του μνημονίου καλά κρατεί, για να μη φανεί η μαφιόζικη πληγή του σάπιου σωρευμένου κεφαλαίου που στοιβάζεται πάνω στα πτώματα προϋπολογισμένων μελλοθάνατων και τρώει τις σάρκες μας και την πέτσα τη δικιά του. Το μενού σε λίστες. Τρομοπανήγυρις κι ο μύλος γυρίζει κι ο ίλιγγος ανταμείβει τους τολμηρούς.
Δεν πέρασαν δα και χρόνια από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που ακούγαμε σοβαρούς και κοντινούς μας να λένε πως περνάνε στο δωμάτιο με τους καθρέφτες.

Ανακοίνωση για τη σύγκρουση στη Συρία


ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο ιμπεριαλισμός, που κρύβεται κάτω από τη σημαία της «συριακής αντιπολίτευσης», ξεκίνησε μια αιματηρή επίθεση ενάντια στο συριακό λαό. Μετά από μια σύντομη περίοδο σύγχυσης σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία η θολούρα ξεκαθαρίζει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον για το ότι η αντάρτικη ομάδα, ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ), που εμπλέκεται σε ένοπλη πάλη ενάντια στη συριακή κυβέρνηση στηρίζεται από τον ιμπεριαλισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τον ομόλογό τους την ΕΕ καθώς και τους περιφερειακούς τους υποστηρικτές συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας. Δε στηρίζουν μόνο πολιτικά τον ΕΣΣ αλλά χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές του, εκπαιδεύουν την πολιτοφυλακή του και παρέχουν όπλα για τον «ιερό» αγώνα του.

Σε «δυο βάρκες» και ενάντια στους εργάτες


Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα «σηκώνουν» συνέχεια τους τόνους απέναντι στις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Γενικά, αξιοποιούν κάθε ευκαιρία, για να εμφανιστούν ότι ανάμεσα στις ίδιες και σε δυνάμεις όπως οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ υπάρχει το ...χάος.
Ομως, μόλις πριν από λίγες μέρες, το «Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αντιπροεδρία) έκανε δήλωση υπέρ της «μέρας δράσης» που οργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (δηλαδή, η ευρωπαϊκή οικογένεια της ΓΣΕΕ), ξεκαθαρίζοντας πως «στηρίζουμε αυτό το κάλεσμα πλήρως και καλούμε όλα τα αριστερά κόμματα να στηρίξουν αυτή τη μέρα δράσης».