Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Για τα γεγονότα στο Αιτωλικό

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Αιτ/νίας του ΚΚΕ 
H Ν.Ε του ΚΚΕ Αιτωλ/νίας καταγγέλλει τις εγκληματικές επιθέσεις συμμοριών στο Αιτωλικό που στρατολογούν τσιγγάνους, άτομα εξαθλιωμένα και επιτίθενται σε κατοίκους της περιοχής, σε ανήμπορα άτομα και μετά παραδίνουν την λεία σε οργανωμένα κυκλώματα.
Είναι διαχρονικά εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στην κυριολεξία αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για την εγκληματικότητα που αυξάνει καθημερινά. Σε αυτό συντελεί η εξαθλίωση, η ακραία φτώχεια, η περιθωριοποίηση που οδηγούνται μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Για την εγκληματικότητα... και την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα


Καθόλου τυχαία, τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλλουν ως κύρια αιτία των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας τη συγκέντρωση σε αυτό μεγάλου αριθμού μεταναστών. 
Μάλιστα, με αφορμή την επιχείρηση καταστολής που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα, ήδη αστικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ασφάλεια που επιστρέφει στην πόλη». 
Ποια είναι η πραγματικότητα; Οτι την εγκληματικότητα δεν την έφεραν οι μετανάστες. Βέβαια, στα εγκληματικά κυκλώματα υπάρχουν και μετανάστες και Ελληνες. 
Το έγκλημα - ιδίως το οργανωμένο - τα ναρκωτικά, η πορνεία, η εκμετάλλευση μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα, υπήρχαν και πριν και αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. 
Ο παγκόσμιος τζίρος από τη διακίνηση και εμπορία

Πρόβλημα στην αποτίμηση και εξετάσεις στην πλουτοκρατία

Με όρους κτηματαγοράς και χρηματιστηρίου επιχείρησε χτες μεταξύ άλλων να σχολιάσει το σαρωτικό πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων της συγκυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα», αφού αρχικά δήλωσε ότι«είμαστε αντίθετοι με το γενικό πωλητήριο διότι ο δημόσιος - κρατικός τομέας στην Ελλάδα είναι ήδη ο μικρότερος στην ευρωζώνη», στη συνέχεια έσπευσε να προσθέσει ότι «επιπλέον αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαμηλές οι αποτιμήσεις και στο χρηματιστήριο και στην αγορά ακινήτων»! Αναρωτιόμαστε αν οι «αποτιμήσεις» και οι «τιμές» στην καπιταλιστική αγορά ήταν υψηλές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσυπέγραφε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Πάντως, ιδεολογικοί «κεντροαριστεροί»

Επικίνδυνες σχέσεις


Ακρως επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά μπορεί να αποδειχθεί η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας, όπως την αποκαλούν, Ελλάδας - Ισραήλ, που επιβεβαιώθηκε και ενισχύθηκε με την επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σ. Πέρες. Η συνεργασία αυτή γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, καθώς συνδέεται με την οικονομική κρίση και τα μέτρα «εξόδου» της Ελλάδας από αυτή. Προβάλλεται, δηλαδή, η ελληνική εμπλοκή στο μεγάλο ιμπεριαλιστικό νταλαβέρι, σαν στρατηγική ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας της χώρας. Η διασύνδεση αυτή, κρίσης και συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κάνει τα πράγματα εκρηκτικά και βάζει την προοπτική της χώρας να κάθεται πάνω στο ιμπεριαλιστικό ναρκοπέδιο.
Οπως έγινε γνωστό, επίσημα και ανεπίσημα, στη διάρκεια των συζητήσεων συμφωνήθηκε η «αναβάθμιση» και «ενίσχυση» της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών - με ανοιχτό το ενδεχόμενο μόνιμης παρουσίας ελληνικών

Επικοινωνιακά παιχνίδια με φόντο τη σφαγή του λαού


Με την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στην τελική επεξεργασία για το αντιλαϊκό πακέτο των μέτρων ύψους 16 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 - 2014, στους κόλπους της εξελίσσεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας μεταξύ των εταίρων που την στηρίζουν, με μοναδικό στόχο να περιορίσουν το πολιτικό κόστος από την επιβολή της προσχεδιασμένης αντιλαϊκής επέλασης.
Στην χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ενώ είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα που έθεσε θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εργασιακής εφεδρείας, υπήρξε αντίδραση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φ. Κουβέλης άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών που συμμετείχε στη σύσκεψη για τον τρόπο που δίνει στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. της περιόδου 2013 - 2014 και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων. «Από πού προέκυψε το θέμα της εφεδρείας; Δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία για το πακέτο των μέτρων», φέρεται να είπε ο Φ. Κουβέλης προς τον Γ. Στουρνάρα. Ενστάσεις για την «επικοινωνιακή» διαχείριση της παρουσίασης των μέτρων διατύπωσε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και ο Ε. Βενιζέλος.

Οι «μαϊμούδες» και το πραγματικό πρόβλημα


Σύμφωνα με τη χτεσινή ειδησεογραφία όπως εμφανίζεται τόσο στα κύρια κυβερνητικά έντυπα όσο και στα τηλεοπτικά τους παράγωγα, «κυβέρνηση - Δικαιοσύνη και ασφαλιστικά ταμεία επιχειρούν να περάσουν τον λαβύρινθο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των συντάξεων - μαϊμού και τον καταλογισμό ευθυνών».
Λένε ψέματα, δημιουργούν εντυπώσεις. Κάθε φορά που ετοιμάζουν χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βγάζουν στον αφρό ένα επιμέρους πρόβλημα του συστήματος για να το δείξουν ως κύρια αιτία του προβλήματος. Για την ιστορία, όταν ο Κουτρουμάνης του ΠΑΣΟΚ (όπως ο Βρούτσης της ΝΔ σήμερα) ετοίμαζε την προηγούμενη επίθεση, ανακάλυπτε στη μεταπολεμική γενιά το πρόβλημα και δήλωνε: «η κρίση στην οικονομία συνέπεσε, με ακρίβεια θα έλεγα χρονικά, με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων συνταξιούχων για την περίοδο 2010-2014. Πρόκειται για την πρώτη μεταπολεμική

Με αγώνες απαντάμε στον ιμπεριαλισμό


Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία της ΕΕΔΥΕ με αφορμή τα 67 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και ενάντια στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλισμός εντείνει τη δράση του με νέα σχέδια ενάντια στους λαούς, έστειλε, χτες, η συγκέντρωση που διοργάνωσε στην Ακρόπολη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή τα 67 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.
Τα γεγονότα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, όταν οι ΗΠΑ έριξαν τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, θύμισε ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, που έκανε την κεντρική ομιλία.

ΕΦΟΔΟΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΔΕΝΔΙΑ

Ο Δένδιας (για τον οποίο κόβει φλέβες ο Γεωργιάδης του Καρατζαφέρη και τώρα του Σαμαρά), συνολικά η κυβέρνηση παίζουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι. 
Το γεγονός ότι χτες στο λιμάνι του Πειραιά με την ανοχή της κυβέρνησης επιχειρήθηκε να αποδοθεί σε ομάδα της «Χρυσής Αυγής» ρόλος «λαϊκού τιμωρού», ξεφεύγει από τα όρια του απαράδεκτου. 
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη για τις πολιτικές συνέπειες της πράξης της, γιατί είναι δική της πράξη (και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) το μπάσιμο των τραμπούκων του Μιχαλολιάκου στο λιμάνι υπό πλήρη τηλεοπτική κάλυψη.

Υπό το βλέμμα δυνάμεων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής», με κοντάρια στα χέρια και ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά