Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΥΒΑ: Να αρθεί τώρα ο αποκλεισμός!Επίκαιρο παραμένει το άμεσο και επιτακτικό αίτημα της άρσης του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εδώ και 49 χρόνια στην Κούβα με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή του κουβανικού λαού. 
Στις 15 Σεπτέμβρη η Κούβα έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο ψηφίσματος που θα καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 
Σύμφωνα με αυτό, και παίρνοντας υπόψη την υποτίμηση της τιμής του χρυσού στις διεθνείς αγορές, οι ζημιές που έχουν προκύψει από τον αποκλεισμό στην οικονομία της χώρας φτάνουν σε σημερινές τιμές τα 975 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ποια «νομιμότητα»;
Το ιδεολόγημα της «ανομίας» ανασύρουν τα αστικά επιτελεία, όσο μεγαλώνει η ανταπόκριση του λαού στο κάλεσμα των συνδικάτων και των άλλων φορέων του κινήματος για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που αποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα. Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Γιούρογκρουπ - Εκοφίν, η σχετική αρθρογραφία εντάθηκε στον αστικό Τύπο, παράλληλα με την κυβερνητική προπαγάνδα ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αντιμάχεται την κυρίαρχη πολιτική.
Κοντά σ' αυτούς, κόμματα - θιασώτες του «γύψου», όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., έσπευσαν να αναλάβουν ρόλο «λαγού» στην ένταση της καταστολής του λαϊκού κινήματος και της πολιτικής του πρωτοπορίας.

Οι τραπεζίτες τσέπωσαν το 58,2% των κρατικών δαπανών!!!Πρωτοφανής λεηλασία των κρατικών εσόδων για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων προς τους πιστωτές της κυβέρνησης.  
Τα χοντρά κυβερνητικά ψέματα περί προσφυγής στην τρόικα για να έχουμε να πληρώνουμε ...μισθούς και συντάξεις, καταρρίπτουν τα ίδια τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που αφορούν την πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος κρατικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο Γενάρης - Αύγουστος 2011.
Σύμφωνα με αυτά, το σύνολο των πάσης φύσης δαπανών του ελληνικού δημοσίου τους οκτώ μήνες του έτους, ανήλθε στα 97 δισ. ευρώ. 
Από αυτά, τα 56,4 δισ. ευρώ αφορούν πληρωμές τοκοχρεολυσίων (τα 43,7 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν για την πληρωμή χρεολυσίων και τα 12,7 δισ. ευρώ για τόκους), ενώ για όλες τις υπόλοιπες κρατικές δραστηριότητες καταβλήθηκαν 40,6 δισ. ευρώ. 
Κοντολογίς το 58,2% των δαπανών αφορά πληρωμή τοκοχρεολυσίων και το υπόλοιπο 41,8% για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Εξελίξεις που επιβάλλουν τη λαϊκή επαγρύπνησηΟι εξελίξεις που τον τελευταίο καιρό λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου συσσωρεύεται η ένταση και οξύνονται οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των υπό εξερεύνηση και υπό εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων, αντικειμενικά συνδέονται με ευρύτερες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές διεργασίες, οι οποίες εκπορεύονται από συγκρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και κλιμακώνονται σε συνθήκες κρίσης.
Αφορμή είναι η έναρξη της γεώτρησης, που θα κρατήσει 2-3 μήνες, για την εξακρίβωση ενεργειακών κοιτασμάτων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, από την αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων εταιρεία «Noble Energy».

Εργατικό δελτίο ειδήσεων Π.Α.ΜΕ 25/09/2011ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ...

ΠΑΣΟΚΟΣ


Εχει ιδιαίτερη σημασία και η εμπειρία από όσα έγιναν στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της συζήτησης για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της έκτακτης εισφοράς που «μπήκε» στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων. 
Πολύ περισσότερο γιατί στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει μεγάλος αναβρασμός με δεδομένο ότι επίκεινται οι νέοι οργανισμοί λειτουργίας που θα περιλαμβάνουν δραστικές περικοπές σε προσωπικό, δηλαδή απολύσεις και που θα στείλουν στην εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή στην ανεργία, χιλιάδες εργαζόμενους. 
Ακριβώς, γι' αυτό το λόγο υπάρχει γενικά ένα κλίμα τρομοκρατίας μέσω των διοικητικών μηχανισμών των νοσοκομείων που σπέρνει στους εργαζόμενους την ηττοπάθεια, προσπαθώντας να περάσει τη λογική «καθίστε καλά, έρχεται η εφεδρεία». 
Με αυτή την πρακτική επιδιώκουν να αποκόψουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.

Κανένας μόνος του!«Υπάρχουν δύο τύποι διαμαρτυρίας: H μία είναι η "κανονική", κάποιος που είναι σε απόγνωση βγαίνει και λέει "δεν μπορώ άλλο". Αυτό το δέχομαι. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή που παίζει. Είναι αυτοί που μπορούν να πληρώσουν και αναπτύσσουν μια κακού τύπου και γούστου ιδεολογία. Θα απευθυνθώ σε αυτούς που στοιχειωδώς έστω μπορούν να πληρώσουν και θα τους καλέσω και παρακαλέσω να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα»... 
Το απόσπασμα από συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππα (στον «BHMA FM») επιβεβαιώνει την ανησυχία και το φόβο που έχoυν προκαλέσει στο επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος 

Προετοιμασίες για «πόλεμο σε όλο τον πλανήτη»Από τον «άξονα του κακού» του Μπους, στον «άξονα της αστάθειας» του Ομπάμα με μυστικές επιχειρήσεις, επιθέσεις με επανδρωμένα αεροσκάφη από ένα δίκτυο βάσεων, εν πολλοίς μυστικό, σε έναν τεράστιο αριθμό χωρών - 75 χώρες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», έως και 120 χώρες έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου. 
Αυτή είναι η τακτική του «νέου αμυντικού δόγματος», με μυστικές επιχειρήσεις και καίρια «χτυπήματα» παντού. 
Μια διαφοροποιημένη τακτική, που κρίθηκε «αναγκαιότητα» εξαιτίας των «ειδικών συνθηκών» που επικρατούν στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία, καθώς η καπιταλιστική κρίση εντείνεται ενώ το κόστος του πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν αποδείχτηκε δυσβάσταχτο και προκαλεί αντιδράσεις και στον αμερικανικό λαό.

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣΤο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Σύνταγμα, οι δεκάδες κινητοποιήσεις συνδικάτων και φορέων σε άλλες πόλεις της χώρας, οι καθημερινές παρεμβάσεις επιτροπών αγώνα σε πόλεις και συνοικίες, οι παραστάσεις έξω από εφορίες, οι Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και κυρίως η μαζική συμμετοχή σε όλα αυτά, δείχνουν ότι μέρα με τη μέρα χτίζεται ένα πλατύ κίνημα άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Δημιουργείται μια δυναμική, που τραβάει στη συμμετοχή και στη δράση πλατιά τμήματα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων ΕΒΕ, ανέργων, συνταξιούχων, που βογγάνε κάτω από το αβάσταχτο βάρος της απροκάλυπτης φοροληστείας.